06 / 05 / 2024

konut satış sözleşmeleri

konut satış sözleşmeleri

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği ( AYAMDER ) Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Kılçık, 28 Mayıs'ta yürürlüğe girecek tüketici yasasıyla konut satışında gayri resmi satışların artacağını ifade etti...

Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik!

Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31962 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Yargıtay'dan konut kredisi sözleşmeleri ile ilgili emsal karar!

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi konut kredisi kullanan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren karar aldı. Banka tarafından konut kredisi sözleşmesinde yer alan ve 284 bin TL ödenmesi koşu yer alan maddenin geçersiz olduğuna hükmedildi.

Gayrimenkul satış sözleşmeleri noterliklerde yapılabilecek!

İnsan Hakları Eylem Planı'nın uygulama takvimi belli oldu. Takvime göre; gayrimenkul satış sözleşmeleri noterliklerde gerçekleşebilecek.

Gayrimenkul satış sözleşmeleri noterler tarafından yapılabilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve 9 amaç altında sıralanan 50 hedef ve 393 faaliyetten oluşan İnsan Hakları Eylem Planı'na göre gayrimenkul satış sözleşmelerin noterler tarafından yapılabilecek.

Ön ödemeli konut satış sözleşmelerinde cayma hakkı!

Ön ödemeli konut satış sözleşmelerinde tüketici 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeden ve cezai şart ödemeden ön ödemeli konut satış sözleşmesinden cayma hakkına sahiptir.

Kira sözleşmeleri ve tarafların yükümlülükleri!

Konut veya çatılı iş yeri kiralama işlemlerinde kiralanan taşınmazların altı aydan daha uzun süreli kiralanması gerekiyor. Peki kira sözleşmeleri ve tarafların yükümlülükleri nelerdir? İşte tm merak edilenler...

GYODER Ön Ödemeli Konut Satış Eğitimi 11 Mayıs'ta!

GYODER Ön Ödemeli Konut Satış ve Taksitle Satış Sözleşmeleri Eğitimi 11 Mayıs'ta Avukat Sinem Çelik Tuncel tarafından verilecek...

TOKİ Bursa Nilüfer İrfaniye sözleşmeleri bugün sona eriyor!

TOKİ Bursa Nilüfer İrfaniye sözleşmeleri bugün sona eriyor. Toplamda 1201 konuttan meydana gelen projede satışlar kura çekilişi ile yapıldı.

6 soruda maketten konut satış sözleşmesi!

Henüz proje aşamasında olan bir daire taraflar arasında yapılan maketten konut satış sözleşmesi ile alınabiliyor. Peki, bu sözleşme nasıl yapılır? Tarafların hakları nelerdir? İşte 6 soruda maketten konut satış sözleşmesi..

7 soruda ön ödemeli konut satış sözleşmesinde tarafların hakları!

Maket üzerinden seçilen daire için firma ile alıcı arasında imzalanan sözleşme ön ödemeli konut satış sözleşmesi oluyor. Peki, sözleşmeyi imzalayan tarafların hakları nelerdir? İşte 8 soruda ön ödemeli konut satış sözleşmesi..

Amasya Merzifon TOKİ sözleşmeleri!

Amasya Merzifon TOKİ sözleşmeleri için son gün bugün olarak belirlendi. Projede 150 adet konut bulunuyor.

İşte ön ödemeli konut satış sözleşmelerindeki yeni düzenlemeler!

Av. Fatma Dilşad YELKEN, emlakkulisi.com okurları için ön ödemeli konut satış sözleşmelerinde yapılan son düzenlemeleri kaleme aldı. İşte Av. Fatma Dilşad YELKEN'in yazısı..

TOKİ Palandöken Malmeydanı 2. etap sözleşmeleri imzalanıyor!

TOKİ Palandöken Malmeydanı 2. etap sözleşmeleri bugün itibariyle imzalanıyor. Projede toplam 529 konut yer alıyor.

konut satış sözleşmeleri Haberi

konut satış sözleşmeleri

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Kılçık, 28 Mayıs'ta yürürlüğe girecek tüketici yasasıyla konut satışında gayri resmi satışların artacağını ifade etti. Kılçık, yeni yasada maketten satışa son verilmesi kararının doğru olduğunu ancak yeni sistemin en çok müşterilere zarar vereceğini kaydetti. Kılçık, "Satış sözleşmesi yapıldıktan sonra 36 aylık vade konusu var. Tüketici borçlarını bitirmeden ödeme yapmazsa yeni yasal bir süreç başlayacak. Siz, müşteriye daire satış sözleşmesini yaptınız, 36 ay takside böldünüz, imzaladınız. Tam inşaata başladınız, kaba aşamasına geldiğinizde inşaat mahkeme kararıyla durduruluyor. Bunda sizin kusurunuz yok. Tamamıyla ilgili belediyenin yapmış olduğu 'Plan ve uygulama iptali' yüzünden süresiz bir şekilde inşaat durduruluyor" dedi. Tapuya şerh koydurma işinin iki defa 'satış vadi' olduğunu hatırlatan Küçık, "Bizde müşteriye satış vadinde...