30 / 04 / 2024

Konut fiyatları düştümü

Konut fiyatları düştümü

Ankara İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Ömer Baki Yazıcı, seçim sürecinde piyasaların bekleme pozisyonu almasından dolayı, kısa vadeli bir satış durgunluğu yaşandığını belirtti.

Konut fiyatlarındaki yükseliş hızı düşerken, maliyetler artıyor. Ev fiyatları ne olacak? 

Ev almayı planlayanlar konutlardaki fiyat hareketlerini yakından takip ediyor. TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre konut fiyatlarındaki yükseliş hızı düşerken, maliyetlerdeki artış hızlandı. Peki bundan sonra konut fiyatları düşecek mi yoksa artacak mı?

Konut fiyatları düşecek mi? Yeni ev almak isteyenler dikkat!

Bu sene konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceği yeni bir konut sahibi olmak isteyenler tarafından merak ediliyor. Kripto fenomeni Murat Ali Calman, resmi sosyal medya hesabından konut fiyatları ile ilgili çarpıcı bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve paylaşıma gelen yorumlar...

Konut fiyatları seçimden bugüne dolar bazında yüzde 15 düştü! Ev satan çok, alan yok...

Konut fiyatları düşmeye başladı. Piyasa durgunlaşırken vatandaşlar yüksek kredi faiz oranları ve ekonomik koşullardan dolayı ev sahibi olamıyor. Peki konut piyasasındaki düşüş devam edecek mi; ev fiyatları ne olur?

Altında Fed rüzgarı! Altın fiyatları bugün yükseldi mi, düştü mü? 1 Şubat 2024 altın fiyatları

Dün açıklanan Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı sonrası gözler altın fiyatlarına çevrildi. Fed faiz kararı öncesi altın düşerken bugün altın fiyatlarının ne kadar olduğu merak ediliyor. Bugün altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? 1 Şubat 2024 altın fiyatları.

Konut fiyatları sizce pahalı mı? Fiyatlar nereye gidiyor!

Ev sahibi olmak ortalama gelir seviyesine sahip kesimin alım gücünü aşarken, fiyatlardaki artış dolar bazında gerilemeye başladı. Gayrimenkul piyasasında durgunluk devam ederken Borsa Analisti Tardu Barlas, “Konut fiyatları sizce pahalı mı?” diye sordu.

Konut fiyatları düşüyor mu? Yükseliyor mu?

Konut Fiyat Endeksi Kasım 2023'te aylık bazda yüzde 1,9 ve yıllık bazda ise yüzde 82,8 artış kaydetti. Peki konut fiyatları düşüyor mu, yükseliyor mu? İşte ayrıntılar...

ABD enflasyonu sonrası altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Bugün altın fiyatları ne oldu? 12 Ocak altın fiyatları

ABD'de piyasaların merakla beklediği enflasyon oranı dün açıklandı. Açıklanan oran sonrası altın fiyatlarında hareketlenmeler başladı. Peki ABD enflasyonu sonrası altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Bugün altın fiyatları ne oldu? 12 Ocak 2024 altın fiyatları.

Konut fiyatları düşecek mi?

Konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceği de pek çok kişi tarafından merak ediliyor Kripto fenomeni Murat Ali Calman, X sosyal medya hesabından konut fiyatları ile ilgili bir paylaşım yaparak, fiyatların dolar bazında sert düşüşünün kaçınılmaz olduğunu söyledi.

2024'te konut fiyatları düşecek mi? 

Son iki senede yüksek enflasyona paralel olarak konut fiyatlarında devasa artışlar yaşandı. Peki 2024'te konut fiyatları düşecek mi? 

Çin'de konut fiyatları düşüşe geçti!

Çin'deki büyük şehirlerde kasım ayında konut fiyatları düşüşe geçti. Çin kentlerinde konut fiyatları geçen yılın aynı dönemine göre karışık iniş çıkışlar sergiliyor.

10 Aralık Pazar dolar/TL ne kadar oldu? Bugün dolar yükseldi mi, düştü mü? 

Cuma günü dolar/TL kuru 29 TL ile rekor kırdı. Milyonlarca yatırımcı hafta sonunu ikinci gününde de dolar kurunu yakından takip ediyor. Peki 10 Aralık Pazar dolar ne kadar oldu? Bugün dolar yükseldi mi, düştü mü? 

Dünyada iki büyük kent hariç her yerde konut fiyatları düştü! İşte fiyatların düşmediği o kentler!

2022’de dünyanın 25 büyük şehrindeki konut fiyatlarında keskin bir düşüş yaşandı. Rapora göre, yalnızca Zürih ve Tokyo bu kentlerin dışında kaldı.

Çeyrek altın bugün kaç TL? Altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? 19 Kasım Pazar altın fiyatları

Altın fiyatları milyonlarca yatırımcı tarafından yakından takip ediliyor. Yatırımcıların en çok tercih ettiği altın çeyrek altın ise en çok merak edilen altınlar arasında geliyor. Peki bugün altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? 19 Kasım Pazar altın fiyatları.

Konut fiyatları düştümü Haberi

Konut fiyatları düştümü

Ömer Baki Yazıcı, firmalar bu daralmayı aşmak için, konut satışında kampanyalara başladığını ve şu zamanlar, konut almak için, fırsat dönemi olduğunu söyledi. 



Ankara İnşaat Müteahhitleri Derneği (ANİMDER) Başkanı Ömer Baki Yazıcı, yaptığı yazılı açıklamada, kalite ve fiyat açısından çok uygun konutların yapılmaya başlandığını ifade ederek, satışların durgun olduğu dönemlerde konut almanın karlı bir yatırım olacağını belirtti. 



Ankara'da konut yatırımlarının, yaşam projeleri ile birlikte, artarak sürdüğüne dikkati çeken Yazıcı, yeni yapılan konut projelerinin, adeta bir yaşam merkezi haline geldiğini söyledi. Konut almak isteyen vatandaşlara da çağrı yapan Animder Başkanı Yazıcı, seçim dönemleri konut almak için, fırsat zamanları olduğunu hatırlattı. 



Yazıcı, Ankara'da konut fiyatlarının yapılan kampanyalar ile birlikte, uygun fiyat noktasına geldiğine işaret ederek, "Konut üretiminde artış olmasına rağmen, genel seçim süreci dolayısıyla yaşanan...