29 / 04 / 2024

Altında yaşanacak dev sıçrama tarihi deşifre oldu! Bu fiyatlar hayal olacak uyarısı

Altında yaşanacak dev sıçrama tarihi deşifre oldu! Bu fiyatlar hayal olacak uyarısı

Ekonomik yatırım araçları içinde en güvenli olarak kabul edilen altın diğer piyasalardaki oynak seyir yüzünden yeniden yatırımcının gözdesi haline geldi. Altının kilogram fiyatı, önceki kapanışa göre yüzde 0,80 artışla 975 bin 500 liraya çıktı.



Altının onsu, uluslararası piyasalarda 1.848,00 dolardan işlem gördü.

Borsa İstanbul Altın Piyasası'nda standart altının kilogram fiyatı, günü önceki kapanışa göre 0,80 kazançla 975 bin 500 liradan tamamladı.

Altında yaşanacak dev sıçrama tarihi deşifre oldu! Bu fiyatlar hayal olacak uyarısı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), doların bugünkü efektif kurunu alışta 16,4013 lira, satışta 16,4670 lira olarak açıkladı. TCMB, önceki efektif kurunu alışta 16,3761 lira, satışta 16,4418 lira olarak belirlemişti.

Altının küresel piyasada da yükselişi devam ediyor. Kripto paraların son iki ayda neredeyse yarı yarıya değer kaybetmesi yatırımcıların parayı yeniden altına yönlendirmesine neden oldu.

Dünya Altın Konseyi analisti Louise Street, altının geleceğiyle ilgili kaleme aldığı makalede, Bitcoin ve diğer coinlerdeki emsalsiz düşüşün yatırımcının yeniden altına yönelmesine neden olduğunu ifade etti.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön