19 / 07 / 2024

Konut kredisi faizleri yılın son çeyreğinde düşer, satışlar artar!

Konut kredisi faizleri yılın son çeyreğinde düşer, satışlar artar!

Konut kredisi faizlerinde son çeyrekte düşüş beklediklerine dikkat çeken Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, sektör ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 




Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, gayrimenkul piyasası ve şirketin projeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erden Timur, enflasyonla beraber konut kredi faizlerinde de bu yılın son çeyreğinden düşüş beklediklerine dikkat çekti. 

Timur, "Eylül ayından sonra faizde kısım kısım indirim söz konusu olur. Parasal sıkılaşmanın azalması, finansmana erişmeyi biraz daha kolaylaştıracağı için satışları da etkiler. Biriken bir talep var" açıklamasında bulundu.

Konut kredisi faizleri yılın son çeyreğinde düşer, satışlar artar!

ORTAK MALLA MÜLKİYET AÇILIMI 

Dünya Gazetesi'nden Hamide Hangül'ün haberine göre; Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, yurt içinde yeni proje planları olduğuna dikkat çekti ve başlamaya hazır 6 projeleri olduğunun altını çizerek, şunları söyledi: 

"Onlar için de faizlerin düşmesini, ortamın daha elverişli duruma gelmesini bekliyoruz. Bu projeler İstanbul,  İzmir  ve Bodrum’da yer alıyor. Yüksek faizden düşük faiz dönemine bir geçiş olacak. Haliyle bu geçiş sürecinde talep birikmesi de yaşanıyor. Biz o döneme hazırlık yapıyoruz. Kurumsal ticari kredilerin 15’ler seviyesine geldiği, konut kredilerinin de aylık yüzde 1,3’ler ve altına düştüğü dönemlerde satışlar açılacaktır, bekleyen talep devreye girecektir."

Enflasyonist dönemin gayrimenkul varlık değerlerini de artırdığının altını çizen Timur, pandemiden sonraki 4 yılda öz kaynak, varlık artırmak için şirkete ciddi likidite enjekte ettiklerini ve faizlerdeki düşüşle bu kaynakları yatırıma dönüştürme beklentisinde olduklarını söyledi. 

"İki ana konuya odaklanacağız. İlki yurtiçinde yatırımı özgürleştiren, bireylerin kurumsal yatırımda bulunmasını sağlayan bakış açısı ve proje gayrimenkul yatırım fonları bakışı ile ülke genelindeki yatırımlarımızı genişleteceğiz. Özgürlükle ilgili olan her şey çok sürdürülebilir oluyor, airbnb gibi, uber gibi... Konut yatırımının en büyük kaynağı bireysel konut yatırımcısı" bilgilerini veren Timur, paydaşlık kimliği ile yatırım imkanının pek çok gayrimenkul projesi ve yatırımın önünü açabileceğini vurguladı. 

Ortak malla mülkiyet gibi bir açılımları olacağını dile getiren Timur, "İkincisi de yurt dışındaki yatırımlarımızı çoğaltacağız. Türkiye’de gayrimenkuldeki rekabet çok üst düzey olduğu için sektör olarak yurt dışındaki rekabetin üstünde işler yapan sektörüz. Bu rekabet yurt dışında olsa, çok da ciddi kaynak gelmesini sağlar ülkeye" diye konuştu. 

Konut kredisi faizleri yılın son çeyreğinde düşer, satışlar artar!

BİREYSEL KONUT ALICISI PİYASAYI ETKİLİYOR

Erden Timur, Konut piyasasında bireysel konut alıcısının çok etkili olduğuna dikkat çekti ve fiyat esnekliğinin düşük olduğunu dile getirdi. 

Timur, rekabetçi ekonominin önemine vurgu yaparak, bu olmadığında fiyatların düşmediğini söyledi ve Nef’in bugüne kadar 4,6 milyon metrekare alan üzerinde, 26 binden fazla kişiyi konut ve arsa sahibi yaptığını açıkladı. 

"Nef’in aktif büyüklüğü 47,2 milyar TL’ye, sermayesi 23,2 milyar TL’ye ulaştı. Arsa tarafında, Sapanca’da villa, Sütlüce’de yurt projesi devam ettiriyoruz" diyen Timur, Suudi Arabistan’daki gelişmeleri de yakından izlediklerini, doğru lokal ortak olması halinde ilerleyebileceklerine dikkat çekti. 

Konut kredisi faizleri yılın son çeyreğinde düşer, satışlar artar!

7 ARSA PROJESİNDE TAPULAR TESLİM EDİLİYOR

Nef Arsa tarafında ise Türkiye’de 32 ofise ulaştıklarına ve bu sayıyı 60’a yükselteceklerine vurgu yapan Erden Timur, 7 arsa projesinde tapu teslimlerine başladıklarını belirtti. 

Tapusu teslim edilmeye başlanan Nef Arsa projeleri Lüleburgaz, Sakarya Novu, Bursa Orhaneli, Ankara, Assos, Kaz Dağları Yanıklar, İğneada ve Ezine oldu. 

Ege bölgesi ve İstanbul çevresinde yeni arsa projelerini lanse etmeye başlayacaklarını aktaran Timur, "Bizim geliştirdiğimiz 27 milyon metrekare arsamız var, onları kısım kısım satışa sunuyoruz" diye konuştu. 

Devlet destekli 49 bin liraya anahtar teslim konut! Ev sahibi olmak isteyenlerin fırsat ayağına geldi! Kaçırmayın!

Arnavutköy Belediyesi'nden büyük fırsat! 34 gayrimenkul satıyor!

Kadıköy'de kiralar 49 bin TL'ye ulaştı! Ev kiralarında fahiş artışlar sürecek mi? 

 


Geri Dön