01 / 05 / 2024

konut katkısı

konut katkısı

" Torba Yasa " olarak adlandırılan Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazetede yayımlandı. İşte Torba Yasa'da yapılan o düzenlemeler...

Torba Kanun Teklifi yasalaştı!

Torba Kanun Teklifi yasalaştı. Konut sahibi olmayanlara ilk ve tek konut satın alımlarında, hesap açtırıp 3 yıl sistemde kalmaları koşuluyla 15 bin lirayı geçmemek üzere devlet katkısı sağlanacak.

Konut teşviği Torba Yasa ile kabul edildi!

Bankada Türk lirası cinsinden konut hesabı açanlara, asgari 3 yıl boyunca sistemde kalmaları halinde ilk ve tek konut satın alımlarında devlet katkısı ödenecek.

Konut katkısını içeren Torba Kanun Teklifi yasalaştı!

Çocuk yardımı, çeyiz hesaplarına devlet katkısı, 47 bin öğretmen kadrosu düzenlemelerini de içeren "Torba Kanun Teklifi", TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Konut hesabında devlet katkısı artıyor!

Konut hesabı uygulamasında hem aylık ödemeler hem devlet katkısı yeni yılda artıyor. 5 yıl birikim yapan ilk evini aldığında 31 bin 149 lira alabilecek.

Konut Hesabı ve Devlet Katkısına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik!

Konut Hesabı ve Devlet Katkısına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik bugünkü 31088 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Konut hesabına devlet katkısı artıyor!

Konut hesabı uygulamasında devlet katkısı 2020 yılında artıyor. 5 yıl birikim yapana 30 bin 333 lira katkı verilecek.

Konut Hesabı ve Devlet Katkısına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik!

Konut Hesabı ve Devlet Katkısına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Konut hesabında devlet katkısı ne kadar?

Vatandaşların ev sahibi olabilmesi için devlet tarafından sağlanan katkılarla düşük faizli kredi uygulaması yapılıyor. Peki, konut hesabı nasıl açılır? Konut hesabı devlet katkısından kimler faydalanabilir?

Hangi konutlar için devlet katkısı alınabilir?

Kamuoyunda Konut Hesabı olarak da bilinen “Konut Hesabı ve Devlet Katkısına Dair Yönetmelik" ile sınırları belirlenmiş olan devlet katkılı konut hesabı nasıl açılır? Şartları neler? Hangi konutlar için devlet katkısı alınabilir?

İlk evlerini alacak çiftlere devlet katkısı!

İlk kez ev alacaklar için devlet belli oranda birikim yapanlara yüzde 25'e kadar devlet katkısı imkanı sağlıyor. İşte konut hesabı devlet katkısı ile ilgili tüm merak edilenler...

Konut hesabında devlet katkısı arttı!

İlk kez konut alacaklara konut desteği arttı. Konut hesabında devlet katkısı 25 bin liraya yükseltildi. İlk ödemeler bu yıl içerisinde yapılacak. 

Konut hesabına devlet katkısı artıyor!

Konut hesabı uygulamasına devlet katkısı bugünden itibaren artırılıyor. Devlet katkısı, 3 yıl birikim yapanlarda 20 bin lirayı aşacak. 5 yıl birikim yapan ise ilk evini aldığında 25 bin lira alabilecek.

Konut hesabında devlet katkısı yükseldi!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk,  Yeni evlenecek gençlerimize yönelik başlattığımız Konut Hesabı ve Çeyiz Hesabı uygulamalarındaki azami devlet katkısı miktarını yükselttik." dedi. 

Konut hesabı açana 20 bin TL devlet katkısı!

Konut hesabı açan vatandaş 20 bin TL’ye kadar devlet katkısı alabilecek. Konut hesabının ayrıntılarını ve devlet katkısının şartlarını Kredi Pazarı araştırdı.

Konut devlet katkısı arttı mı 2018?

7103 sayılı Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun olan Torba Yasa yürürlüğe girdi. Peki, kanun ile konut devlet katkısı arttı mı 2018?

Konut devlet katkısı 2018!

7103 sayılı Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile konut devlet katkısı arttı. Peki, konut devlet katkısı 2018 ne kadar oldu?

konut katkısı Haberi

konut katkısı

Yeni konut alacaklardan, çocuk yardımına, öğretmen atamalarından, öğrenci harçlarına bir dizi düzenleme yasalaştı.İşte, milyonlarca kişiyi ilgilendiren o düzenlemeler


Konut sahibi olmayanlara ilk ve tek konut satın alımlarında, hesap açtırıp 3 yıl sistemde kalmaları koşuluyla 15 bin lirayı geçmemek üzere devlet katkısı sağlanacak.

Buna göre, bankalarda TL cinsinden çeyiz hesabı açanlara, asgari 3 yıl boyunca sistemde kalmaları, 27 yaşını doldurmadan ilk evliliklerini yapmaları ve evlilikleri müteakip ilgili bankaya başvurmaları halinde devlet katkısı ödenecek.


Devlet katkısı ödemesi hesapta biriken toplam tutarın yüzde 20'sini ve azami 5 bin lirayı geçemeyecek.


Azami tutar her yıl yeniden değerleme oranı kadar artırılacak. Azami tutarı 3 katına kadar artırmaya Bakanlar Kurulu yetkili olacak.


İLK KONUTA DEVLET KATKISI

Bankada Türk Lirası cinsinden konut hesabı açanlara, asgari 3 yıl boyunca sistemde kalmaları halinde ilk...