02 / 05 / 2024

Konut elektriği fiyat

Konut elektriği fiyat

Konutlarda kullanılan elektrik enerjisi fiyatıyla, sanayinin kullandığı elektrik enerjisi fiyatı arasındaki fark geçen yılın ikinci yarısında yüzde 60’a yaklaştı...

Elektrik faturalarına yeni zam mı geliyor? PTF fiyatları konut elektriğini etkileyecek mi?

Fatura tarifelerini sil baştan değiştirecek olan yeni zamlar geldi. Bu zamlar yüzünden ev sahipleri karanlıkta oturacak. PTF fiyatlarının artırılması elektrik faturalarına yansıma durumu merak ediliyor. PTF fiyatları konut elektriğini etkileyecek mi, elektriğe yeni zam mı var?

Konut almak için şimdi doğru zaman!

Kamu bankalarının Haziran'da konut kredisi faiz oranlarını düşürmesiyle birlikte konuta olan talep arttı. Konuttaki talep artışı fiyat artışını da beraberinde getirdi. Peki konut almak için şimdi doğru zaman mı?

Yüksek konut fiyatları için araştırma önergesi!

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu'nun hazırladığı ve 20 MHP'li Milletvekilininin de imzasına sahip Meclis Araştırma Önergesi, TBMM Başkanılığı'na sunuldu. Önergede, yüksek konut fiyatları için araştırma yapılması istendi.

İlahiyatçılar yüzde 0.49 faizli TOKİ 100 bin konut projesi için ne diyor?

İlahiyatçılar, yüzde 49 faiz oranı uygulanacak TOKİ'nin 100 bin konut projesi için değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'de konut sahipliği oranı artacak!

Sıfır konuta düşük faiz uygulamasını değerlendiren GYODER Başkanı Dr. Feyzullah Yetgin, "Gayrimenkul sektörü ve vatandaşı direkt etkileyen 'birinci el konutlara yönelik düşük faiz oranı uygulaması' ülkemizde konut sahipliği oranının artırılması için büyük önem arz ediyor" dedi.

Ankapark'ın elektriği borcu nedeniyle kesildi!

Ankara'da Melih Gökçek zamanında hayata geçirilen ve 750 milyon dolara mal olan Ankapark'ın elektriği borcu yüzünden kesildi...

Bayrampaşa Cezaevi arsasındaki konut projesi için imar talebi!

İstanbul Bayrampaşa Cezaevi’nin yerine 2 bin 200 konut, 300 yatak kapasiteli devlet hastanesi, eğitim, otopark, alışveriş merkezi, sosyal donatı ve yeşil alanların yapılmasına dair imar planı durdurulmuştu. Tayfun Kahraman Bayrampaşa Cezaevi arazisindeki konut projesi için imar talebinde bulundu...

Elazığ Maden'de konut ve iş yerlerinin inşası için çalışmalara başlandı!

Elazığ'ın Maden ilçesinde 510 ev ve iş yerinin tahliyesine yönelik, daha güvenli bir alanda konut ve iş yerleri inşa ediliyor.

Değerli Konut Vergisi için görüşmeler başladı!

Değerli Konut Vergisi için görüşmeler TBMM Komisyonu’nda başladı. Peki yeni sistem neler getiriyor?

Konut alırken fiyat nasıl belirlenir?

Ünlü Ekonomist Taner Özarslan ''Konut alırken fiyat nasıl belirlenir?'' soruna cevap verdi. Özarslan, ''Evin kira ikamesi 20 yılın üzerinde bir zamana denk geliyorsa zaten çok mantıklı değil'' şeklinde konuştu.

Konut almak için en uygun dönem!

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Yönetim Kurulu Durbakayım, “Piyasada bir hareketlenme olunca, artan taleplere bağlı olarak konut fiyatları da yükselecek, o nedenle şu günler konut almak için en uygun dönem.” Dedi…

Belediyelerin Konut ve İş yeri Tahsisi, Kiralaması ve Satışına Dair Genel Yönetmelik!

Belediyelerin arsa, konut ve iş yeri üretimi, tahsisi, kiralaması ve satışına daire genel yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik bugünkü 30782 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Elazığ'da konut ve iş yeri sahiplerinin mağduriyetinin giderilmesi mecliste!

Elazığ'ın Maden ilçesinde heyelan riski nedeniyle tahliyesine karar verilen konut ve iş yeri sahiplerinin mağduriyetinin giderilmesi ve alanda faaliyet yürüten maden işletmesinin sorumluluğu TBMM gündemine taşındı. CHP'li Erol, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Konut elektriği fiyat Haberi

Konut elektriği fiyat

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Elektrik ve Doğal Gaz Fiyatları endeksi verilerine göre, konutlarda kullanılan elektrik enerjisinin kilowatsaat (kWh) fiyatı, geçen yılın ilk yarısında 35.4 kuruştan, ikinci yarıda 37.4 kuruşa yükseldi. Aynı dönemler itibarıyla sanayi elektriğinin kWh fiyatı ise 23.4 kuruştan 23.6 kuruşa yükseldi.


Böylece, iki elektrik tüketim biçimi arasındaki fark yılın ilk yarısında yüzde 51.3 düzeyindeyken, ikinci dönemde konut elektriğine yapılan zamlar nedeniyle yüzde 58.5 düzeyine tırmandı.


Konutlarda, 1 kWh elektrik için, aboneler 2014 yılı ikinci yarısında en küçük tüketim aralığı olan 1,000 kWh’in altında ortalama 37.5 kuruş, en büyük tüketim aralığı olan 15,000 kWh ve üstünde ise ortalama 37.4 kuruş ödedi.


Sanayide ise, en küçük tüketim aralığı olan 20 MWh altı tüketiciler 1 kWh elektrik için ortalama 27.7 kuruş, en büyük...