29 / 04 / 2024

konut hesabı açana ne kadar destek veriliyor

konut hesabı açana ne kadar destek veriliyor

Yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'nın önceliklerinden biri konut olacak. Konut hesabı açana yüzde 15 kamu desteği verilecek, emekliler de 250 lira taksitle ev alacak.

İsrail gözünü Kıbrıs'a dikti: Kıbrıs'ta 27 bin arazi alarak 52 bin konut inşa etti!

İsrail Filistin'e uyguladığı işgal planlarını şimdi de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne de uygulamaya başladı. Kıbrıs'ta kurduğu şirketlerle şu ana kadar 27 bin arazi satın aldı ve 52 bin konut inşa etti.

Devlet destekli konut hesabı nasıl açılır? Konut kredisi onaylandıktan sonra ne yapılması gerekiyor?

Devlet destekli konut hesabına dair pek çok soru sormaktadır. Onlardan biri de Devlet destekli konut hesabı nasıl açılır? Olmaktadır. İşte bu konuya dair detaylar!

TOKİ, Ukrayna'da 500 konut inşa edecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ana vatanlarını terk etmesi gereken Kırım Tatarları için Ukrayna'da TOKİ'nin 500 konut inşa edeceğini duyurdu.

İlk kez ev alacaklar dikkat! Konut hesabı nasıl açılır? 

Evlilik hazırlığı yapan ve ev sahibi olmak isteyen yeni evli çiftlere devlet desteği sürüyor. Peki konut hesabı nasıl açılır? Konut hesabı nedir? Konut hesabı nasıl açılır? İşte ayrıntılar...

Konut hesabı hangi bankalarda açılır?

Devlet, ilk defa ev alacaklara destek veriyor. Konut hesabı açarak düzenli birikim yapanlara 28 bin 548 TL'ye varan destek sunuluyor. Peki konut hesabı hangi bankalarda açılıyor?

Ev almadan konut hesabı açanlara 28 bin 548 TL devlet katkısı!

Devlet, ilk defa ev alacaklara destek veriyor. Konut hesabı açarak düzenli birikim yapanlara 28 bin 548 TL'ye varan destek sunuluyor. İşte tüm merak edilenler...

Konut hesabında hibe şartları neler?

Devlet tarafından belirlenen bankalar üzerinden kendileri için konut hesabı açan kişilere, birikimleri sonrasında hibe sağlanıyor. Peki konut hesabında devletten hibe almanın şartları neler?

Konut hesabında devlet desteğinin şartları neler?

İlk defa konut alacakların devletten destek almaları için devlet tarafından belirlenen bankalar üzerinden konut hesabı açmak ve belirli bir süre birikim yapmak gerekli. Peki ilk kez konut alacaklara devlet desteğinin şartları neler?

İlk kez ev alacaklar dikkat! Konut hesabından kimler yararlanabilir?

Devlet tarafından evlenecek çiftlere konut ve çeyiz hesabı üzerinden bazı destekler veriliyor. Çiftler bankalarda açtığı konut ve çeyiz hesabında birikim yaptığı takdirde devlet desteği alabiliyor. Peki konut hesabı nasıl açılır? Kimler yararlanabilir?

İlk kez konut alacaklar dikkat! Konut hesabıyla ilgili her şey!

Evlilik hazırlığı yapan ve ev sahibi olmak isteyen yeni evli çiftlere devlet desteği sürüyor. Peki konut hesabı nasıl açılır? Konut hesabı nedir? Konut hesabı ödeme planı nasıl? İşte detaylar...

Konut hesabı açanlar dikkat! Ödemeler ne zaman yapılacak?

Bankada düzenli birikim yaparak ilk evini alanlara devlet katkısı sunan konut hesabı uygulamasının kapsamı genişletildi.Peki konut hesabı nedir? Konut hesabı nasıl açılır? İşte merak edilen detaylar...

Konut hesabı ödemeleri başlıyor!

Evi olmayanlar için çıkarılan Konut Hesabı’ndan ödemelerin 2020'den önce yapılması bekleniyor. Hükümet Çeyiz Hesabı açanlara da ödemeleri yılbaşı öncesi yapmayı planlıyor...

Konut hesabında birikim yapana yüzde 25'lik katkı!

2019 yılı içinde konut desteğinde katkı 24 bin 476 liraya artırılırken, çeyiz desteği 9 bin lira olarak açıklandı. Konut hesabında 5 yıl boyunca birikim yapana yüzde 25'lik katkı sunuluyor.

konut hesabı açana ne kadar destek veriliyor Haberi

konut hesabı açana ne kadar destek veriliyor

64'üncü Hükümet'in iş başı yapmasıyla birlikte gözlerin odaklandığı adreslerden biri de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı oldu. Özellikle dar gelirliler ve emekliler ile izinsiz yapılarına kentsel dönüşüm bekleyenler, yeni Bakan Fatma Güldemet Sarı'nın atacağı adımları bekliyor. 


YÜZDE 25 PEŞİNAT

Hükümet, geliri düşük kesimlerin ev sahibi olmasını kolaylaştıracak adımları hızla atacak. İşte Bakan Sarı'nın, TOKİ'yi devreye sokarak atacağı öncelikli adımlar:  


EMEKLİlER HEYECANLI

Bakan Sarı'nın önceliklerinden biri 'alt gelir gruplları'nın konuta erişimini artırmak olacak. TOKİ, bu süreçte başrolü oynayacak. Ev almak için konut hesabı açan ve yüzde 25 peşinat biriktiren vatandaşlara yüzde 15 devlet katkısı sağlanacak. Büyük heyecanla bekleyenler arasında emekliler de ilk sırada. Çünkü emekliler için aylık 250 TL bedelle, 240 taksitle konut edinme imkanı planlanıyor. Bu proje için de Bakan Sarı, TOKİ'yi devreye...