25 / 07 / 2024

Konut faizi ne kadar

Konut faizi ne kadar

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği Başkanı Hinginar, konut kredisi faizindeki artış eğiliminin sektörü kaygılandıracak noktaya ulaşmadığını belirtti. Faiz oranları haziranda yüzde 0,96'ya yükseldi...

Bankalar Temmuz faizlerini duyurdu! 1 milyon 300 bin TL'lik konut kredisinin aylık taksitleri tam bu kadar oldu!

Konut kredisi çekerek ev sahibi olmayı planlayanlar, bankaların konut kredisi faizlerini araştırıyor. Peki hangi bankada konut kredisi faizi ne kadar? En düşük konut kredisi faizi hangi bankada? 

Türkiye'de gerileyen konut fiyatları dünyada ne durumda? 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın açıkladığı Konut Fiyat Endeksine göre 2024 Nisan'da konut fiyatlarında nominal anlamda son iki yılın en yavaş artışı görülürken konut fiyatları reel anlamda düşüş gösterdi. Peki dünyada konut fiyatları ne durumda? 

Konut fiyatları ne olacak? Kimler evlerini satıyor, fiyatları kim yükseltiyor?

Pandemiden bu yana uçuşa geçen konut piyasasında durgunluk yaşanıyor. Konuta yatırım yapanların sayısı azalırken, krediye erişim en büyük engel olarak görülüyor. Peki konut fiyatları ne olacak? Kimler evlerini satıyor, fiyatları kim yükseltiyor? 

Banu Evleri Bahçekent'te teslimler 7 ay sonra! Banu Evleri Bahçeket'te konut fiyatları ne kadar?

Hasanoğlu İnşaat tarafından hayata geçirilen Banu Evleri Bahçekent projesinde teslimler 7 ay sonra başlıyor. Banu Evleri Bahçekent konut fiyatları ne kadar? 12 Haziran 2024 Banu Evleri fiyat listesi.

Bankalardan peş peşe değişiklik! 1 milyon TL'nin 32 günlük faizi ne kadar oldu? 

Mevduat faiz oranları yeniden yükselişe geçerken pek çok kişi de mevduat faizleri ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki 1 milyon TL'nin 32 günlük faizi ne kadar?

Ebruli Kayaşehir fiyat listesi! Emlak Konut kampanya: Ebruli Kayaşehir konut fiyatları ne kadar? 

Emlak Konut GYO, 16 projesinde yeni kredi kampanyasını duyurdu. Ebruli Kayaşehir'de bu kampanya kapsamında yer alıyor. Peki Ebruli Kayaşehir konut fiyatları ne kadar? İşte Ebruli Kayaşehir fiyat listesi!

Konut piyasası ne durumda?

Konut fiyatları, kira bedelleri, yüksek kredili faizler, inşaat maliyetlerindeki artış gibi konular gündemde yerini koruyor. Peki konut piyasası ne durumda?  Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, konut piyasasını sekiz maddede değerlendirdi.

2 milyon TL'nin güncel aylık faizi ne kadar? 

Mevduat faizlerinin artmasından sonra hangi bankanın ne kadar faiz verdiği, yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Bu süreçte, hangi banka ne kadar mevduat faizi veriyor?

Bankalar açıkladı! 1 milyon TL'nin aylık faizi ne kadar oldu?

Mevduat faizlerinin yükseltmesinden sonra hangi bankanın ne kadar faiz verdiği, elinde nakit parası bulunan yatırımcılar tarafından araştırılmaktadır. Hangi banka ne kadar mevduat faizi veriyor? 

Akbank mevduat faiz oranlarını güncelledi! Akbank 32 günlük mevduat faizi ne kadar?

Mevduat faizlerinde yaşanan artış sebebi ile vatandaşlar Türk Lirası'na yönelmiş oldu. Buna göre, elinde doları olanlarda mevduat faizlerini araştırıyorlar. Mevduat faiz oranları kaç TL?, Akbank 32 günlük mevduat faizi ne kadar?

Ev alma hayali kuranlar dikkat: 1.20 faiz ve 15 yıl vadeli düşük konut kredisi ne zaman başlayacak?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde ilk konutunu alacakların destekleneceğini dile getirmişti. Peki 1.20 faiz ve 15 yıl vadeli düşük konut kredisi ne zaman başlayacak?

Ortak Konut Kredisi nasıl çekilir? Ortak kredi çekip 5 Kişi aylık 20 bin TL ödüyor...

Son zamanlarda artan kredi faizi oranlarından dolayı 'Ortak konut kredisi'ne ciddi talep oluşmakta. Buna göre, bu tarz kredi türünde 5 kişiye kadar ortak kredi çekilerek konut alınabiliyor. Böylece, 3 milyon liralık bir evin aylık ödemesi 20 bin lira oluyor.

Konut kredileri ne zaman açılacak? Ev almak için doğru zaman mı?

Konut fiyatlarındaki yükseliş yavaşlarken, önümüzdeki günlerde emlak piyasasında neler olacağı, kredilerin ne zaman açılacağı merak ediliyor. Kripto fenomeni Murat Ali Calman, kredilerin açılacağı tarihi belirterek, önümüzdeki birkaç yıl evi nakit paraya çevirmenin zor olduğunu söyledi.

Konut faizi ne kadar Haberi

Konut faizi ne kadar

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Başkanı Fethi Hinginar, yaptığı açıklamada, yılın ilk 3 ayında aylık ortalama yüzde 0,90 seviyesinde gerçekleşen konut kredi faiz oranlarının yılın ikinci çeyrek döneminde artış eğilimine girdiğini belirterek, mayıs ayında yüzde 0,94 seviyesinde gerçekleşen faiz oranlarının haziranda yüzde 0,96'ya yükseldiğini ve yukarı yönlü eğilimini sürdürdüğünü kaydetti. Bununla birlikte, konut kredileri büyüklüğünün haziranda 137,8 milyar liraya ulaştığını dile getiren Hinginar, böylece konut kredilerindeki yıllık büyümenin hızlandığı ve yüzde 19,9'a yükseldiğinin altını çizdi. Hinginar, "Kredi hacmindeki bu artış, faizlerdeki yükselme eğiliminin konut satışlarına henüz çok bariz bir şekilde olumsuz olarak yansımadığını göstermektedir. Doğru bir değerlendirme yapabilmek için, yılın ikinci yarısında konut kredi faizlerdeki artış seyrini görmek gerekir" diye konuştu. Merkez Bankası'nın haziran ayında para politikası aracı...