28 / 04 / 2024

İsrail gözünü Kıbrıs'a dikti: Kıbrıs'ta 27 bin arazi alarak 52 bin konut inşa etti!

İsrail gözünü Kıbrıs'a dikti: Kıbrıs'ta 27 bin arazi alarak 52 bin konut inşa etti!

İsrail Filistin'e uyguladığı işgal planlarını şimdi de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne de uygulamaya başladı. Kıbrıs'ta kurduğu şirketlerle şu ana kadar 27 bin arazi satın aldı ve 52 bin konut inşa etti.



İsrail, Filistin'in ardından şimdi de gözünü Kıbsrıs'a dikti. İsrail adaya yavaş yavaş yerleşmeye başladı. Parsel parsel arsaları toplayan İsrail,   2 bin 95 paravan inşaat şirket aracılığıyla şu ana kadar 27 bin dönüm arazi satın aldı.

KIBRIS'TA YAHUDİLERİN NÜFUSU ARTMAYA BAŞLADI!

TGRT Haber'de yer alan habere göre, Yahudiler Kıbrıs'a yerleşmeye başladı.  Özellikle 7 Ekim'den bu yana gözle görülür bir artış yaşandı.  Adadaki Yahudilerin sayısı 43 bine ulaştı ve toplam nüfusun yüzde onunu aştı. 

İNŞAAT PATLAMASI YAŞANDI

Ülkede inşaat patlaması yaşandı. İsrail hükümeti de Haham Haim Azimov’u 2006'da Kıbrıs’ın kuzeyine gönderdi. Adada 2 yıl kalan Azimov, Lapta kentinde Hasidik Yahudi Chabad cemaatini kurdu. Daha sonra İsrailli işadamlarına, adada ev almaları için aracılık yaptı.

Azimov’un önündeki en büyük engelse Kıbrıs'taki yabancılar yasasıydı. Zira Kıbrıs'ta yabancılar 1 ev, 1 dönüme kadar Arsa veya 5 dönüme kadar tarla alabiliyor.

İsrail gözünü Kıbrıs a dikti: Kıbrıs ta 27 bin arazi alarak 52 bin konut inşa etti!

AVUKATLARI KULLANDILAR!

Azimov bu engeli şirket kurulumlarıyla aştı. Bunun için de avukatları kullandı. Yüzde 51’i  Kıbrıslı avukatlara yüzde 49’u da yabancılara ait şirketler kurdurdu. Bu şirketler aracılığıyla arazi alımları yaptı.

52 BİN VİLLA YAPTILAR!

İsrail Kıbrıs'ta en stratejik ve verimli arazilerine lüks villalar inşa etti. Örneğin İskele, Büyükkonuk, Bahçeli, Tatlısu, Karpaz, Dipkarpaz, Yenierenköy, Sadrazamköy, Girne ve Lapta'da yaklaşık 52 bin villa yaptı.

Bu villalar İsrail’de, “Kuzey Kıbrıs Yahudileri bekliyor” başlıklı ilanlarla tanıtıldı. 42 binle 350 bin Sterlin arasında değişen fiyatlarla satıldı.

İsrail gözünü Kıbrıs a dikti: Kıbrıs ta 27 bin arazi alarak 52 bin konut inşa etti!

Kuzey Kıbrıs'ta en çok arazi alan kişi, Aykout Simon. Simon, 1950 Bergama doğumlu bir yahudi. Türkiye'da vatandaşlıktan atılmış. O da Kıbrıs'ta DUMİCA LİMİTED ve LİOMİ Constraction Limited adlı iki şirket kurarak İskele ve Esentepe bölgelerinde çok sayıda lüks villa projesini hayata geçirmiş.

Kıbrıs Tapu dairesinin verilerine göre Simon'un aldığı arazi miktarı 794 dönüm olarak açıklandı.  Kıbrıs'ta kurulan İsrailli şirketlerin sayısı ise her geçen gün katlanarak artıyor.

Kıbrıs'ta yabancıların arazi alımları için mevzuat değiştirilecek! 

Fenercioğlu’nun 2024 hedefi 150 milyon Euro! Kıbrıs'tan sonra  İzmir  projesi geliyor!

Yabancılar Kıbrıs'ın tarım arazilerine hücum etti, yüzde 85'i satıldı!

Geri Dön