06 / 05 / 2024

konut satışı ıraklılar

konut satışı ıraklılar

Eylülde Türkiye’de 108 bin 918 konut satılırken, bu satışların bin 276 adedi yabancı ülke vatandaşlarına yapıldı.Yabancıya konut satışında Iraklı vatandaşların Türkiye’deki gayrimenkul yatırımına olan talebi dikkat çekti.

Kadın yatırımcılar konutu güvenli liman olarak görüyor! 2023'te kadınlar 401 bin 933 konut satın aldı!

Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde kadınlara yapılan konut satış sayıları hakkında bilgiler veren Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, Türkiye genelinde 2023 yılında, kadınlar yüzde 32,8 pay ile 401 bin 933 konut satın aldı.

Yurt dışında hayali konut satıcıları türedi!

Dolandırıcıların yöntemleri bitmiyor. Son olarak hayali konut satıcıları ve sanal para vurguncuları türedi. Firmaların sahipleri ünlü isimleri de kullanıp birçok vatandaşı kandırdı.

Kredi faizlerindeki artış konut satışlarını olumsuz etkiledi!

İnşaat Malzemeleri Sanayicileri Derneği'nin (İMSAD) 2014 Ağustos Sektör Raporu verilerine göre, konut satışları 2014 Temmuz ayında yaşanan yüzde 20.2'lik keskin düşüşle birlikte yılın ilk yedi ayında yüzde 9.7 geriledi...

Yapı Kredi Koray GYO Ağustos 2014 Konut Satışlarını açıkladı!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Ytaırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Yapı Kredi Koray GYO Ağustos 2014 Konut Satışlarını açıkladı.

Türkiye İMSAD: Kredi faizlerindeki artış ve siyasi istikrar beklentisi konut satışlarını olumsuz etkiledi!

Türkiye İMSAD’ın 2014 Ağustos Aylık Sektör raporuna göre, 2014’ün ilk yedi ayında konut satışları yüzde 9,7 oranında geriledi ve yeni konut fiyatlarındaki yıllık fiyat artışı yüzde 5,2 oldu...

Temmuz ayında konut satışları yüzde 20 düştü!

Faiz ortamının yanı sıra seçimler, tatilin geride kalmasıyla satışların artması gündemde Yüksek faiz oranları, ramazan ayındaki durgunluk, seçim süreci ve yaz tatili, temmuz ayında konut satışlarını yüzde 20.2 düşürdü.

Temmuz ayında konut satışları düştü!

Faiz ortamının yanı sıra seçimler, tatilin geride kalmasıyla satışların artması gündemde Yüksek faiz oranları, ramazan ayındaki durgunluk, seçim süreci ve yaz tatili, temmuz ayında konut satışlarını yüzde 20.2 düşürdü.

Konut satışları temmuz ayında geriledi!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre konut satışları temmuz ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20 geriledi. Sektördeki durgunluğun devam etmesi durumunda mevcut krizin daha da derinleşeceğine dikkat çekiyor.

Yüzde 20 düşen konut satışları alarm veriyor!

Konut satışlarının yüzde 20 düşmesine karşı İnşaat sektörü için zor bir döneme girildiğini belirten uzmanlar, pazardaki durgunluğun devam etmesi durumunda mevcut krizin daha da derinleşeceğine dikkat çekiyor.

Amerika'da yeni konut satışları beklentilerin altında kaldı!

ABD'de yeni konut satışları temmuz ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 2,4 azalarak 412 bine geriledi. Beklenti, 430 bin yeni konutun satılacağı yönündeydi.

Konut satışları çakıldı!

Konut sektörü alarm veriyor. Türkiye'de konut satışları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 20.2 düştü. İpotekli, yani Mortgage ile satışlardaki düşüş ise yüzde 32.3'e ulaştı.

Konut satışlarındaki düşüşler devam ediyor!

Konut sektöründe balon olup olmadığına yönelik tartışmalar devam ederken, Türkiye'de konut satışlarında ciddi gerileme gözleniyor. Temmuzda toplam konut satışı yüzde 20.2 azalarak 85 bin 101'e geriledi.

Konut satışları 7 ayda yüzde 9.7 geriledi!

Yerel seçimlerin ardından gelen yaz tatili ve sonrasında Ramazan ayı ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin de etkisiyle konut satışları yılın ilk 7 ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9.7 oranında geriledi...

konut satışı ıraklılar Haberi

konut satışı ıraklılar

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) eylül ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Rapora göre, Türkiye genelinde konut satışları 2016 Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17.8 artış gösterdi. Eylülde Türkiye’de 108 bin 918 konut satılırken, bu satışların bin 276 adedi yabancı ülke vatandaşlarına yapıldı. Yabancılara yapılan konut satışları ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 27.8 azaldı. Yabancıya konut satışında her ne kadar azalma gözükse de Iraklı vatandaşların Türkiye’deki gayrimenkul yatırımına olan talebi dikkat çekti. 


Eylülde ülke uyruklarına göre en çok konut satışı Irak vatandaşlarına yapıldı.Topraklarında büyük askeri harekât süren Irak vatandaşları, sadece eylül ayında değil, 2015 yılında da Türkiye’den en çok gayrimenkul alan ülke vatandaşları oldu. 2015 yılında Türkiye’den toplam 4 bin 228 Irak vatandaşı konut aldı....