29 / 04 / 2024

Devlet destekli konut kredisi alma şartları!

Devlet destekli konut kredisi alma şartları!

7 Nisan 2015 tarihinde yürürlüğe giren Bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun ile devlet konut kredisi desteği yapacak. Peki, Devlet destekli konut kredisi alma şartları neler?



Devlet destekli konut kredisi alma şartları!

Ben konut almak için para biriktiriyorum' diyen bir vatandaş, bankada bir hesapta para biriktirmeye başlarsa, konut aldığı anda hesapta ne kadar biriktirmişse, devlet ona yüzde 15 katkıda bulunuyor. 


Bu konut kredisinde devlet desteği ilk evde geçerli oluyor. İkinci ve üçüncü ev için değil geçerli sayılmıyor.  Ve bu daha çok yeni evliler için olacağı için evlilikleri aynen çeyiz hesabında olduğu gibi evlilikleri de teşvik etmiş olunuyor. 


Devlet desteği kapsamında, , hesaba yatırılan para 5 yıl tutulup, kullanıldığında yüzde 15 devlet veriyor. Yani 100 bin lira biriktirmişse, 15 bin lira da devlet verecek.


Hesaba yatırılan paranın 5 yıl tutulması gerekiyor. Teşvik takriben 5 yıl için yüzde 15, 4 yıl için yüzde 12, 3 yıl için ise yüzde 10 oluyor. Böylece en az 3 yıl o tasarruf teşvik edilmiş oluyor. Devlet destekli konut kredisi kullanabilmek için bazı şartlara uyulması gerekiyor. Devlet destekli konut kredisi alma şartları aşağıda yer alıyor;


Devlet destekli konut kredisi alma şartları!

Konut devlet teşviği şartları şu şekilde;

- Türk vatandaşı olmak

- Konut sahibi olmamak

- İlk evini Türkiye'den almak

- Türk Lirası cinsinden konut hesabı açmak

- Asgari 3 yıl boyunca sistemde kalmak


Devlet katkısı, Bakanlık bütçesine bu amaçla konulan ödenekten defaten karşılanır ve hak sahibine hesabın bulunduğu banka aracılığıyla ödenir. Hak sahipliğinin tespitinden ve aktarılacak Devlet katkısının doğru ve tam hesaplanmasından hesabın bulunduğu banka sorumludur. 


Devlet destekli ev kredisi başvuru nasıl yapılır?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön