02 / 05 / 2024

konut kredisi resmi gazete

konut kredisi resmi gazete

Bankaların kredi işlemlerine ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 27 Eylül 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yapılan düzenlemeler..

Buğra Gökce'den Mehmet Şimşek'e 'konut kredisi' cevabı: 'Halk mülksüzleşti'

İBB eski Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in “AK Parti hükümetleri öncesi, konut kredisi yok denecek kadar azdı” sözlerine cevap verdi. İşte Buğra Gökce'nin resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı o paylaşım...

Konut kredisinde şok değişiklik! Konut kredisi faizleri yükseldi mi? Bankalar açıkladı! 

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan karar kapsamında, konut kredilerinde önemli bir değişikliğe gidildi. Peki son dakika konut kredisi faiz oranları ne oldu? Konut kredisi faizleri yükseldi mi?İşte banka banka konut kredisi faizleri...

Yargıtay'dan konut kredisi borcunu yapılandıranlara müjde!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Yargıtay İlamı gereğince, konut kredisi borcunu yapılandıran tüketiciler, yapılandırma masrafını geri alabilecek..

TOKİ faizsiz konut kredisi yönetmeliğinde değişiklik!

Toplu Konu İdaresi Tarafından Şehit Ailelerine, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerine Açılacak Faizsiz Konut Kredisi Hakkındaki Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Konut kredisi peşinatı değişmedi!

Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalara konut kredisi peşinatında bir düzenleme yapılacağı bekleniyordu. Ancak Resmi Gazete'de yayımlanan karar gereğince konut kredisi peşinatı değişmedi..

Konut kredisi peşinat oranı değişmedi!

Bugün Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmelik gereğince düşmesi beklenen konut kredisi peşinat oranında herhangi bir değişiklik yapılmadı..

Kimler konut kredisi KDV iadesi alabilir?

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren karar ile konutta yüzde 18 uygulanan KDV'lerin yüzde 8'e çekilme kararı alındı. Kimler konut kredisi KDV iadesi alabilir?

Yeni düzenleme ile konut kredisi sözleşmesi nasıl olacak?

Konut kredileri ile ilgili yapılan yeni düzenlemeler 28 Mayıs 2015'te Resmi Gazete'de yayımlandı; 28 Kasım 2015 tarihinde ise yürürlüğe girdi. Peki, yeni düzenleme ile konut kredisi sözleşmesi nasıl olacak?

Konut kredisi sigorta yasası!

Konut kredisi sigortaları ile ilgili yasal esaslar Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliğinde yer alıyor. İşte 28 Mayıs 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik esasları..

Konut kredisi sözleşmeleri yönetmeliği!

Konut kredisi sözleşmeleri yönetmeliği 28 Mayıs 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Ancak yönetmelik bu tarihten altı ay sonra yürürlüğe girecek. İşte konut kredisi sözleşmeleri yönetmeliği metni...

Konut kredisi devlet katkısı şartları!

7 Nisan 2015 tarihinde 29319 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan kanun gereğince konut kredisi için peşinat biriktiren kimselere belli koşullarda devlet destek veriyor. İşte konut kredisi devlet katkısı şartları..

Konut kredisi en çok ne kadar kullanılır?

18.12.2010 tarih ve 27789 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Kararı gereğince, evin tamamına kredi verilmiyor. Peki, konut kredisi en çok ne kadar kullanılır?

Evin tamamına konut kredisi veren bankalar!

18.12.2010 tarih ve 27789 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Kararı gereğince, evin tamamına kredi verilmiyor. Peki, evin tamamına konut kredisi veren banka var mı?

konut kredisi resmi gazete Haberi

konut kredisi resmi gazete

Bankaların kredi işlemlerine ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 27 Eylül 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik gereğince konut teminatlı kredilerde, evin yüzde 80'ine kadar kredi kullanılabilecek. 


Ancak konut satın almak için kullanılan konut kredileri ile taşıt kredilerinin oranında herhangi bir değişiklik olmayacak.


BANKALARIN KREDİ İŞLEMLERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK


MADDE 1 – 1/11/2006 tarihli ve 26333 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmeliğin 12/A maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


“(1) Tüketicilere, konut edinmeleri amacıyla kullandırılacak kredilerde ve taşıt kredileri hariç konut teminatlı kredilerde, kredi tutarının teminat olarak alınan konutun değerine oranı yüzde sekseni aşamaz. Sınırlamaya konu krediler için teminat olarak alınan gayrimenkullerin değerlemesinin Kurul veya Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yetkilendirilmiş değerleme şirketlerine yaptırılması ve sınırlamada bu değerlerin...