02 / 05 / 2024

konut merkezi ısıtmada jeotermal

konut merkezi ısıtmada jeotermal

Türkiye'de 89 bin 563 adet konut merkezi ısıtmada, 3 bin 130 dönüm alanda seracılıkta jeotermal kaynaktan yararlanılıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Uzmanı Bekir Turhan Çorbacıoğlu konuyla ilgili konuşma yaptı.

Konut sitelerindeki merkezi ısıtma sistemlerinde nasıl değişiklik yapılır? 

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Oya Armutçu bugünkü yazısında konut sitelerindeki ısınma sorununu kaleme aldı. 

4 maddede site yönetimlerinde merkezi ısınma!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "4 maddede site yönetimlerinde merkezi ısınma" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

4 maddede sitelerde merkezi ısınma!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "sitelerde merkezi ısınma" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Bosna Hersek Odabaşı Vakfı İnşaat ve Konut Merkezi açıldı!

Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Denis Zvizdic, Türkiye tarafından inşa edilen İslam Birliği Öğrenci Yurdu ve Odabaşı Vakfı İnşaat ve Konut Merkezi'nin açılışında konuştu.

Deprem sigortası bulunan konut sayısı arttı!

Depremde yaklaşık 4 bin kişinin hayatını kaybettiği Sakarya'da, son yıllarda yapılan çalışmalar sonucu zorunlu deprem sigortası bulunan konut sayısı arttı.

Türkiye, konut ihracatçısı bir ülke olabilir!

Yabancı yatırımcının konut alma oranının her ay biraz daha arttığını dile getiren Bahaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdüssamet Bahadır, Türkiye'nin konut ihracatçısı bir ülke konumuna gelebileceğini belirtti.

Torkam E5 projesinde konut sayısı 234 oldu!

Torkam İnşaat’ın TOKİ arsasında gelir paylaşım modeliyle hayata geçireceği projesi Torkam E5 projesinde konut sayısı 234 oldu...

Türkiye'de deprem teminatlı konut sayısı 8 milyonu aştı!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından açıklanan güncel rakamlara göre Türkiye'de Zorunlu Deprem Sigortası bulunan konut sayısı 8 milyonu aşarken, ülke genelinde sigortalılık oranı ise yüzde 50'ye yaklaşma seviyesinde. 

Menderes Türel’den Demreli'ye kültür merkezi sözü!

Demre’de öğrencilerle buluşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kendisinden sinema salonu isteyen Nazife adlı öğrenciye kültür merkezi sözü verdi.

İnşaat ruhsatı alan konut sayısı yüzde 141,7 arttı!

2017'nın Ekim ayında Türkiye genelinde 122 bin 882 adet konut satıldı. 216'nın aynı döneminde satılan konut sayısının yüzde 5,7 altında kalıyor. Geçen yıl ekim ayında 130 bin 274 konut satılmıştı.

Deprem sigortası yaptırılan konut sayısı 10 ayda 6 milyona ulaştı!

Türkiye genelinde zorunlu deprem sigortasına sahip konut oranı yüzde 46’yı aşsa da sigortasız konut sayısı 9,4 milyon. Sigortalılık oranı en yüksek olan il ise Düzce.

Roya Nova Residence'ta konut sayısı değişti!

Roya Yapı tarafından hayata geçirilen Roya Nova Residence'ta konut sayısı 251 oldu. Projede 4 ticari birime yer verilecek..

Sitelerde merkezi ısınma!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "sitelerde merkezi ısınma" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

konut merkezi ısıtmada jeotermal Haberi

konut merkezi ısıtmada jeotermal

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü Uzmanı Bekir Turhan Çorbacıoğlu, Türkiye 'de jeotermal kaynaktan 89 bin 563 adet konut merkezi ısıtmada, 3 bin 130 dönüm alan seracılıkta ve 350 adet termal tesis de tedavi ve termal turizm amaçlı yararlandığını söyledi. Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde (AKÜ) düzenlenen 4. Yenilenebilir Enerji Sistemleri Kış Okulunda konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü Uzmanı Bekir Turhan Çorbacıoğlu, Türkiye'deki jeotermal teorik potansiyelin 31 bin 500 megavvatt olduğunu söyledi. 


Fosil yakıtların tükenebilir olması ve konvansiyonel üretim teknikleri ile enerji üretiminin sera gazı emisyonlarına olan etkileri sebebi ile çevre dostu olan rüzgar, güneş, jeotermal, biokütle ve dalga enerjisi gibi yenilenebilir enerji kaynaklarından enerji ihtiyacının karşılanmasının kaçınılmaz hale geldiğini belirten Çorbacıoğlu, şöyle konuştu:...