06 / 05 / 2024

konut satış artışı

konut satış artışı

Son yıllarda yabancıların Türkiye'deki konut satışında önemli rol oynadığını belirten Cushman & Wakefield Yönetim Kurulu Başkam Haluk Sur, son bir senede giderek artan bir yabancı ilgisi olduğunu vurguladı.

İpotekli konut satışlarında artış yaşandı!

TPD Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı işadamı A. Aziz Ayyıldız, 2015 yılının ilk 5 ayında konut satışlarının önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 42 arttığına dikkat çekti.

ABD'de, bekleyen konut satışları artış gösterdi! 

Amerika'da bekleyen konut satışları endeksi, mart ayında yüzde 3,4 ile piyasa beklentilerinin üzerinde de artış göstermiş oldu. 

Konut satışları aylık yüzde 12,2 arttı: Yüksek fiyatlara rağmen satışlar neden artıyor?

Konut satışları Mart'ta yıllık yüzde 0,1 düşerken aylık yüzde 12,2 yükseldi. Peki yüksek fiyatlara rağmen satışlar neden artıyor?

ABD'de bekleyen konut satışlarında artış!

Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) tarafından açıklanan verilere göre ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Şubat ayında yüzde 1,6 ile piyasa beklentilerinin üzerinde artış gösterdi.

Antalya kiralık ve satılık konut fiyat artışında dibi gördü! Ruslar ülkelerine döndü, konut piyasası altüst oldu!

2022 yılında savaştan kaçan Rusların gelişiyle kiralık ve satılık konut fiyat artışında Türkiye'nin zirvesini gören, Antalya, Rusların geri dönüşünün de etkisiyle bu Şubat ayında listenin dibine geriledi. İşte o rakamlar...

Yabancıya konut satışında yeni öneri: Afet fonu kurulsun, 100 bin ya da 200 bin dolar bağış şartı getirilsin!

Yabancıya konut satışı ve vatandaşlık verilmesi ile ilgili yeni bir öneri gündeme geldi. Henley - Partners’ın Türkiye Direktörü Burak Demirel, Türkiye'nin afet fonuna ihtiyacı olduğunu belirtti ve yabancılara konut satışında bu fona 100 bin ya da 200 bin dolar bağış şartı getirilmesini önerdi.

Konut satış fiyatı artışında Kasım ayı şampiyonu il açıklandı!

Yüksek konut kredisi faizlerinin etkileriyle satılık konut fiyatlarındaki artış 2023 Kasım ayında da son birkaç aydır olduğu gibi hız kesmeye devam etti. Peki konut satış fiyatı artışında hangi il şampiyon oldu.

Konut satışlarında yeni dönem başladı! Balon fiyat artışları sönecek mi? 

Konut satışlarında yeni dönem bugün itibarıyla resmen başladı. Peki konut sektöründeki balon fiyat artışları sönecek mi? 

ABD'de yeni konut satışları yüzde 12,3 artışla beklentileri aştı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Eylül ayında aylık bazda yüzde 12,3 artış göstererek, 759 bine çıktı. Böylece de piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşmiş oldu.

Konut satışında bir ayda en fazla artış yaşayan iller peş peşe sıralandı!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Temmuz ayına ilişkin konut satış istatistikleri yayımladı. Peki, konut satışında bir ayda en fazla artış yaşayan iller hangileri oldu? İşte detaylar...

ABD'de yeni konut satışları Nisan ayında yüzde 4,1 artışla beklentileri aştı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Nisan ayında aylık bazda yüzde 4,1 artış gösterdi ve 683 bine çıkarak beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

ABD'de yeni konut satışları Mart'ta yüzde 9,6 artışla beklentilerin üzerine çıktı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Mart ayında aylık yüzde 9,6 artışla 683 bine yükseldi ve beklentilerin üzerine çıktı.

Yabancılara konut satışı zirveyi görmüştü! ‘Artık 1 milyon dolar sınırı gelmeli’ çağrısı!

Türkiye’de geçen yıl yabancıya konut satışı zirve yaparken Rusya-Ukrayna savaşının da etkisiyle artışı bir önceki yıla göre yüzde 15.2 artışla 67 bin 490 konut satışı gerçekleşti.  Ruslar 16 bin 312 konutla ilk sırada yer alırken İran ve Iraklılar  da ikinci ve üçüncü oldu. 

İnşaat maliyetlerindeki artış tam gaz! Konut satışları maliyetlerden nasıl etkilenecek? Sektörü neler bekliyor?

Dünya Gazetesi köşe yazarı H. Bader Arslan, bugünkü köşesinde inşaat maliyetlerini ve konut satışlarını kaleme aldı. H. Bader Arslan, yakın zamanda yeni konut satışlarının artışa geçeceğine ilişkin bir sinyal olmadığına dikkat çekti. 

konut satış artışı Haberi

konut satış artışı

Özellikle Orta Doğu ülkelerinden Körfez Bölgesi ve Rusya, Ukrayna gibi kuzey ülkelerinden ayrıca Orta Asya Cumhuriyetlerinden ilginin yoğun olduğunu belirten Sur, Kuveyt ve Suudi Arabistan'ın konut alımlarında başı çektiğini dile getirdi. Türkiye'de ayda yaklaşık 2 bin konutun yabancıya satıldığım belirten Sur "Mayısla birlikte 1.900'leri aşan bir satış söz konusu bu yıllık bazda yaklaşık 24 - 25 bin konuta tekabül eder ki 2013 senesinde 3.6 milyar dolarlık dış satım, geçen sene 4.6 milyar doları geçti. Böyle giderse bu yıl 5 milyar doların aşacağını öngörüyoruz"...