01 / 05 / 2024

konut kredisi tutarı 2018

konut kredisi tutarı 2018

2014-2018 yıllarında vatandaş tarafından kullanılan konut kredisi miktarı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu konuya ilişkin yazılı soru önergesi hazırladı..

Bankaların konut kredisi güncel faiz oranları neler? 900 bin TL konut kredisi alınırsa aylık ödeme tutarı ne kadar olur?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın politika faizini 500 baz puan artışı sonucunda yüzde 40 seviyesine çıkarmasıyla, konut kredisi faiz oranlarına ilişkin araştırmalar yapılıyor. Peki, güncel konut kredisi faiz oranlar neler? İşte detaylar...

1.20 faizli konut kredisi taksit planı! Kredi tutarı 180 ay vadeyle ne kadar oluyor?

1.20 faizli konut kredisi hesaplama ekranı için araştırmalar hız kazandı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, düşük faizli konut kredisi kampanyası konusunda müjdeyi verdi. Müracaat tarihi için ise öngörüler ortaya çıkmaya başladı. Peki, 1.20 faizli konut kredisi hesabı nasıl yapılır? İşte detaylar...

Kamu bankaları konut kredisi limitini kıstı: Kredi ve mevduat faizlerinde sert yükseliş

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank gibi kamu bankaları ikinci el konut kredisi almak isteyenlere verdiği kredi tutarını en dip seviyeye çekti. Kredi ve mevduat faizlerinde sert yükselişler yaşandı. İşte detaylar...

İstanbul'da konut kredisi tutarı yüzde 29.9 arttı!

İstanbul'da son 1 aya bakıldığında konut kredileri ise yüzde 20,5 arttı. Türkiye genelinde ise 2020 yılının ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre konut kredisi tutarı yüzde 29,9 arttı.

Konut kredisi faizlerinin düşmesi fiyatları artırdı!

Konut kredisi faizlerinde yapılan indirimle satışların arttığı doğru olsa da konut piyasasında fiyatların artmasına sebep oldu. Geçen yıl Mayıs'ta İstanbul’daki konutların metrekare bedeli ortalama 4 bin 668 TL iken, bu tutar 2020'nin Mayıs ayında ortalama 5 bin 423 TL'ye kadar çıktı.

Günde 1.1 milyar TL konut kredisi kullanıldı!

Konut kredisi hacmi 3 Temmuz'da 239 milyar 44 milyon TL oldu. 29 Mayıs-3 Temmuz arasındaki 5 haftada bankalar her iş gününde ortalama 1.1 milyar lira tutarında yeni konut kredisi kullandırdı...

Yapı Kredi konut kredisi faizini aylık yüzde 0,89'a çekti!

Yapı Kredi, konut kredisi faiz oranını aylık yüzde 0,89'a çekti. Yapı Kredi'nin sunduğu bu fırsattan yararlanmak isteyenler, kredi tutarı üst limiti olmadan, 120 aya kadar tüm vadelerde aylık yüzde 0,89 faiz oranlı konut kredisi alabilecek.

Akbank konut kredisi faiz oranını 0,95’e düşürdü!

Akbank, konut kredisi faiz oranını tüm vadelerde ve herhangi bir tutar sınırı olmaksızın yüzde 0,95'e düşürdü. Akbank Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz ise konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Hangi bankalar konut kredisi faizlerini düşürdü?

Kredi faiz oranları araştırmaları devam ederken konuyla ilgili Akbank'tan konut alacaklara son dakika müjdesi geldi. Akbank, konut kredisi faizini tüm tutar ve vadelerde yüzde 0.95'e düşürdüğünü duyurdu...

Yapı Kredi konut kredisi faizini yüzde 0,99'a indirdi!

Yapı Kredi, konut kredisi faiz oranını aylık yüzde 0,99'a indirdi. Yapı Kredi’nin yeni kampanyasından faydalanmak isteyen vatandaşlar kredi tutarı üst limiti olmadan, 120 aya kadar tüm vadelerde yüzde 0,99 faiz oranlı konut kredisi alabilecek...

2014-2018'de kullanılan konut kredisi tutarı mecliste!

2014-2018 yıllarında vatandaş tarafından kullanılan konut kredisi miktarı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu konuya ilişkin yazılı soru önergesi hazırladı..

Konut kredisi hesaplama yöntemleri!

Ödenebilecek aylık taksit tutarına, faiz oranına, peşinata göre konut kredisi hesaplama araçlarından biri kullanılabilir.

İzmir en çok konut kredisi kullanan 3. şehir oldu!

Faiz oranları yüzde 1’in altına gerileyince, 3. çeyrekte kullandırılan konut kredisi tutarı yaklaşık 3 milyar TL’ye ulaştı. İzmir, en çok konut kredisi kullanan 3. şehir oldu.

konut kredisi tutarı 2018 Haberi

konut kredisi tutarı 2018



CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, 2014-2018 yıllarında vatandaş tarafından kullanılan konut kredisi miktarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu sorularını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a sordu.

Tanrıkulu ilk olarak "2014-2018 yılı (Temmuz ayı) itibariyle Türkiye genelinde; vatandaşlın bankalardan ve finans kuruluşlarından kullandıkları konut kredisi tutarı nedir?" diye sordu.

CHP'li Tanrıkulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan bu rakamın yıllara ve illere göre dağımını da açıklamasını talep...