27 / 04 / 2024

Konut kredisinde ara ödeme yapmak kazanç sağlar mı?

Konut kredisinde ara ödeme yapmak kazanç sağlar mı?

Konut kredilerinde erken kapama ya da ara ödeme istendiği zaman kalan vade 36 ayı geçmeyen durumlarda, kalan tutarın yüzde 1'i kadar erken ödeme komisyonu bulunuyor. Peki, konut kredisinde ara ödeme yapmak kazanç sağlar mı?



Konut kredisi çeken vatandaşlar bazen krediyi erken kapamak ya da ara ödeme yapmak isteyebiliyor.

Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre; konut kredilerinde erken kapama ya da ara ödeme talep edildiğinde vade 36 ayı aşmayan durumlarda, kalan tutarın yüzde 1'i kadar, kalan vadesi 36 ayı aşan kredilerde ise kalan tutarın yüzde 2'si kadar komisyon alınıyor. Peki konut kredisinde ara ödeme yapmak kazanç sağlar mı? Maliyet ve kazanç hesabı yaptırılmalı mı?

Ara Ödeme Yapsam?

Soru: 10 yıl vadeli 200 bin TL konut kredisi çektim daha 6 ay oldu. Şimdi 100 bin ara ödeme yapıp vadesini düşürmek istiyorum bir zararı olur mu?

Cevap: Konut kredilerinde erken kapama ya da ara ödeme istendiği zaman kalan vade 36 ayı aşmayan durumlarda, kalan tutarın yüzde 1'i kadar, kalan vadesi 36 ayı aşan kredilerde ise kalan tutarın yüzde 2'si kadar 'erken ödeme' komisyonu var. Buna bankana maliyet kazanç hesabı yaptırarak karar verilebilir.

Konut kredisi çekenler dikkat! Düşük faizli kredide yapılandırma olacak mı?

Geri Dön