21 / 07 / 2024

Konut getirisi 2016 yılı

Konut getirisi 2016 yılı

Yatırımcının konuta olan ilgisini gösteren karşılaştırmaya göre; 12 şehir endeksinden 4'ü borsada 2016'yı ekside kapatırken, aynı şehirler konutta kazandırdı.

Konut getirisi en az 2 sene borsanın altında kalacak! Konut balonu patladı mı?

Milyonlarca kişi ev fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini merakla araştırıyor. Peki konut balonu patladı mı? 36,1 bin takipçili Kripto yatırımcısı, X sosyal medya hesabından 

Türkiye’nin en yüksek konut getirisine sahip ilçe Mamak oldu!

ENDEKSA verilerine göre; Mamak Türkiye’nin en yüksek konut getirisi oranına sahip ilçesi olarak belirledi.

Rusya'da ikincil konut fiyatları son 5 yılın en düşük seviyesine geriledi!

Rusya'da ikincil konut fiyatları son 5 yılın en düşük seviyesine düştü. İkincil konut fiyatları 2016'dan beri ilk kez metrekare başına bin doları aşmadı.

İzmir 'en yüksek konut getirisi'nde üç il arasında şampiyon oldu!

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz, "TCMB'nin verilerine göre, Türkiye'de konut fiyatlarının son beş yılda ortalama yüzde 57 yükseldi" dedi...

İnşaatçılar Anadolu'ya yöneldi!

İstanbul'da merkezi bölgelerdeki arazi fiyatlarının artması inşaatçıları Anadolu'ya yönlendirdi. İstanbul'da konut getirisi aylık yüzde 0.7’de kaldı.

İstanbul'da arsa getirisi konut getirisini geçti!

İstanbul’da son 3 yılda konut getirisi dövizin altında kalırken arsa ise reel olarak kazandırdı. Avcılar bölgesi arsada son 3 yılda yüzde 90 getiriyle dövizi solladı.

Ispartakule-Bahçeşehir markalı konutta değer artış şampiyonu oldu!

Markalı konut projelerinde 2016 yılında en fazla değeri artan bölge Ispartakule-Bahçeşehir oldu. Rapora göre ise en az değer artışının ise Zekeriyaköy’de gerçekleşti.

İstanbul'da ev fiyatları en çok Maltepe ve Üsküdar'da arttı!

Türkiye'de toplam satılık konut fiyatları 2016'da yüzde 9,1 artı. REIDIN'in Üst Yöneticisi Kayhan "İstanbul'da son bir yıl içinde ev fiyatları en çok yüzde 21,9 ile Maltepe'de artış gösterdi." dedi.

Tek daireli binaların değeri arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2016 yılı yapı ruhsatları verilerine göre konut fiyatları 2016'da yüzde 4,4 artarken en çok artış yine tek daireli binalarda gerçekleşti. Tek daireli binalarda metrekare değeri yüzde 10.8’le büyük ve çok odalı konutları solladı.

Emlak Konut için 2016 yatırım yılı oldu!

Emlak Konut GYO, 2016 yılı içerisindeki “Ülkemizin Yarınlarına Güveniyoruz” kampanyasıyla birlikte ağustos ayında 2 bin 547 adet bağımsız bölüm 407 bin 29 metrekare satılabilir alan karşılığı 1 milyar 960 milyon TL değerinde satış gerçekleştirdi.

Kütahya’da 8 bin 578 konut el değiştirdi!

Kütahya’da son 1 yılda 8 bin 578 konutun satış sonucu el değiştirdiği bildirildi. TÜİK Bölge Müdürü Mehmet Akyol, yaptığı açıklamada, "2015 yılında Kütahya’da 7 bin 911 olan toplam konut satışı, 2016 yılında yüzde 8,4 artarak 8 578 olarak gerçekleşmiştir.

Konut fiyatları 2016'nın son çeyreğinde yüzde 12.26 arttı!

Türkiye konut fiyatı endeksi, Ekim-Kasım-Aralık aylarını kapsayan Kasım döneminde bir önceki yıl aynı döneme göre yüzde 12.26 arttı.

Konut getirisi 2016 yılında borsayı solladı!

Yatırımcının konuta olan ilgisini gösteren karşılaştırmaya göre; 12 şehir endeksinden 4'ü borsada 2016'yı ekside kapatırken, aynı şehirler konutta kazandırdı.

Konut getirisi 2016 yılı Haberi

Konut getirisi 2016 yılı

2016'da birçok kentin konut getirisi Borsada'daki şehir endeksi getirisini geride bıraktı. 


Yatırımcının konuta olan ilgisini gösteren karşılaştırmaya göre; 12 şehir endeksinden 4'ü borsada 2016'yı ekside kapatırken, aynı şehirler konutta kazandırdı. Konut getirisinde Kocaeli, İzmir, Bursa, Adana, Denizli ve İstanbul öne çıktı. Borsa kazancında ise Kayseri zirvede.



Türk halkının güvenli liman olarak gördüğü gayrimenkul, 2016'da da yatırımcısını üzmedi. Şehir endeksleri ile aynı şehirlerin konut getirileri karşılaştırıldığında konuıt getirilerinin açık ara öne çıktığı gözler önüne serildi. Şehir endeksleri, Borsa İstanbul pazarında işlem gören, ana üretim veya hizmet faaliyetleri veya merkezi aynı şehirde olan şirketlerin paylarının ortak performansını gösteriyor.


İBRENİN YÖNÜ YUKARI

Konut endeksi ise Merkez Bankası tarafından illerin konut getirilerini gözler önüne seriyor. Her iki endeks grubunda sevindirici olan ibrenin yönünün yukarı olması. Şehir endekslerinde...