17 / 05 / 2024

konut fiyatları değerlendirmeleri

konut fiyatları değerlendirmeleri

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, sosyal medya üzerinden konut piyasasına ilişkin değerlendirme yaparak konut sektörüne çağrıda bulundu.

Konut fiyatları değerinin üç katına çıktı! Ev ve arsa fiyatlarındaki balon çileden çıkardı!

Konut fiyatlarındaki fahiş artış ülke genelinde büyük sorun haline geldi. Konut fiyatlarının olması gerekenin 3 katından fazlaya satıldığını söyleyen  Makine mühendisi Yavuz isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından değerlendirme yaptı.

Faik Öztrak'tan konut fiyatları değerlendirmesi!

CHP Sözcüsü Öztrak, son zamanlarda konut fiyatlarında meydana gelen artışlar hakkında yorum yaptı. 

Konut fiyatlarında en yüksek yıllık artış!

TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş’nin aylık olarak hazırladığı Konut satışları ve konut fiyat endeksini analiz ettiği, Odak yayınının yeni sayısında, konut satışları ve konut fiyatları değerlendirildi.

İngiltere’de konut fiyatları Kasım'da yüzde 1,2 arttı!

İngiltere’de konut fiyatları 2020 Kasım'da yüzde 1,2 artış kaydetti, ortalama bir konutun fiyatı da 249 bin 633 bin sterline çıktı.

İngiltere'de konut fiyatları yüzde 7,3 arttı!

İngiltere'de bu yıl konut fiyatları son 6 yılın en yüksek artışı yaşadı. 7.3 artan konut fiyatlarının gelecek yıl düşmesi bekleniyor. 

Türkiye'de konut fiyatları yüzde 2.6 arttı!

Sahibindencom'dan yayınlanan emlak endeksi verilerine Türkiye'de Ekim ayında konut fiyatları önceki aya oranla yüzde 2,6 arttı.

İzmir'de konut fiyatlarına deprem dopingi!

İzmir'de yıkıma sebep olan deprem sonrasında pek çok vatandaş, prefabrik ve müstakil evlere yöneldi. Artan taleple birlikte konut fiyatları da bir hafta içerisinde yüzde 40 arttı. 

İngiltere'de konut fiyatları Ağustos'ta yüzde 2 arttı!

Konut finansman kuruluşu Nationwide'nin verilerine göre; İngiltere’de ağustos ayında konut fiyatları aylık bazda yüzde 2 arttı.

ABD'de konut fiyatları yüzde 3,5 arttı!

ABD'de konut fiyatları haziran ayında yüzde yıllık yüzde 3,5 artış gösterdi. Konut fiyatları mayıs ayında yüzde 3,6 yükselmişti.

İngiltere'de konut fiyatları koronavirüse rağmen düşmedi!

Koronavirüs sebebiyle birçok sektör canlılığını kaybetti. İngiltere'de konut fiyatları virüse rağmen düşmedi. Londra merkezinde 1.5 milyon pounda ancak 100 metrekare ev alınabiliyor...

ABD'de koronavirüs nedeniyle konut fiyatlarında düşüş beklentisi!

California merkezli veri analiz firması CoreLogic, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkileri sebebiyle ABD'de konut fiyatlarının, gelecek yıl yüzde 6,6 düşeceği tahmininde bulundu. 

İngiltere'de konut fiyatları Mayıs'ta yüzde 1,7 düştü! 

Nationwide konut fiyatları endeksi verilerine göre, İngiltere'de konut fiyatları, Mayıs'ta yüzde 1,7 oranında düştü. Bu düşüş, son 11 yılın en sert düşüşü olarak kaydedildi...

Koronavirüs Türkiye'de konut fiyatlarını nasıl etkiledi?

Koronavirüs konut sektörünü de etkilemeye devam ediyor. Peki sektör salgından nasıl etkilendi? Konut fiyatları arttı mı? İşte koronavirüsün konut sektörüne etkileri...

konut fiyatları değerlendirmeleri Haberi

konut fiyatları değerlendirmeleri

KİTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt bugün Twitter üzerinden son aylarda konut fiyatlarına yönelik değerlendirmede bulundu. Kurt, değerlendirmesinde konut fiyat artışına dikkat çekerek kamu ve özel sektörlerin çözüm üretmesi için bir araya gelmesi yönünde çağrıda bulundu.

Ali Kurt'un sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama şu şekilde:

"Merkez Bankası’nın yayınladığı resmi verilere göre maalesef İstanbul’da ortalama satış birim değerleri uzun süredir artarak seyrediyor. Gelin bu verileri biraz yakından değerlendirelim. Konut satış birim değerleri Türkiye’de ortalamada 4.415, İstanbul’da 6.676 TL’ye çıkmış durumda. Vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu asgari ücret ve civarında gelirle yaşamaya çalışıyor. Artan kiralar ve yüksek faiz nedeniyle asgari ücretle geçinenler eski, sağlıksız konutlarda oturmaya mahkum bırakılıyor. Ülkemizin ekonomik kırılganlığı sebebi ile her geçen gün maliyetler ciddi oranda artıyor. Mesela; demir fiyatları 2019...