28 / 08 / 2024

konut fiyatlarında şişme

konut fiyatlarında şişme

Özak Grubu Başkanı Ahmet Akbalık, “Paranın maliyeti ve evin değeri birlikte hesaplandığında şişme var gibi görünür. Ama firmalar finansmanı kendi sağlıyor böyle bir problem yok” dedi.

Konut fiyatlarında İstanbul, Barcelona’yı solladı!

Mega kent İstanbul'da gün geçtikçe büyüyen barınma krizine ilişkin paylaşım yapan İstanbul Planlama Ajansı Başkanı Buğra Gökce, konut fiyatlarında İstanbul'un Barcelona’yı solladığını söyledi.

Ev almak isteyenler dikkat! Konut fiyatları artacak mı?

Konut fiyatlarında yaşanan değişim gündemden düşmezken, Trader-Değer Yatırımcısı Yavuz sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı "Nasıl yükselecek bu balon ev fiyatları anlamıyorum" diyerek çok konuşulacak bir örnek verdi.

Konut fiyatlarında dolar bazlı yüzde 25 düşüş bekleniyor!

Son beş sene içinde fırlayan konut fiyatları son aylarda yavaşlamaya başladı. Konut fiyatlarında şelale düşüş beklediğini belirten Turizmci Mert Budak, dolar bazlı yüzde 25 düşüşün olacağını söyledi. 

İstanbul'daki konut fiyatlarında son 14 yılın en yüksek reel düşüşü!

Merkez Bankası'nın rakamlarına göre Konut Fiyat Endeksi reel olarak yüzde 13,3 oranında geriledi. Konut fiyatlarında 2.5 senenin en yavaş artışı yaşandı. Peki İstanbul'da durum ne? İşte konuyla ilgili o paylaşım ve gelen yorumlar...

Merkez Bankası açıkladı! Konut fiyatlarında 2,5 yılın en yavaş artışı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanan verilere göre konut fiyatları 2024 yılı Nisan ayında bir önceki senenin aynı ayına göre nominal olarak yüzde 48,4 artış gösterirken, reel olarak ise yüzde 13,3 oranında azaldı.

Uzmanlar 'Konut almak için şimdi doğru zaman' dedi! Konut fiyatları neden düşüyor? 

Konut fiyatlarında düşüş rakamlara da yansımaya başladı. Peki konut fiyatları neden düşüyor? İşte konut fiyatlarındaki düşüşü etkileyen 5 madde...

Konut fiyatlarında nasıl balon oluştu? Ünlü turizmci açıkladı! İşte kanıtı...

Konut fiyatlarındaki artış devam ediyor. Fahiş rakamlara ulaşan konut fiyatları yatırımcıları ve konut almak isteyenleri şaşkına çevirirken ünlü turizmci, konut fiyatlarında nasıl balon oluştuğunu açıkladı. İşte ayrıntılar...

Ruslar’ın konut tercihi değişti: Antalya'yı terk ediyorlar!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen konut fiyatlarında yaşanan rekor artışlar, ekonomik kriz, Rusların da tercihlerini değiştirdi. 2022'de tatilcilerin gözdesi Antalya’da 22 bin konut satın alan yabancılar, 2023'te yalnızca 12 bin 901 ev aldı.

Amerika'da konut fiyatlarında bir senede yüzde 6,4'lük artış yaşandı...

ABD'de şubat ayında konut fiyatları senelik oranda bazda yüzde 6,4 olarak arttığı kaydedildi. Buna göre, yalnızca 20 kentteki konut fiyatları ise bir senede yüzde 7,3 kadar çıktı. 

ATEM Başkanı Hakan Akçam açıkladı! İkinci el konut fiyatları yüzde 30 düştü!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam konut fiyatlarında yaşanan değişime ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Akçam, ikinci el konut fiyatlarının yüzde 30 düştüğünü söyledi.

Satılık ve kiralık konut fiyatlarında son durum ne? Düşüyor mu, yükseliyor mu?

Satılık ve kiralık konut fiyatları, milyonların gündeminde yer alıyor. Ev kiralamak isteyenler ve konut satın almak isteyenler fiyatların düşüp düşmediğini merak ediyor. Peki satılık ve kiralık konut fiyatlarında son durum ne? Düşüyor mu, yükseliyor mu?

Konut fiyatlarında neler oluyor? Şu anki ilanların sahipleri, hayal kurarken para kaybeden mülk sahipleri! 

Gayrimenkul Danışmanı M. Kıvanç Önder, konut fiyatları ile ilgili X sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Peki konut fiyatlarında neler oluyor? İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Euro Bölgesi'nde konut fiyatlarında düşüş yaşandı! 

Euro Bölgesi'nde konut fiyatları 2023 yıının son çeyreğinde yüzde 1,1 oranında azaldı. Buna göre, konut fiyatları senelik bazda Lüksemburg'da yüzde 14,4, Almanya'da yüzde 7,1, Finlandiya'da yüzde 4,4, Fransa'da yüzde 3,6 kadar azalmış oldu.

konut fiyatlarında şişme Haberi

konut fiyatlarında şişme

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s tarafından yayımlanan raporda Türkiye’deki konut fiyatları artışının ‘sürdürülebilir olmadığı’ belirtildi. Moody’s’in raporuna bir cevap da Özak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık’dan geldi.


Türkiye İstastik Kurumu’nun (TÜİK) Türkiye’deki fiyat artışıyla ilgili değerlendirme yaparken paranın maliyetiyle, gayrimenkulün bugünkü değerini kendi içinde ayrıştırmadığını belirten Ahmet Akbalık, paranın maliyetiyle gayrimenkulün değeri birlikte değerlendirildiği için, fiyatlarda bir şişme var gibi gözüktüğünü ifade etti.


Gayrimenkul alan yatırımcıların, bankadan kredi çektikleri zaman, müteahhitlere konutun bedelini ödediklerini, paranın maliyeti olan faiz miktarını ise bankaya ödediklerini belirten Akbalık, “Örneğin 1 milyon TL’lik bir konut için, 1 milyon TL kredi çeken biri, 200 bin TL’lik faizini bankaya ödüyordu. Konut değeri, gerçek değeri olan 1 milyon TL olarak gözüküyordu.


VADE FARKI VAR


Artık firmalar, kredi işini kendi içlerinde yaptıkları...