03 / 05 / 2024

konut kredisinde yangın sigortası mecburi mi

konut kredisinde yangın sigortası mecburi mi

Konut kredisi, mesken sahibi olmak isteyen ancak yeterli nakit parası olmayan kimseler tarafından kullanılıyor. Konut kredisi kullandırma sürecinde birtakım sigortalar da yapılıyor. Peki, Konut kredisinde yangın sigortası zorunlu mudur?

Konut kredisinde faiz oranları baştan aşağı değişti! Hemen bakın!

Konut sahibi olabilmek isteyenler bankaların konut kredilerini yakından takip ediyor. İkinci el ya da sıfır konut sahibi olmak isteyen kişilere umutlandıran haber geldi. Konut kredisinde faiz oranları değişirken kira öder gibi konut sahibi olmak isteyenler için yol açıldı.

Konut kredisinde son dakika müjdesi! Konut kredisi faizleri 0.69'a kadar düşecek! Ev alacaklar hemen bakın! 

Milyonlarca kişinin dört gözle beklediği konut kampanyası ile ilgili detaylar yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Konut sektörünü en az 2-3 sene hareketlendirmesi beklenen kampanya kapsamında üç farklı faiz sisteminin yer aldığı ifade edildi. İşte ayrıntılar...

Ev alacaklar dikkat! İşte konut kredisinde yeni düzenlemenin detayları!

Ev almak isteyen milyonlarca kişiyi ilgilendiren gelişmenin detaylarını Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu açıkladı. Peki konut kredisinde hangi düzenlemeler yapıldı? İşte detaylar...

Ucuz konut kredisinde son dakika gelişmesi! 0.89 ve 0.99 faizli konut kredisi şartları neler?

Ucuz konut kredisinde son dakika gelişmesi yaşandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Twitter hesabından Konut Finansman Projesi'nin ayrıntılarıyla ilgili açıklama yapıldı. Peki 0.89 ve 0.99 faizli konut kredisi şartları neler? İşte ayrıntılar...

Konut kredisinde DASK ve konut sigortası zorunlu mu, değil mi?

Konut satın almak isteyen kimseler bankaların sunduğu kredilere müracaat edebiliyor. Bankalar ise bu süreçte bazı sigortaların yapılmasını talep edebiliyor. Peki, konut kredisinde DASK ve konut sigortası zorunlu mu?

Konut kredisinde faiz oranları düşecek mi?

Konut kredisiyle ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar konut kredisinde faiz oranların ne olacağını merak ediyor. Peki, konut kredisi faiz oranlarını ilerleyen günlerde neler bekliyor?

Yüksek faizli konut kredisinde yapılandırma olacak mı?

Konut kredisi yapılandırma işlemi, mevcut faiz oranlarına göre daha yüksek oranlardan kredi çeken vatandaşların en çok araştırdığı konu oldu. Peki konut kredisinde yapılandırma olacak mı? 

Konut kredisinde ara ödeme yapmak kazanç sağlar mı?

Konut kredilerinde erken kapama ya da ara ödeme istendiği zaman kalan vade 36 ayı geçmeyen durumlarda, kalan tutarın yüzde 1'i kadar erken ödeme komisyonu bulunuyor. Peki, konut kredisinde ara ödeme yapmak kazanç sağlar mı?

0.64 faiz oranlı konut kredisinde yapılandırma olacak mı?

Kamu bankalarının konut kredisi faizlerini 0.64'e çekmesiyle birlikte, ödeme planları araştırılmaya başlandı. Faiz indiriminden önce kredi çekenler ise yapılandırma çıkıp çıkmayacağını merak ediyor. Peki 0.64 faizli konut kredisinde yapılandırma olacak mı? İşte detaylar...

Konut kredisinde 0,69 beklentisi!

Merkez Bankası'nın son faiz indirimi kararı sonrasında kamuoyunun beklentisi giderek artıyor. Konut kredisinde faizlerin yüzde 0,69'lara düşmesi bekleniyor.

Konut kredisinde dikkat edilmesi gerekenler!

Yüksek faiz oranlarından ev almaya cesaret edemeyenler faiz indirimiyle birlikte ev sahibi olmanın hayalini tekrar kurmaya başladı. Kamu bankaları konut kredisinde faizleri yüzde 0,99'a indirdi. Peki konut kredisi almak isteyenlerin dikkat etmesi gerekenler neler? 

Konut kredisinde peşinat nasıl hesaplanır?

Konut kredisi peşinatı, gayrimenkul değerleme uzmanının daireye biçtiği değerin  en az  yüzde 20'si oluyor. Yani 200 bin TL değer biçilen bir ev için en fazla 160 bin TL konut kredisi kullanılabiliyor. Peki, Konut kredisinde peşinat nasıl hesaplanır?

Konut kredisinde yapılandırma ne zaman yapılmalı?

Ziraat Bankası’nın faiz indirimi sonrasında 200.000 TL konut kredisi kullanan tüketici 5 ay önceye kıyasla 132.600 TL daha az faiz ödeyecek. Peki güncel faizlerle konut kredisinde yeniden yapılandırma nasıl yapılır?

konut kredisinde yangın sigortası mecburi mi Haberi

konut kredisinde yangın sigortası mecburi mi

Konut kredisinde yangın sigortası zorunlu mudur?

Konut kredisi, mesken sahibi olmak isteyen ancak yeterli nakit parası olmayan kimseler tarafından kullanılıyor. Bankalar kişinin özgeçmişi ve meskenin kredi koşullarına uygun olması durumunda, başvuruyu onaylıyor.


Mortgage almak isteyen kişinin kredi özgeçmişi kredi notuyla ölçülür. Kişinin daha önceden batık borcunun bulunmaması, karşılıksız çekinin olmaması, olan borç ve taksitlerini düzenli ödüyor olması ve halihazırda aşırı borç altında olmaması kredi notunun yükselmesini sağlıyor.


Hemen hemen her banka sizin düzenli bir geliriniz olmasını ister. Düzenli geliriniz maaş, kira ve diğer gelirlerin toplamı olarak ifade edilir. Düzenli geliriniz ne kadar mortgage alabileceğinizi belirliyor.


Ayrıca taşınmaz mal banka tarafından mortgage'a teminat olarak tutulduğu için banka taşınmaz malda bazı özellikler arar. Gayrimenkuldeki bu özellikler Değerleme (Eksper) Raporuyla saptanır. Değerleme Eksper) Raporu bir binanın...