28 / 04 / 2024

Konut piyasası canlılığına kavuşacak

Konut piyasası canlılığına kavuşacak

Eskidji Gayrimenkul Ankara Merkez Bölge Ortağı Köksal Ünal, 1 Kasım sonrası ülkede istikrarın sağlanması durumunda konut piyasasının Kasım, Aralık gibi eski canlılığına yeniden kavuşacağını söyledi.

Faiz artışları konut kredilerini nasıl etkiledi?

21 Mart'ta Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 45’ten yüzde 50'ye çıkartılmasına karar verdi. Peki faiz artışları konut kredilerini nasıl etkiledi?

Kiralık konut piyasasındaki kısır döngüden nasıl çıkılır?

Prof. Dr. Ali Hepşen bugünkü yazısında kiraların enflasyona etkisi ve Merkez Bankası’nın önerilerini kaleme aldı. Peki kiralık konut piyasasındaki kısır döngüden nasıl çıkılır? İşte Hepşen'in konu ile ilgili o yazısı...

Konut piyasasında neler oluyor? Krediyle 3 milyon TL'lik ev 9.5 milyon TL'ye alınabiliyor!

Merkez Bankası ve TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, faiz yükselişlerinin konut piyasasına etkisini ortaya çıkardı. Geçtiğimiz yıl rekorları gören fiyat artışları yavaşlarken, satışlar düştü. Kredi faizleri ise hala cep yakıyor. 

Değerli konut vergisinde son tarih 20 Şubat! Değerli konut vergisi nasıl, nereye ve kim tarafından beyan edilir?

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, 2024 yılına ilişkin değerli konut vergisinin beyanı için son gün 20 Şubat Salı günü iken, ilk taksit ödemelerinin 29 Şubat’ta yapılacağını belirtti.

Konut sektörü mercek altına alındı! Satılık ve kiralık konut fiyatları düşüyor! 

Sahibinden.com, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) tarafından hazırlanan “sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü” Şubat raporunda kiralık ve satılık konut piyasası mercek altına alındı.

ABD'de konut piyasasına mortgage ve stok baskısı!

ABD Merkez Bankasının (Fed) bir önceki sene para politikasını agresif bir biçimde sıkılaştırmaya başlaması sonrasında yükselen konut kredisi (mortgage) faiz oranları ile düşük konut arzı, 2023 yılında durgun konut piyasasına sebep oldu.

2024'te konut piyasasını neler bekliyor?

Endeksa 2023’ün konut satış eğilimlerini ve yaşanan dalgalanmaların nedenlerini değerlendirerek 2024 yılında konut piyasasını nelerin beklediğini açıkladı. 

Konut piyasası 2023'ü nasıl kapattı? 11 maddede 2023'ün kısa konut piyasası özeti... 

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu, X sosyal medya hesabından 11 maddede 2023'ün kısa konut piyasası özetini paylaştı. Peki konut satış rakamları, konut fiyatları 2023'te nasıl değişti? İşte 11 maddede 2023'ün kısa konut piyasası özeti... 

Türkiye genelinde reel konut satış fiyatları tam 5 aydır düşüyor! İşte konut piyasasında son durum!

"sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü" raporunun aralık ayı sonuçlarına göre Türkiye genelindeki reel konut satış fiyatlarının 5 aydır düştüğü kaydedildi.

2024’te konut piyasasını neler bekliyor?

Endeksa 2023 yılının konut satış eğilimlerini ve yaşanan dalgalanmaların nedenlerini değerlendirdi. Ayrıca 2024 yılında konut piyasasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Peki, 2024’te konut piyasasını neler bekliyor? İşte detaylar...

2024’te ABD konut piyasasında iyileşme görülüyor!

Morgan Stanley analistleri, konut kredisi oranlarının mevcut yüksek seviyelerinden düşeceğini ve gelirlerin artacağını tahmin ederek önümüzdeki yıl ABD konut piyasasının daha güçlü olacağını öngördü.

Konut piyasasındaki satış ve fiyat trendleri nasıl seyredecek?

Konut almak isteyenler konut piyasasındaki satış ve fiyat trendleri nasıl seyredeceğini merak ediyor. İşte konut piyasasına ilişkin son gelişmeler...

Kiralık konut piyasasında kısır döngü!

Türkiye’de son dönemlerde kiralık konut piyasasında yaşananları “Penrose Merdiveni” yapısına benzeten Dünya gazetesi Köşe Yazarı Prof. Dr. Ali Hepşen, Penrose merdiveninin tanımını ve neden konut piyasasını buna benzettiğini bugünkü köşe yazısında anlattı.

Konut piyasası canlılığına kavuşacak Haberi

Konut piyasası canlılığına kavuşacak

Eskidji Gayrimenkul Ankara Merkez Bölge Ortağı Köksal Ünal, 1 Kasım sonrası ülkede istikrarın sağlanması durumunda konut piyasasının Kasım, Aralık gibi eski canlılığına yeniden kavuşacağını söyledi.


Terör ve kaos etkisi 

Köksal Ünal, konut satışlarında Eylül ayında yaşanan sert düşüşü değerlendirirken 7 Haziran sonrası ürenin hükümetsiz kalışı, artan siyasi istikrarsızlık, faizlerde yükseliş ve tırmanan terör ve kaos ortamının bunda etkili olduğunu bildirdi. Sektörde bu yıl genelde yüksek oranda canlılık yaşandığını hatırlatan Ünal, konut satışlarında Ocak ayında yüzde 1,7 olan artışın Şubat'ta yüzde 15, Mart'ta yüzde 32,4 ve Nisan'da yüzde 42,7'yle zirveye çıktığını hatırlattı. 


Milliyet...