26 / 06 / 2024

Karayip ülkelerinde yatırım yoluyla vatandaşlıkta yatırım alt limit artırılıyor!

Karayip ülkelerinde yatırım yoluyla vatandaşlıkta yatırım alt limit artırılıyor!

Yatırım yoluyla vatandaşlık konusunda en fazla rağbet gören Karayip Ülkelerine başvurularda yatırım eşiği 30 Haziran’a kadar iki kat artacak.



Yatırım yoluyla vatandaşlık konusunda en fazla rağbet gören Karayip Ülkelerine başvurularda yatırım eşiği 30 Haziran’a kadar iki kat artacak. Henley & Partners, yatırım alt limitinin haziran sonuna kadar 100 bin dolardan 200 bin dolara yükseleceğini duyurdu.

KARAYİP ÜLKELERİNDE YATIRIM YOLUYLA VATANDAŞLIKTA ALT LİMİT İKİ KATINA ÇIKARILIYOR

Uluslararası ticaret ve vizesiz seyahatte önemli avantajlar sunan yatırım yoluyla vatandaşlık konusunda en fazla rağbet gören Karayip Ülkelerine başvurularda yatırım eşiği 30 Haziran’a kadar iki kat artacak. 

Doğu Karayip Devletleri Örgütü (OECS) üyesi 5 ülkeden 4’ü olan Antigua ve Barbuda, Dominika, Grenada, St. Kitts ve Nevis’in imzaladığı mutabakatla bu ülkelerde yatırım yoluyla vatandaşlık için minimum yatırım bedeli artacak. Yapılan anlaşma uyarınca programdan yararlanabilmek için yapılması gereken minimum yatırım eşiği haziran ayı sonunda iki kata kadar yükselecek.

Halihazırda Antigua ve Barbuda için 100 bin USD, Dominika için 100 bin USD, St. Lucia için 100 bin USD, Grenada için 150 bin USD olan yatırım alt limiti 200 bin USD seviyesine çıkacak.

Karayip ülkelerinde yatırım yoluyla vatandaşlıkta yatırım alt limit artırılıyor!

YATIRIM KONUSUNDA ÖNEMLİ ADIM

Henley & Partners’ın Türkiye Direktörü Burak Demirel, bu önemli anlaşmaya ilişkin olarak, “Bu tarihi gelişme, yatırım yoluyla sadece Karayip vatandaşlığı hizmetlerinin güçlendirilmesinde değil, global düzeyde uluslararası yatırım yoluyla oturma ve vatandaşlık hizmetleri uygulamalarının bir bütün olarak geliştirilmesinde de önemli bir adım olarak dikkat çekiyor.'' dedi.

İŞ DÜNYASININ EN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDESİ OLACAK

Bugün dünya genelinde 20 milyar Euro’yu aşan bir yatırım göçü pazarının bulunduğuna dikkat çeken Demirel, yatırım yoluyla vatandaşlık ve oturum izninin önümüzdeki dönemde küresel iş dünyasının en önemli gündem maddelerinden biri olacağını söyledi. 

Dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi Türk yatırımcılar da seyahat ve ticaret kısıtlamalarından etkilenmemek için yatırım yoluyla vatandaşlık programlarına yöneliyor. Dünyanın farklı bölgelerinde yürütülen bu programlar arasında uluslararası ticaret açısından önemli avantajlar sağlayan Karayip ülkeleri öne çıkıyor. 

Yabancıya konut satışında yeni düzenleme: Vatandaşlık talebi dışında değerleme raporu istenmeyecek!

Vatandaşlar resmen evlerini bırakıp kaçtı: 'Tabut binalar başımıza yıkılacak!' 

Geri Dön