27 / 04 / 2024

Konut edinme yoluyla vatandaşlık kazanma süreci Meclis'te!

Konut edinme yoluyla vatandaşlık kazanma süreci Meclis'te!

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, konut edinme yoluyla vatandaşlık kazanma süreci ile ilgili iddialara ilişkin soru önergesi verdi. Konu, Meclis gündemine taşındı. İşte ayrıntılar...



Konut edinme yoluyla vatandaşlık kazanma süreci ile ilgili iddialara ilişkin soru önergesi verildi. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, konuyu TBMM gündemine taşıdı. 

Alpay Antmen, konut edinme yoluyla vatandaşlık kazanma süreci ile ilgili iddialara ilişkin sorularının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanmasını talep etti. Antmen, "Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. Maddeleri gereğince arz ederim" diye konuştu. 

Konut edinme yoluyla vatandaşlık kazanma süreci Meclis te! 

Konuyla ilgili verdiği soru önergesine, "Suriyeli, Pakistanlı, Afganistanlı sığınmacı, göçmen ve mülteciler Türk vatandaşlığı almak için 400 bin dolarlık bir gayrimenkul almak zorundadır. Bu satış sürecinde ise devlet dairelerine uzanan bir rüşvet çarkının oluştuğu basında yer alan iddialar arasındadır" ifadelerini kullanarak başlayan Alpay Antmen, " Halktv.com.tr haber sitesinde yer alan bir habere göre; ekspertizin, tapu dairesi çalışanlarının, emlakçıların da içinde olduğu bir rüşvet sarmalı bulunmaktadır" şeklinde konuştu. 

İşte Alpay Antmen'in konuyla ilgili verdiği önerge...


Geri Dön