03 / 05 / 2024

konut faizi 0.80

konut faizi 0.80

Enflasyonda düşüş beklentisi ve Merkez Bankası’nın faiz indireceğine yönelik beklentilerle birlikte konut faizleri yüzde 0.80’in altına kadar düşerken, yüksek faizden kredi borcu olanlar yapılandırma için bankaların yolunu tutuyor...

İstanbul'da konut kiraları 0-5 yaş binalarda yüzde 40 arttı!

EVA Gayrimenkul Değerleme Koordinatörü Serkan Bal, İstanbul'da 0-5 yaş konut kiralarının yüzde 40 arttığına değinerek, İstanbul genelinin minimum kira bedelinin 12 bin 500 liraya yükseldiğini belirtti.

Borsa kayıpta! Hangi hisseler prim yaptı, hangileri değer kaybetti? İşte en çok işlem gören hisseler!

Borsada bayram öncesi gelen satışlarla endeks yüzde 0,80 oranında gerileme ile günü 5 bin 18 puandan tamamladı. Peki, borsada kaç şirketin hisse senedi değer kazandı, hangileri değer kaybetti? En çok işlem gören hisseler hangileri? Altın ve dolar fiyatları ne oldu? Detaylar haberimizde..

Müjdeli haber peş peşe geldi! Orta gelirli 0,69 faizle ev sahibi olacak! Yeni Evim Konut kampanyasından kim faydalanacak

Orta gelirliye konut kampanyasının detayları belli oldu. Böylelikle uygun krediyle ev satın almak mümkün olacak. Peki Orta Gelirli Konut kampanyası 0,69 faizli kredisinden kimler faydalanacak?

Euro yıl sonu rekorunu son iş gününde kırdı! Piyasaların son gününde kritik direnci aştı!

Yatırımcıların yakından takip ettiği euro, yıl sonu rekorunu kırdı. Piyasaların son gününde euro kritik direnci aştı! Euro, son 24 saat içerisinde yüzde 0,06, son bir haftada ise yüzde 0,80 oranında değişiklik gösterdi.

Konutta devlet desteği ayağınıza geldi! Konut kredisinde 0.80-0.90 faiz oranları vatandaşlara bayram ettirecek!

0,41-0,88 Vatandaşları heyecanlandırdı. Devlet konut kredisine sevindirici haber! Bu konuda vatandaşların rahatlıkla kredi alabilmeleri ve ev sahibi olabilmeleri için konut kredisi başvurusu yapabilecekleri bankaları bilmeleri gerekiyor.

Borsa İstanbul yüksekten uçuyor! Bir rekor daha

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,80 kazançla 4.962,48 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını yaparken, gördüğü en yüksek seviye rekorunu 4.988,20 puana çıkardı. İşte tüm detaylar...

O bankadan flaş hareket! Kredi faizi 0,99'a düştü! Emekli, memur, işçi, asgari ücretli, herkes alabilir! Hemen bakın!

Nakit ihtiyacı olan vatandaşların yüzünü güldüren haber Akbank'tan geldi. Akbank 0,99 faiz oranıyla kredi vereceğini açıkladı. İşte detaylar... 

Altında yaşanacak dev sıçrama tarihi deşifre oldu! Bu fiyatlar hayal olacak uyarısı

Ekonomik yatırım araçları içinde en güvenli olarak kabul edilen altın diğer piyasalardaki oynak seyir yüzünden yeniden yatırımcının gözdesi haline geldi. Altının kilogram fiyatı, önceki kapanışa göre yüzde 0,80 artışla 975 bin 500 liraya çıktı.

Konut kredisi 0,99 faizle kaç lira para çekilirse bankaya kaç para geri ödeme yapılıyor! Hesap dudak uçuklattı

Konut satışlarını artırmak amacıyla 0,99 faizli 10 yıl vadeli konut kredileri bankalar tarafından ilk kez konut satın alacaklara kullandırılacak. 2 milyon liraya kadar kredi çekecek vatandaş bankaya 10 yıl boyunca faiz ödeyecek. Peki hesap yapılınca ortaya nasıl bir tutar çıkıyor?

Sedat Kılınç: Konutta 0.64 faiz oranı devam etsin!

Sedat Kılınç İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Kılınç, 0.64'lük konut faizlerinin 0.87'ye artmasının konut satışlarını düşürdüğünden bahsederek "Biz sektör temsilcileri olarak 0.64'lük faiz oranının devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz" açıklamasında bulundu.

Ev alacaklar dikkat! Konutta fırsat dönemi!

Kamu bankalarının koronavirüs sebebiyle ekonomiyi canlandırmak için konut kredilerini 0.64'e düşürmeleri konuta olan talebi artırdı. Peki ev alırken değerlendirilmesi gereken fırsatlar neler?

Konutta düşük faiz rekorla etkisini gösterdi!

AYİDER Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Erkurtoğlu, “Düşük konut faizi etkisini gösterdi, konut satışında rekor geldi” dedi. Erkurtoğlu, konut satışlarına ilişkin konuştu. 

Bankalardan konut kredisi yapılandırması talep edilebilir!

Konut kredileri 0.64'e düşürülmeden önce yüksek faizle çekilen ve ödemesi devam eden krediler için yapılandırma istemek mümkün mü? Konut kredisi yapılandırması için neler yapılabilir? İşte detaylar...

konut faizi 0.80 Haberi

konut faizi 0.80

Merkez Bankası’nın önümüzdeki dönemde faiz indirimine devam edeceğine yönelik beklentiler dün bono faizlerinin tarihinde ilk kez yüzde 5’li seviyelere düşmesine neden oldu. Benzer bir düşüş konut faizlerinde de yaşandı. Kasım ayında bankaların kampanyalarını hızlandırmasıyla 5 yıl vadeli kredilerde faizler yüzde 0.80’in altına indi.  Böylece konut faizleri 2011 yılının ilk çeyreğinde görülen yüzde 0.76’dan bu yana en düşük seviyesine gerilemiş oldu.


Yaşanan bu düşüşle birlikte daha önce yüksek faizden alınan kredilerin yeniden yapılandırılmasına da büyük rağbet var. Faiz düşüşü sayesinde önümüzdeki dönemde konut piyasasında da bir canlanma olması...