04 / 05 / 2024

Yurt dışında hayali konut satıcıları türedi!

 Yurt dışında hayali konut satıcıları türedi!

Dolandırıcıların yöntemleri bitmiyor. Son olarak hayali konut satıcıları ve sanal para vurguncuları türedi. Firmaların sahipleri ünlü isimleri de kullanıp birçok vatandaşı kandırdı.



Dolandırıcılar yöntem üretmek konusunda bilim adamları ile yarışır duruma geldi. Çiftlik Bank, Anadolu Farm derken, son olarak, yurt dışında hayali konut satıcıları türedi ve sanal para dolandırıcıları meydana geldi.

CNN Türk'te yer alan habere göre; İstanbul'da bir otomobil firmasında çalışan 34 yaşındaki G.Ç., İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na, organize bir çetenin 12 bin dolar dolandırıldığını iddia ederek başvuruda bulundu. Kendisini dolandıranların tehdit ettiklerini söyleyen G.Ç., "Breeze Coin Mar adlı şirketin yöneticileri, sanatçı ve oyuncuları kullanarak reklam yapıyor ve güven sağlayarak ilerliyor" diye konuştu. G.Ç., şu açıklamalarda bulundu:

"Mustafa Türeli adlı kişi bana bu projeye 45 bin dolar yatırdığını söyledi. Ardından Breeze Coin'in Genel Koordinatörü olduğunu söyleyen Ümit Gayretli de 50 bin dolar yatırdığını anlatarak beni ikna etti. 6 ay önce 12 bin doları Mustafa Türeli adına bankaya yatırdım. Türeli'de bu parayı bankadan çekerek bir AVM'de Ümit Gayretli'ye verdi. 17 Nisan'da paramı 21 bin dolar olarak vereceklerini söylediler. Paramı 17 Nisan'da 12 bin dolarlık Breeze Coin (sanal para) olarak verdiler. Yaptığım araştırmada, Breeze Coin'in maddi bir karşılığı olmadığını gördüm ve o zaman dolandırıldığı anladım. İstanbul Maslak'taki ofislerine gittim. Şirketin başındaki Gürkan Akpınar ve diğer yetkililer benimle görüşmedi, beni içeri almadılar."

 Yurt dışında hayali konut satıcıları türedi!

SAADET ZİNCİRİ

ABD'nin Florida Eyaleti'nin Orlando şehrinde bin 500 konutluk proje yaptığını sözlerine ekleyen G.Ç., Gürkan Akpınar'ın, bu projesinin de hayali olduğunu ifade etti.. Diğer yandan Gürkan Akpınar'ın ortağı olan Mustafa Türeli ve Ümit Gayretli'nin, Firtc coin ve Coin Spece adlı saadet zincirlerinde çalıştıkları öğrenildi. Takvim'in sorularına cevap veren Serdar Ortaç ise "Eşimle firmanın reklam filminde rol aldık. Bize iki ev hediye ettiler. Evleri 2018 yılı içinde teslim edeceklerini söylemişlerdi. Biz de bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Ünlü isimleri kullanıp insanları söylenen ortakların, ABD'de bir konut projesinin maketini de tanıttığı iddia edildi.

Gürkan Akpınar'ın inandırıcılığı artırmak için aynı Çiftlik Bank'taki gibi tanınan simaları reklam yüzü olarak kullandığı belirtildi. Breeze Mar Projesi'nin tanıtımında sanatçı Serdar Ortaç ile eşi Chloe bulundu.


Geri Dön