13 / 05 / 2024

Konut edinme teşvik sistemi

Konut edinme teşvik sistemi

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, tasarrufu teşvik etmek amacıyla hükümet tarafından açıklanan konut edinme teşvik sisteminin hiçbir faydasının olmayacağını söyledi.

Konut edinme yoluyla vatandaşlık kazanma süreci Meclis'te!

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, konut edinme yoluyla vatandaşlık kazanma süreci ile ilgili iddialara ilişkin soru önergesi verdi. Konu, Meclis gündemine taşındı. İşte ayrıntılar...

Uygun faizli kredi desteğine teşvik!

Geçtiğimiz yıl bankaların faiz oranlarını düşürmesiyle 1.5 milyona yakın konut satan sektör, bu yıl da yeni bir teşvik bekliyor...

Yeni konut üretimi için çare teşvik!

Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Profesyonelleri Derneği Başkanı İsmail Özcan, satış fiyatlarını ve kiraları dengede tutabilmek için özel sektörün konut üretmeye teşvik edilmesi gerektiğini belirtti.

Konut kredilerine teşvik ve destekler yağıyor!

Son haftada konut kredisine teşvikler arka arkaya geliyor. Merkez Bankası’nın kredi büyümesini desteklemesi ve faiz indiriminin ardından Türkiye Bankalar Birliği de kredi koşullarının gevşetilmesi ve bireysel kredi kullanım taleplerinin hızla karşılanmasını tavsiye etti. 

Merkez Bankası’ndan konut kredisi teşvik hamlesi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, kredilerin sürdürülebilir büyümeyi destekleyecek alanlara yönlendirmesini amaçlayan zorunlu karşılık (ZK) düzenlemelerine gitti. Düzenlemenin uzun vadeli ticari kredileri ve konut kredilerini teşvik etmesi bekleniyor...

Merkez Bankası’ndan konut kredilerine teşvik hamlesi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) kredi büyümesini zorunlu karşılıklarla ilişkilendiren düzenlemede değişikliğe giderek uzun vadeli ticari ve konut kredilerini teşvik edecek bir uygulama başlattı...

Merkez Bankası'ndan ticari ve konut kredisine teşvik!

Merkez Bankası (MB), zorunlu karşılık düzenlemesinde değişikliğe gitti. MB, kredi büyümesini zorunlu karşılıklarla ilişkilendiren düzenlemesinde tüketici fiyat endeksinden (TÜFE) arındırılmış hesaplamaya geçerken, uzun vadeli ticari ve konut kredilerini teşvik edecek bir uygulamayı da başlattı...

Çeyiz ve konut hesabı uygulaması evliliğe teşvik ediyor!

Aile Bakanı Selçuk, evliliği teşvik etmek amacıyla çeyiz ve konut hesabı gibi uygulamaları hayata geçirdiklerini, ayrıca gençleri "Evlilik Öncesi Eğitim Programı" ile evlilik hayatına hazırladıklarını söyledi...

Doğu ve Güneydoğu teşvik paketi açıklandı!

Başbakan Binali Yıldırım, Doğu ve Güneydoğu’da 23 ilde yatırımları artıracak, vatandaşı rahatlatacak teşvik paketini açıkladı. Toplam 140 milyar liralık pakette konut da var, stadyum da fabrika yatırımı da sulama projesi de.

Turizmde proje yok teşvik birliği var!

Hilton Dalaman Genel Müdürü Batum, sektördeki STK’ların birlikte hareket edemediğine dikkat çekerek, “Kriz patlayınca, devletin kapısını çalıp teşvik istediler. Ancak çok geç kalındı” dedi.

Teşvik ve özelleştirme sistemi 4 bin yıl öncede vardı!

Günümüzde ekonomiyi güçlendirmek amacıyla uygulanan teşvik ve özelleştirme sisteminin, 4 bin yıl önce Asurlular tarafından da uygulandığı bildirildi.

Ocak ayında 19 yeni otel yatırımına teşvik verildi!

Ekonomi Bakanlığı, Ocak 2016 dönemi Yatırım Teşvik Belgeleri Listesini açıkladı. Resmi Gazete'de yayımlanan listeye göre, turizm alanında 19 yeni otel yatırımına teşvik verildi. Yeni yatırımlar ile 4 bine yakın yatak devreye girecek.

Somali'de müteahhitlik yatırımları teşvik edilecek!

Başbakan Yardımcısı Elvan, Türkiye'nin Somali'ye yatırımının 100 milyon dolara ulaştığını belirterek, "Girişimcilerimizi Somali'de özellikle balıkçılık, müteahhitlik ve tarım alanında yatırım yapmak konusunda teşvik edeceğiz." dedi.

Konut edinme teşvik sistemi Haberi

Konut edinme teşvik sistemi

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği'nde (GAİMDER) İMKON Başkanvekili Rıdvan Köksüzer ve GAİMDER Başkanı İbrahim Apa ile beraber bir basın toplantısı düzenleyen Tahir Tellioğlu şöyle konuştu: "Başbakan tarafından açıklanan konut teşvikinin faydadan ziyade zararı olduğu anlaşüacaktır. Çünkü bu projenin sektöre tedavi sunması asgari olarak 3 yılı bulacaktır. Mevduatı 3 yüdan önce bozamazsınız, demek sistemin işlemeyeceğini gösterir. 


Meslektaşlarımızın bugün sıkıntısı varsa zaten en az 3 yü bekleyemez. Bugünün sorununa çözüm olarak sunulan bu olay abesle iştigaldir. Bunun ayrıntısını bilmiyoruz. Bu 5 yıl içinde mevduat nerede hangi oranla toplanacak?" Tellioğlu, kentsel dönüşüm uygulamalarına ilişkin eleştirilerini de dile getirdi. Kentsel dönüşümün sadece ve sadece çürük binalar yerine yeni binalar yapmak olmadığını aktaran Tellioğlu, "Belediyeler gereğinden fazla konut yapma yarışma girdiler" dedi. 


Apa: Hızlandırmak istiyoruz GAİMDER Başkanı...