07 / 05 / 2024

konut kredisi ödenmediğinde ne olur

konut kredisi ödenmediğinde ne olur

Konut kredisi ile ev aldığınızı ancak taksitleri ödeyemediğinizi farz edelim. Böyle bir durumda konut kredisi borcu ödenmediği takdirde banka tarafından nasıl bir prosedür izleniyor, detaylar haberimizde...

Konut kredisi alma şartları 2021!

Ev sahibi olmak için birçoğumuz bankaların yolunu tutuyor. Mortgage kredisinin bütün taksitlerinin ödemesi tamamlandığında, borçlunun borcu bittiğinde, ipotek durumu ortadan kalkıyor. Peki konut kredisi kullanma şartları neler? İşte konut kredisi alma şartları 2021...

İstanbul'da konut kredisi tutarı yüzde 29.9 arttı!

İstanbul'da son 1 aya bakıldığında konut kredileri ise yüzde 20,5 arttı. Türkiye genelinde ise 2020 yılının ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre konut kredisi tutarı yüzde 29,9 arttı.

İNG Bank'ın konut kredisi faizleri yüzde 0.89’a geriledi!

İNG konut kredisi faizleri 10 gün içinde bir kez daha düştü. Bankanın konut kredisi faiz oranları %0.90’ın da altına geriledi.

TEB konut kredisi faizlerini yüzde 0.94’e düşürdü!

Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) son bir ay içinde konut kredisi faizlerinde ikinci kez indirim uyguladı. Bankanın konut için kampanyalı kredi faizleri yüzde 0.94’e indi.

İkinci el evlerde konut kredisi faizleri 0.89’a indi!

Küresel ekonomi yeni tip coronavirus (Covid-19) nedeniyle oldukça olumsuz seyretmesi, yurt içinde döviz kuru ve kredi riskinin artmasına rağmen konut kredisi oranları düşmeye devam ediyor. İkinci el evlerde kredi faiz oranı yüzde 0.89’a geriledi.

Ziraat Bankası konut kredisi erteleme nasıl yapılır?

Ziraat Bankası konut kredisi erteleme nasıl yapılır? Ziraat konut kredisi erteleme faizi ne kadar? Kredi ertelendiğinde geri ödemeleri nasıl planlanıyor?

İş Bankası konut kredisi faizleri ne kadar?

İş Bankası kampanyalı konut kredisi için piyasadaki en uygun faiz oranlarından birini sunuyor. Banka ayrıca kamu lojmanları içinde düşük faizle kredi imkanı sağlıyor.

Konut kredisi faiz oranları düşecek mi Mart 2020?

Merkez Bankası'nın faiz indirim kararı sonrasında gözler bankaların kredi faiz oranlarında indirime gidip gitmeyeceğinde. Peki konut kredisi faiz oranları düşecek mi? 

HalkBank ikinci el konut kredisi hesaplama 2020!

HalkBank sıfır konut kredisi faizlerindeki indirimin ardından ikinci el konutlar içinde kredi faiz oranlarını düşürdü. Bankadan ikinci el konut kredisi hesaplama ne kadar oluyor?

Ziraat Bankası ikinci el konut kredisi hesaplama 2020!

Sıfır konutlar için aylık yüzde 0.79 ile en uygun faiz oranlarını sunan Ziraat Bankası ikinci el konutlar içinde kredi faiz oranlarını düşürdü. Ziraat Bankası ikinci el konut kredisi hesaplama ne kadar oldu?

VakıfBank ikinci el konut kredisi faizleri düştü!

Sıfır konut alımları için en düşük faiz oranını sunan VakıfBank, ikinci el konut talepleri içinde konut kredisi faiz oranlarında indirim uyguladı...

Konut kredisi faizleri 2020 Ocak'ta düşmeye devam eder mi?

Konut kredisi faiz oranları geçen senenin son çeyreğinde hızla gerileme gösterdi. Peki konut kredisi faizleri Ocak ayında da düşmeye devam eder mi?

Akbank’tan Kasım'da üçüncü konut kredisi faiz indirimi!

Akbank konut kredisi faiz oranlarında bir indirim daha gerçekleştirdi. Banka kasım ayı içinde üçüncü kez faiz indirimine giderek konut kredisi faizlerini 4 puana kadar düşürdü.

konut kredisi ödenmediğinde ne olur Haberi

konut kredisi ödenmediğinde ne olur

Konut kredisi borcu ödenmediği takdirde banka tarafından nasıl bir prosedür izleniyor?

Konut kredisi ile konut sahibi olmak cazip gelse de bütçeye göre kredi çekilmediği takdirde taksit ödemelerinde sıkıntılar yaşanabiliyor. Peki konut kredisi borcu ödenmediği takdirde banka tarafından nasıl bir prosedür izleniyor, işte yanıtı;


Ödemelerin aksaması durumunda, banka, borçlu ile irtibata geçiyor. Kredi borcu kullanan şahısa, belli bir süre verip ödenmeyen taksitlerin ödemesini istiyor. Ancak borç yine ödenmediği takdirde kredi kuruluşu ipoteğin paraya çevrilmesi yolunu seçerek konutu satışa çıkarıyor. Satıştan elde edilen gelir ile kredi kuruluşundaki borç kapanıyor. Miktarın fazla olması durumunda ise geriye kalan tutar söz konusu borçluya veriliyor.



Işıl Seren...