08 / 05 / 2024

konut kredisi haksız kazanç

konut kredisi haksız kazanç

Zonguldak’ ta konut kredisi çektiği bankanın kendisinden haksız yere kazanç elde ettiği gerekçesiyle Tüketici Hakları Mahkemesi’ ne dava açan öğretmen Yusuf Kardaş, hukuk mücadelesini kazandı...

O rakamlar açıklandı: Konut kredisi kullanımı 444 milyar 280 milyon TL'ye ulaştı!

BDDK tarafından açıklanan rakamlara göre tüketici kredilerinin tutarı, 19 Nisan 2024 tarihi itibarıyla 5 milyar 517 milyon TL arttı ve 1 trilyon 622 milyar 581 milyon TL'ye çıktı. Söz konusu kredilerin 444 milyar 280 milyon lirası konut kredisi olarak belirtildi.

Ev almak isteyenler dikkat! Ortak konut kredisi nedir, nasıl çekilir?

Ev almak isteyen pek çok kişi tarafından merak edilen ortak konut kredisi birden çok kişinin aynı konut için birlikte kredi alarak ortak bir konut sahibi olmalarını sağlayan bir finansman çözümü şeklinde belirtiliyor. Peki ortak konut kredisi nasıl çekilir?

1 milyon TL konut kredisinin aylık taksiti ne kadar? Konut kredisi hesapla: İş Bankası konut kredisi hesaplama!

İlk evim konut kampanyası Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından açıklanmıştı ancak detayları henüz belli olmadı, şimdi gözler güncel faizlerde. Peki 1 milyon TL konut kredisinin aylık taksiti ne kadar? İş Bankası konut kredisi hesaplama Nisan 2024!

İlk kez ev alacaklara düşük faizli konut kredisi ne zaman çıkacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması bekleniyor!

İlk kez konut alacak vatandaşlar, konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini ve düşük faizli konut kredisinin ne zaman hayata geçirileceğini merakla araştırıyor. Söz konusu kredi ile ilgili açıklamayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapması bekleniyor. İşte düşük faizli konut kredisi ile ilgili bilinenler...

'Günlük konut kiralamaya belge zorunluluğu haksız rekabeti önleyecek'! 1 Ocak 2024'te başlıyor!

Konutların tek seferde 100 günden kısa süreli turizm amaçlı kiralanmasına dair esaslar belirlendi. Böylece izin belgesi için e-Devlet üzerinden başvuru yapılacak. Söz konusu uygulamadaki belge zorunluluğunun haksız rekabeti önleyeceği bekleniyor.

1.20 faizli konut kredisi taksit planı! Kredi tutarı 180 ay vadeyle ne kadar oluyor?

1.20 faizli konut kredisi hesaplama ekranı için araştırmalar hız kazandı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, düşük faizli konut kredisi kampanyası konusunda müjdeyi verdi. Müracaat tarihi için ise öngörüler ortaya çıkmaya başladı. Peki, 1.20 faizli konut kredisi hesabı nasıl yapılır? İşte detaylar...

İlk evini alacaklara 1.20 faizli konut kredisi ne zaman verilecek? Ziraat, Halkbank, Vakıfbank kredi başvuru şartları

İlk evini alacak kişilere 1.20 faizli konut kredisi sağlanacağı haberi gündeme bomba gibi düştü. Henüz şartları belli olmayan konut kredi kampanyasının kamu bankaları tarafından verilmesi bekleniyor. 

İlk defa ev alacaklara 1.20 faiz ve 15 yıl vade fırsatı! Yeni konut kredisi kampanyası ne zaman başlayacak?

Yeni konut kredisi kampanyası merakla bekleniyor. Kamu yetkililerinin son aylarda dile getirdiği ‘Konutu yatırım aracı olmaktan çıkaracağız’ söyleminde ilk somut adım, geçen ay kredi kısıtlaması ile atıldı. Peki 1.20 faiz ve 15 yıl vadeli kampanyanın detayları belli mi? 

Hangi bankalar peşinatsız konut kredisi veriyor?

Yeni ev almak isteyen yurttaşlar hangi bankaların peşinatsız konut kredisi verdiğini sorguluyor. Peki, Hangi bankalar peşinatsız konut kredisi veriyor? İşte detaylar...

Ucuz fiyata konut almak isteyenlere piyango vurdu! 1.20 faizle konut kredisi geliyor! 

Türkiye'de artan konut fiyatları, banka konut kredi faizlerindeki yüksek faizlerden sonra ev almak neredeyse imkânsız hale geldi. Gündemde kamu bankalarının 1.20 faizle konut kredisi verileceği iddia ediliyor. İşte detaylar...

Artık bir eviniz olabilir! Ev hayali kuranlara 180 ay vadeli konut kredisi imkanı! Şartlar tek tek açıklandı!

Ev alma hayalini pek çok kişi kurar. Başınızı sokacağınız eve sahip olabilirsiniz. İşte 180 ay vadeli konut kredisi imkanı!

Binanız çürük diye üzülmeyin! Çürük binalara faizsiz konut kredisi! İşte şartlar!

Binanız çürük çıktı diye üzülmeyin. Faizsiz konut kredisi alabilirsiniz. İşte belirlenen şartlar!

Ziraat Bankası ile ev hayalinizi yarına bırakmayın! İşte Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranı!

Ev alma hayali kuran vatandaşlar, bankaların konut kredisi faiz oranlarına göz atıyor. Ziraat Bankası’nın konut kredisi ile bugün evinize sahip olabilirsiniz. İşte detaylar!

konut kredisi haksız kazanç Haberi

konut kredisi haksız kazanç

Zonguldak’ta konut kredisi çektiği bankanın kendisinden haksız yere kazanç elde ettiği gerekçesiyle Tüketici Hakları Mahkemesi’ne dava açan öğretmen Yusuf Kardaş, hukuk mücadelesini kazandı. 


Zonguldak Atatürk Anadolu Lisesi matematik öğretmeni Yusuf Kardaş(37), ev alırken 55 bin TL’lik konut kredisi kullandığı bir bankanın, yeniden yapılandırma adı altında bin 40 lira komisyon ücreti alması üzerine hukuk mücadelesi başlattı. Mahkemenin kendi lehine sonuçlanmasıyla büyük sevinç yaşadığını belirten 16 yıllık öğretmen Kardaş, “2009 yılında ev için 55 bin liralık konut kredisi kullandım. Konut kredisi faiz oranları düşünce ilgili bankaya yeniden yapılandırma başvurusunda bulundum. Banka, tarafımdan yüzde 2’lik komisyon adı altında bin 40 liralık haksız kazanç sağladı. Ben de Yargıtay kararına istinaden 03 Temmuz 2013 tarihinde Zonguldak İl Hakem Heyeti’ne başvurdum. 22 Ekim tarihi itibariyle heyet...