04 / 05 / 2024

konut kredisi kira gelirinden düşer mi

konut kredisi kira gelirinden düşer mi

Kiraya verilen taşınmaz mallardan elde edilen gelir için "kira gelir vergisinin ödenmesi gerekiyor. Ödenecek vergi tutarının belirlenmesinde iki farklı yöntem bulunuyor. Peki, konut kredisi kira gelirinden düşer mi?

Ev alacaklar dikkat! Rakam rakam açıklandı! Yeni konut kredisi limitlerine hemen bakın!

BDDK tarafından güncellenen konut kredisi limitleri, yüksek kira vermek yerine konut sahibi olmak isteyen vatandaşları resmen harekete geçirdi. Ev alacaklar dikkat! Rakam rakam açıklandı! Yeni konut kredisi limitlerine hemen bakın!

Ev almayı düşünenlere 'düşük maliyetli konut kredisi' müjdesi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından orta gelir grubunu ev sahibi yapacak ucuz konut kredisi bugün devreye alınıyor. Kredi paketiyle, konutta, orta gelirlilere kira öder gibi ev sahibi olma imkanı sunulacak...

En fazla ne kadar konut kredisi alınabilir?

Türkiye’de 2007'de yasalaşan konut kredisi ile yıllar boyunca kira ödemek yerine, aylık ödeme koşullarınıza uygun uzun vadelerde konut kredisi çekerek bir ev sahibi olabilmek mümkün. Peki en fazla ne kadar konut kresidi alınabilir? İşte merak edilen soruların cevapları...

Kentsel dönüşüm kira ve konut kredisi yardımı ne kadar?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm kapsamında sunulan finansal destekler arasında kira ya da konut kredisi yardımı da yer alıyor. Peki devletin kentsel dönüşüm konutlarına kredi ya da kira yardımı ne kadar?

Kentsel dönüşüm konut kredisi faizleri yüzde 1.08’e indi!

Kentsel dönüşüm kapsamında devlet kira desteği ya da konut kredisi faiz desteği sunuyor. Kentsel dönüşüm konut kredisi faiz desteği almak isteyen vatandaşlara yüzde 0.41’e kadar destek sağlanıyor.

Konut kredisi faiz oranı yüzde 1,49'a indi!

Banka, 5 ile 10 yıl vade aralığındaki konut kredisi faiz oranını yüzde 1,49'a indirdi. Akbank Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Oğuz, "Müşterilerimize hayallerindeki eve kira öder gibi, kredi taksiti ödeyerek sahip olmaları için yeni bir imkan sunuyoruz" dedi...

Kentsel dönüşüme kira veya düşük faizli konut kredisi desteği!

Kentsel Dönüşüm çalışmalarını hızlandırılarak yeni hedef belirlenirken devlet kentsel dönüşüm kapsamında 950 TL’ye kadar kira yardımı ya da düşük faiz oranlarıyla konut kredisi kullandırıyor...

20 soruda konut kredisi!

Nakti olmayan ve ev almak isteyen vatandaşlar konut kredisi kullanmak için bankaların yolunu tutuyor. Kira ödemek yerine, kredi ödemeyi tercih eden vatandaşlar için merak edilen her şeyi araştırdık. İşte o haber...

Konut kredisi hakkında bilinmesi gerekenler!

Birikimi olmayan bir çok vatandaş ev almak için için konut kredisi kullanıyor. Kira ödemek yerine, kredi ödemeyi tercih eden vatandaşlar için merak edilen her şey araştırıldı. İşte o haber...

Ev almak isteyenlere TEB'den konut kredisi!

Hayalinde eve kavuşmak için geliri yetersiz olanlar ve kira öder gibi konut sahibi olmak isteyenler TEB’den konut kredisi kullanabiliyor.

Hangi bankalar 20 yıl vadeli konut kredisi veriyor?

20 yıl vadeli konut kredisi ve 20 yıl vadeye kadar konut kredisi kullandırımı yapan bankalar, kira ödemek yerine ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar tarafından rağbet göremeye devam ediyor.

Kira mı konut kredisi mi?

Mesken ihtiyacı bulunan ancak bir eve sahip olmayan kimselerin önünde 2 seçenek bulunuyor. Bunlar ev kiralamak veya ev satın almak. Peki, kira mı konut kredisi mi daha karlı olur?

Konut kredisi çekme yaşı 18'e düştü!

Konut kredisi çekme yaşı 18'e kadar düştü. Uzun yıllar kira ödemek istemeyen gençler için artık ev anahtarı, otomobil anahtarının önüne geçiyor..

konut kredisi kira gelirinden düşer mi Haberi

konut kredisi kira gelirinden düşer mi

Konut kredisi kira gelirinden düşer mi?

Kiraya verilen taşınmaz mallardan elde edilen gelir için "kira gelir vergisinin ödenmesi gerekiyor. Ödenecek vergi tutarının belirlenmesinde iki farklı yöntem bulunuyor: Götürü Gider Yöntemi (Hakları kiraya verenler hariç), Gerçek Gider Yöntemi.


Götürü veya gerçek gider yönteminin seçimi, taşınmaz malların tümü için yapılıyor. Bunlardan bir kısmı için gerçek gider, diğer kısmı için götürü gider yöntemi seçilemiyor. Götürü gider yöntemini seçen mükellefler, iki yıl geçmedikçe gerçek gider yöntemine dönemiyor.


Peki, kira getirisi olan ev için kredi ödenmesi halinde bu gider düşürülebilir mi? Konut kredisi kira gelirinden düşer mi? Hangi yöntemin seçilmesi halinde konut kredisi gider olarak gösterilebilir?


Gerçek gider yönteminin seçilmesi halinde, kira getirisi olan evin kredisi için ödenen faizler, kira gelirinden düşürülebiliyor.


Kira gelir vergisi gerçek gider yöntemi

Vergi ödemesinde...