06 / 05 / 2024

konut projeleri teslim

konut projeleri teslim

Konut projelerinde azalan satış hızı ''36 ay içinde teslim'' sistemini zorlaştırıyor. Sektör, bu sürenin 48 aya çıkarılmasını istiyor.

TOKİ'den konut bekleyenler dikkat, iki proje için teslim müjdesi geldi! TOKİ Mart 2024'te hangi projeleri teslim edecek?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın merakla beklenen iki projesi için daha teslim müjdesi geldi. Peki TOKİ Mart 2024'te hangi projeleri teslim edecek? 

İstanbul Anadolu Yakası konut projeleri 2021!

2021 yılının teslim projeleri hangileri? 2021 yılında hangi projeler satışa çıkacak? Türkiye’nin nerelerinde 2021 teslim projeleri var? İşte İstanbul Anadolu Yakası konut projeleri 2021....

İstanbul Avrupa Yakası konut projeleri 2021!

2021 yılının teslim projeleri hangileri? 2021 yılında hangi projeler satışa çıkacak? Türkiye’nin nerelerinde 2021 teslim projeleri var? İşte İstanbul Avrupa Yakası konut projeleri 2021...

İzmir konut projeleri 2021!

2021 yılının teslim projeleri hangileri? 2021 yılında hangi projeler satışa çıkacak? Türkiye’nin nerelerinde 2021 teslim projeleri var? İşte İzmir konut projeleri 2021...

Bodrum konut projeleri 2021!

2021 yılının teslim projeleri hangileri? 2021 yılında hangi projeler satışa çıkacak? Türkiye’nin nerelerinde 2021 teslim projeleri var? İşte Bodrum konut projeleri 2021...

İstanbul konut projeleri 2021!

2021 yılının teslim projeleri hangileri? 2021 yılında hangi projeler satışa çıkacak? Türkiye’nin nerelerinde 2021 teslim projeleri var? İşte İstanbul konut projeleri 2021...

2021 konut projeleri!

2021 yılının teslim projeleri hangileri? 2021 yılında hangi projeler satışa çıkacak? Türkiye’nin nerelerinde 2021 teslim projeleri var? İşte 2021 konut projeleri listesi...

Black Friday kampanyalı konut projeleri 2017!

Mağazaların indirimli satışlar yaptığı Black Friday'den pay almak isteyen inşaat firmaları kampanyayı konut sektörüne taşıdı. İşte Black Friday kampanyalı konut projeleri 2017...

Gençoğlu Grubu'nun karma konseptli konut projeleri yolda!

AVM yatırımları ile adından söz ettiren Gençoğlu Grubu konut projeleri içinde çalışmalara başladı.Gençoğlu Grubu'nun karma konseptli konut projeleri yolda.

Lansman indirimli konut projeleri!

Yeni konut projeleri hayata geçiren inşaat firmaları kampanyalara da hız kesmeden devam ediyor. Satışa çıkan projelerde lansmana özel olarak yüzde 30'a varan indirim imkanı sağlanıyor.

35 soruda TOKİ emekli konut projeleri!

Türkiye’nin dört bir yanında dar, orta gelir ve emekli grubundaki vatandaşlara yönelik konut ve yaşam alanları inşa eden TOKİ projelerine hız kesmeden devam ediyor. İşte, 35 soruda TOKİ emekli konut projeleri..

Ankara'da lüks konut projeleri yoğunlaşmaya başladı!

Sürekli değişen ve gelişen Başkent Ankara’da, lüks konut projeleri kuzey aksında yoğunlaşmaya başladı. İntegra Yapı İnşaat AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Uslu yatırımları değerlendirdi.

Fer Yapı ucuz ve nitelikli konut projeleri geliştirecek!

Fer Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ramadan Kumova, özellikle daha ucuz ve nitelikli konut projeleri geliştirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

konut projeleri teslim Haberi

konut projeleri teslim

Konut sektöründe azalan satış hızı büyük ebatlı konut projelerinin halihazırda uygulanan 36 ay içinde teslim edilmesini zorlaştırıyor. Sektör bu durumun çözümü için yeni bir sistem geliştirdi.

Dünya Gazetesi'nden Leyla İlhan'ın haberine göre, konutta halihazırda pek çok dev projelerin yapımı devam ederken, azalan konut satışları bu projelerin 36 ayda tamamlanmasını imkansız hale getiriyor.

''Tesimler 48 aya çıksın'' önerisi

Özellikle büyük ebatlı proje yapan üreticiler,  talep ettiği düzenleme ile konutta var olan teslim süresinin 48 ay veya daha fazla bir süre için uzatılmasını istiyor. 

Halihazırda uygulanan Tüketici Yasası gereği konut projelerinin 36 ay içinde teslim edilmesi öngörülüyor. Mevcut düzenlemede konut geliştiricileri projelerini mevcut zamanda teslim etmedikleri taktirde, sözleşme kurallarına göre kira bedeli ödemek zorunda kalıyor. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na ilettiler

Yasa kapsamında süresinin uzatılmasını isteyen gayrimenkulcülerin bu...