28 / 04 / 2024

Konut devlet katkısı 2018!

Konut devlet katkısı 2018!

7103 sayılı Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile konut devlet katkısı arttı. Peki, konut devlet katkısı 2018 ne kadar oldu?



2018 konut devlet katkısı, yürürlüğe giren 7103 sayılı Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile arttı. Konut devlet katkısı yüzde 25 oldu.

Kanun gereğince, Türk vatandaşlarının yurt içinde sadece bir konut edinimlerine destek olmak amacıyla açılacak konut hesaplarına biriken toplam tutarın azami yüzde 25 oranına kadar devlet katkısı ödenebilecek.
 
Ancak konut devlet katkısı ödemesi katılımcı bazında azami 20 bin Türk Lirasını geçemeyecek. Bu yardım, geçtiğimiz sene en fazla 15 bin TL olarak yapılıyordu.

Kanun ile Bakanlar Kurulu, bu fıkra kapsamındaki konut edinimlerinde 2/7/1964 tarihli ve 492 sayılı Harçlar Kanununa bağlı (4) sayılı tarifenin "1-Tapu işlemleri" başlıklı bölümünün 20 numaralı fıkrasının a bendi uyarınca, devralan veya iktisap eden hak sahibi alıcılardan alınması gereken tapu harcı nispetini sıfıra kadar indirmeye yetkilendirildi.

Konut devlet katkısına başvurulur?

Konut hesabına yapılan devlet katkısından yararlanmak isteyen kimselerin TL cinsinden mevduat hesabı veya katılım fonu hesabı açtırması gerekiyor.  


Ancak, konut hesabının açıldığı tarihte tamamı kendi adına kayıtlı kat mülkiyetli, kat irtifaklı veya müstakil tapulu konut nitelikli taşınmaz mal sahipleri adına konut hesabı açılamıyor.
 

Konut hesabı ve devlet katkısı kanunu 2018!

 

Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön