29 / 04 / 2024

konut kredisi kanun değişikliği

konut kredisi kanun değişikliği

Konut finansman kuruluşlarının tüketicilere sunduğu finansman desteği ile ilgili son düzenlemelere Tüketici Kanunu kapsamında yer verildi. İşte tüketici kanunu kapsamında yer alan konut kredisi esasları..

Binlerce kişiye faizsiz konut kredisi müjdesi! Faizsiz konut kredisinde ve Toplu Konut Kanunu'nda kapsam değişiyor!

TBMM'ye sunulan Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi kapsamında Teklif ile, 1005 sayılı Kanun kapsamında aylık bağlanan İstiklal Madalyası sahipleri ile Kore ve Kıbrıs gazilerinin de faizsiz konut kredisi hakkından yararlanmaları amaçlanıyor. 

Şehit yakınları ve gazilere 'faizsiz konut kredisi' müjdesi!

TBMM'ye sunulan Gaziler ile Şehit ve Gazi Yakınlarının Şartlarının İyileştirimesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile şehit yakınları ve gazilere faizsiz konut kredisi verilmesi planlanıyor.

Konut kredisi erken kapama cezası ne kadar?

2013 Kasım'dan itibaren ilgili kanun kapsamında konut kredisi borcunu vadesinden önce ödemek isteyen tüketiciden erken kapama cezası talep ediliyor. Peki konut kredisi erken ödeme cezası ne kadar?

İpotekli konut kredisi kanunu!

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 39 ve 84 üncü maddelerine dayanılarak hazırlanan Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliği, ipotekli konut kredisi kanunu oluyor. İşte kanun esasları..

Konut kredisi devlet katkısı şartları!

7 Nisan 2015 tarihinde 29319 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan kanun gereğince konut kredisi için peşinat biriktiren kimselere belli koşullarda devlet destek veriyor. İşte konut kredisi devlet katkısı şartları..

Devlet destekli konut kredisi alma şartları!

7 Nisan 2015 tarihinde yürürlüğe giren Bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun ile devlet konut kredisi desteği yapacak. Peki, Devlet destekli konut kredisi alma şartları neler?

Devlet konut kredisi desteği 2015!

7 Nisan 2015 tarihinde yürürlüğe giren Bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun ile devlet konut kredisi desteği yapacak. İşte devlet konut kredisi desteği 2015 şartları..

Devlet konut kredisi nasıl alınır?

Yürürlüğe giren 6637 sayılı Bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun ile devlet konut kredisi peşinatları için belli oranlarda destek yapıyor. Peki, devlet konut kredisi nasıl alınır?

Konut kredisi yönetmeliği!

Konut finansmanı kapsamında doğrudan tüketiciye kredi kullandıran ya da finansal kiralama yapan bankaların sorumlulukları ile tüketicilerin hakları kanun ve yönetmelikler ile belirleniyor. İşte konut kredisi yönetmeliği...

Temerrüte düşen konut kredisi!

Tüketicinin taksitleri ödemede temerrüde düşmesi durumunda konut finansmanı kuruluşu, kalan borcun tamamının ifasını talep etme hakkını nasıl kullanır? İşte temerrüte düşen konut kredisi ile ilgili kanun esasları..

Konut kredisi sözleşmeleri nasıl olmalı?

Konut alım sürecinde konut kredilerinin yeniden finansmanı amacıyla kredi kullandırılmasına yönelik sözleşme, konut kredisi sözleşmesi olarak tanımlanıyor. Peki, konut kredisi sözleşmeleri nasıl olmalı? İşte kanun esasları..

Konut kredisi erken ödeme cezası var mı?

Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe giren Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun gereğince, tüketici, vadesi gelmemiş kredi borcunun bir veya birden çok taksitini ödeyebiliyor. Peki, konut kredisi erken ödeme cezası var mı?

Konut kredisi erken ödeme cezası kalktı mı?

"Erken ödeme cezası" adı altında konut kredisi ödeme işlemini vadesinden önce bitirmek için başvuranlara maksimum yüzde 2 oranda ceza uygulanıyordu. Peki yeni kanun ile konut kredisi erken ödeme cezası kalktı mı?

konut kredisi kanun değişikliği Haberi

konut kredisi kanun değişikliği

Konut kredisi kanunu!

Konut finansmanı kuruluşu; Konut finansmanı kapsamında doğrudan tüketiciye kredi kullandıran ya da finansal kiralama yapan bankalar ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından konut finansmanı faaliyetinde bulunması uygun görülen finansal kiralama şirketleri ve finansman şirketleri olarak karşımıza çıkıyor.


Konut finansman kuruluşlarının tüketicilere sunduğu finansman desteği ile ilgili son düzenlemelere Tüketici Kanunu kapsamında yer verildi.


28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe giren Tüketici Kanunu kapsamında yer alan konut kredisi esasları şu şekilde:


Konut Finansmanı

Konut finansmanı sözleşmeleri

MADDE 32 – (1) Konut finansmanı sözleşmesi, konut edinmeleri amacıyla; tüketicilere kredi kullandırılması, konutların finansal kiralama yoluyla tüketicilere kiralanması, sahip oldukları konutların teminatı altında tüketicilere kredi kullandırılması ve bu kredilerin yeniden finansmanı amacıyla kredi kullandırılmasına yönelik sözleşmedir.


(2) Konut finansmanı sözleşmesi yazılı olarak kurulmadıkça geçerli olmaz. Geçerli bir...