06 / 07 / 2024

konut fiyatları hız kesmiyor

konut fiyatları hız kesmiyor

GAYRİMENKUL Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) "Yeni Konut Fiyat Endeksi" raporuna göre, yeni konut fiyatları ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 1,33, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 7.30 arttı.

Konut açığı sorununa çözüm: İnşaat sektörünün öncüleri sosyal konut yapmalı!

Konut fiyatlarının artış hızının düşmemesi ve kirada yüzde 25 zam sınırının kalkması konut açığı sorununu yeniden gündeme getirdi. ATEM Başkanı Hakan Akçam konut açığının önüne geçebilmek için inşaat sektörünün öncülerinin sosyal konut yapması gerektiğini söyledi. 

Konut fiyatları düşüyor ama maliyetler artıyor! Ünlü stratejist ev almak isteyenlere seslendi! Oturacağınız evi alın!

Konut sektörü inşaat maliyetlerindeki artışlar karşısında zor günler geçiriyor. Konut fiyatları real olarak düşse de maliyetlerdeki artışlar devam ediyor. Ünlü stratejist konut piyasasını değerlendirerek ev almak isteyenlere 'oturacağınız evi alın'' çağrısında bulundu. 

Konut fiyatlarını aç gözlü arsa sahipleri yükseltiyor! İşte inşaatta arsa sahibi ve müteahhit hesabı...

Şubat'ta konut fiyat artış hızı 4 sene sonra ilk kez enflasyondan geride kaldı. Ancak konut fiyatlarındaki yükseliş durmuyor. Peki neden? Ekonomist Aydın Binboğa, X sosyal medya hesabından açıkladı. İşte o paylaşım ve detaylar...

Tebernüş Kireçci'den konut fiyat endeksi yorumu: Artış hızının yavaşlaması sizi yanıltmasın! 

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci sosyal medya hesabından, konut fiyat endeksindeki artışı değerlendirdi. Kireçci ''Artış hızının yavaşlaması sizi yanıltmasın'' dedi.

Teksas’ta 4 oda 2.5 banyo bir ev ile Şişli’de 2+1 dairenin aynı fiyata olması sosyal medyada gündem oldu!

Türkiye genelinde konut fiyatları hız kesmeden artarken, İnşaat Mühendisi mühendisyen Teksas’ta 4 oda 2.5 banyo bir ev ile Şişli’de 2+1 dairenin aynı fiyata olmasına dikkat çekti.

Emlak krizinden kurtulamayan Çin'de yeni konut fiyatlarındaki düşüş hızlandı!

Emlak krizinden kurtulamayan Çin'de yeni konut satışlarında yaşanan düşüş bu yılın Mart ayında yavaşlasa da, konut fiyatları yıllık bazda daha hızlı düşüş gösterdi. İşte The Wall Street Journal'ın Çin Ulusal İstatistik Bürosu'nun açıkladığı o rakamlar...

Konutta orantısız artan fiyatlar geri çekiliyor! Satılık ve kiralık konut fiyatları düşecek!  

Konut fiyatları geçtiğimiz 4 yılın ardından ilk kez, enflasyon altında kaldığını belirten Gayrimenkul PR, konutta orantısız artan fiyatların geri çekilmeye başladığını aktardı.

Konutta fiyat artış hızı yavaşladı! Ev alacaklar dikkat: Metrekare fiyatları 30 bin TL'yi aştı!

Konutta yüksek fiyatlar sebebiyle talep düştü. Düşen talebin ardından da konut fiyat artış hızı yavaşladı. Peki ev almak için doğru zaman mı? 

Konut fiyatlarıyla birlikte otomobilde de reel düşüş hızlandı!

Otomobil reel fiyatında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 16,6 bir önceki aya göre ise yüzde 5’lik bir düşüş göze çarparken, Ekonomist Barış Soydan resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda konut fiyatlarıyla birlikte otomobilde de reel düşüş hızlandığını belirtti.

Ünlü ekonomistten konut fiyatları açıklaması: Fiyatlardaki düşüş daha da derinleşecek

Gayrimenkul piyasasında durgunluk sürerken, konut fiyatlarındaki artış hızı da düşmeye devam ediyor. Konut fiyatlarındaki son durumu değerlendiren Ekonomist Barış Soydan, düşüşün derinleşerek süreceğini belirtti.

Yüksek konut fiyatlarına bakın nasıl çözüm buldular: Kapış kapış gidiyor!

Son günlerde gündemden düşmeyen yüksek ev fiyatları dünyanın her bölgesinde sorun olurken, insanlar da yüksek fiyatlar için farklı bazı alternatiflere yöneldi Bakın ABD'de yüksek konut fiyatlarına bakın nasıl çözüm buldular...

Konut fiyatlarındaki yükseliş hızı düşerken, maliyetler artıyor. Ev fiyatları ne olacak? 

Ev almayı planlayanlar konutlardaki fiyat hareketlerini yakından takip ediyor. TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre konut fiyatlarındaki yükseliş hızı düşerken, maliyetlerdeki artış hızlandı. Peki bundan sonra konut fiyatları düşecek mi yoksa artacak mı?

Emlak ve araç alacaklara flaş uyarı! Son 1.5, 2 ay kaldı: Fiyatlar yine zıplayacak!

Geçtiğimiz günlerde açıklanan rakamlara göre, konut fiyatlarındaki artış hızı yavaşladı. Borsacı ve matematikçi Songür Ulus, X sosyal medya hesabından emlak, arsa ve araç fiyatları ile ilgili bir uyarıda bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

konut fiyatları hız kesmiyor Haberi

konut fiyatları hız kesmiyor

Konut fiyatları yükseldi!


GAYRİMENKUL Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) "Yeni Konut Fiyat Endeksi" raporuna göre, yeni konut fiyatları ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 1,33, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 7.30 arttı.Garanti açıklamasına göre, Reidin.com ve GYODER is birliğiyle hazırlanan emlak endekslerinin 2014 Ekim ayı raporu yayımlandı. ikinci el ve yeni konutlara yönelik çalışma. Adana. Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli'de gerçekleştirildi. Türkiye Kompozit Satılık Konut Fiyat Endeksi'nde ise bir önceki aya göre yüzde 1,58, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17,33 oranında artış oldu. Bir önceki senenin aynı ayına göre: yıllık satış fiyatlarındaki değişimlere bakıldığında. yüzde 22.33 oranıyla en yüksek artış istanbul ilinde, yüzde 8,61 ile en düşük artış ise Kocaeli'nde gerçekleşti. Rapora göre. yeni konut...