02 / 05 / 2024

konut kredisi yüzdesi

konut kredisi yüzdesi

Konut satın almak için bankalara kredi için müracaat edecekleri yakından ilgilendiren yeni bir düzenleme gündeme geldi..

Yüzde yüz konut kredisi!

1 Ocak 2011 tarihinden itibaren Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun aldığı karara göre yüzde yüz konut kredisi artık verilmiyor. Buna göre en fazla yüzde kaç konut kredisi veriliyor?

Konut kredisi yüzde kaç?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyenlerin en çok merak ettikleri konu, dairenin tamamına kredi kullanıp kullanamayacakları oluyor. Peki "Konut kredisi yüzde kaç?" İşte yanıtı...

Konut kredisi faiz oranlarında son 7 yılın en düşüğü!

Merkez Bankası verilerine göre 19 Haziran haftasında konut kredisi yıllık faiz oranı yüzde 9,06 ile Haziran 2013’ten sonra en düşük seviyesinde kaydedildi. Konut kredisinde düşüş sürerken, ihtiyaç kredisi faizi ise arttı...

TOKİ faizsiz konut kredisi yönetmeliğinde değişiklik!

Toplu Konu İdaresi Tarafından Şehit Ailelerine, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerine Açılacak Faizsiz Konut Kredisi Hakkındaki Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

2016'nın ilk yarısında konut kredisi faizleri yükselecek!

Genel seçimden sonra yükselişe geçen konut kredisi faizleri yüzde 1,20'lere kadar geldi. Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, faizlerdeki yükselişin 2016'nın ilk yarısında da süreceğini, daha sonra düşüş olabileceğini söylüyor.

Akbank konut kredisi faiz oranlarını yükseltti!

Ekim ayı üçüncü haftasında konut kredisi faiz oranlarını yükselten bankalar arasına Akbank da katıldı.Banka 120 ay vadeye kadar olan tüm oranlarında 0.10 puan artış yaptığını duyurdu.

Konut kredisi faizlerinde yükseliş sürüyor!

Konut kredisi faiz oranlarında yükseliş devam ediyor. En düşük faiz oranı yüzde 1,15 ile kredi veren bankalar Akbank ve Albaraka Türk. İşte Ekim ayı faiz oranlarında son durum...

Konut kredisi faiz oranları 4 ayda yüzde 1.40 seviyelerine ulaştı!

Seçim öncesinde yüzde 0.80 seviyelerinde seyreden konut kredisi faiz oranları 4 ayda yüzde 1.40 seviyelerine kadar yükseldi, 100 bin lira kredi çeken vatandaşa ekstra 20 bin lira külfet yüklendi,

Konut kredisi faiz oranları yüzde 1,15 arttı!

Konut kredisi faiz oranları artışına devam ediyor. Sene başında yüzde 0,89'larda seyreden oranlar yüzde 1,15'e kadar çıktı.

Konut kredisi faiz oranları iki yılda iki kat arttı!

Haziran 2013’te dip seviyeleri gören konut kredisi faiz oranları geçen sürede iki kat arttı. Konut kredisi çekip ev almak isteyenler kara kara düşünürken sadece son 6 ayda vatandaşa 30 bin lira ek yük bindi…

Konut kredisi faizlerinde üç bankada yükseliş!

Konut kredisi faizlerinde üç bankada daha yükseliş yaşandı. Konut kredisi faizlerinde en düşük oran yüzde 1,15. İşte ay sonunda faiz oranlarının son durumu...

Konut kredisi faiz oranlarında hızlı yükseliş devam ediyor!

Konut kredisi faiz oranları yükselmeye devam ediyor. Bugün üç banka daha faiz oranlarını yükseltti. En düşük faiz oranı yüzde 1,15'ten başlıyor. Konut faizlerinde son durum...

Konut kredisi faizleri 120 aylık vadede yüzde 1.13’e çıktı!

Son dönemdeki gelişmelerin de etkisiyle piyasalardaki gerginlik bir türlü dinmiyor. Mevduat faizlerinden önce artış gösteren banka kredisi faizlerinde konut kredisi faizleri 120 aylık vadede yüzde 1.13’e çıktı.

Konut kredisi faiz oranlarında bir yükseliş daha!

Konut kredisi veren bankalar faiz oranlarını artırmaya devam ediyor. Finansbank da 120 aya kadar yüzde 1,05 olan faiz oranıyla en düşük faizle kredi veren bankaydı. Banka bugün faiz oranını, yüzde 1,11'e yükseltti.

Konut kredisi faiz oranlarında yükseliş devam ediyor!

Ağustos ayı içerisinde faiz oranlarını bir bir yükselten bankalarda, artışlar devam ediyor. Beş bankada daha faiz oranları yükseldi. Konut kredisi faizlerinde en düşük oran yüzde 1.05.

konut kredisi yüzdesi Haberi

konut kredisi yüzdesi

Konut satın almak için bankalara kredi için müracaat edecekleri yakından ilgilendiren yeni bir düzenleme gündeme geldi.


Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı Ekonomi Koordinasyon Kurulunda (EKK) alınan kararlara göre, konut kredisinin de dahil edildiği bireysel kredilere yönelik önemli düzenlemeler hayata geçirilecek.


Bilindiği üzere konut kredisi, dairenin kayıtlı değerinin yüzde 75'ine veriliyordu. 


Ancak yeni düzenleme ile konut kredilerinde, kredi tutarının teminat olarak alınan konutun değerine oranına ilişkin sınırı ise yüzde 75'ten yüzde 80'e çıkarılacak. 


Buna göre konut almak için biriktirilen peşinat oranı yüzde 25'ten yüzde 20'ye düşmüş olacak.


Örneğin, satın alınmak istenen taşınmazın değerinin 200 bin lira olduğunu düşünelim. Mevcut uygulamaya göre bankalar bu ev için en fazla 150 bin lira kredi verebiliyor. Geriye kalan 50 bin liralık kısmın peşinat olarak verilmesi gerekiyor.


Düzenlemenin yürürlüğe girmesi ile 200...