10 / 05 / 2024

Konut edinme yoluyla vatandaşlık kazanma süreci Meclis'te!

Konut edinme yoluyla vatandaşlık kazanma süreci Meclis'te!

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, konut edinme yoluyla vatandaşlık kazanma süreci ile ilgili iddialara ilişkin soru önergesi verdi. Konu, Meclis gündemine taşındı. İşte ayrıntılar...



1 - Başta İstanbul olmak üzere; son 5 yılda Türkiye'den gayrimenkul alarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı alan kişi sayısı kaçtır? Bunların uyrukları nedir? Bahsi geçen kişilerin aldığı gayrimenkuller hangi illerdedir? Bunların alış bedeli ne olarak gösterilmiştir? 

2 – Önergenin yanıtlandığı tarih itibariyle; konut alarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı almak isteyen ve başvurusu şu anda bekleyen kaç kişi bulunmaktadır? Bu kişilerin uyrukları nelerdir? Bahsi geçen kişilerin aldığı gayrimenkuller hangi illerdedir? Bunların alış bedeli ne olarak gösterilmiştir? 

3- Önergenin yanıtlandığı tarih itibariyle; gayrimenkul alarak vatandaşlık almış kişilerden kaçı aldığı gayrimenkulü satmıştır? Bunların bedelleri nelerdir? Alış ve satış arasındaki farklar ne kadardır? 

4 -Önergenin yanıtlandığı tarih itibariyle; gayrimenkul alarak Türk Vatandaşlığı almış kişilerden kaçı bir suça karışmıştır? Bu suçlar nelerdir ve bu kişilerin akıbeti ne olmuştur? 

5 – bazı ekspertiz, tapu dairesi çalışanları ve emlakçıların gayrimenkul alarak Türk Vatandaşı olmak isteyen göçmen, sığınmacı ve mültecilerden rüşvet aldığı doğru mudur? Konuyla ilgili bugüne kadar yapılmış bir inceleme ve operasyon bulunmakta mıdır? Yapılmadıysa, bahsi geçen rüşvet çeteleriyle ve organizasyonlarıyla ilgili neden bir girişimde bulunulmamaktadır? 

Tasfiye halindeki tasarruf finansman şirketlerinin akıbeti TBMM gündeminde! 

TOKİ'nin 2002 ile 2022 yılları arasındaki konut projeleri Meclis gündemine taşındı!

2022 imar affı kimleri affedecek? Yıkım kararı çıkan TOGO kuleleri de affedilecek mi?

Geri Dön