26 / 05 / 2024

Konut satışları beklentisi

Konut satışları beklentisi

Cumhuriyet Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı olan Ceren Kumbasar bugünkü köşe yazısında inşaat sektörünün 2015 yılı değerlemesini yaptı. İşte o yazı....

ABD'de ikinci el konut satışları eylülde yüzde 9,4 arttı!

ABD'de ikinci el konut satışları, eylülde aylık bazda yüzde 9,4 artarak 6,54 milyona ulaştı. Piyasa beklentisi, yüzde 5 artışla 6,3 milyon seviyesinde gerçekleşmesi yönündeydi.

ABD'de bekleyen konut satışları ocakta yüzde 5,2 arttı!

ABD'de bekleyen konut satışları ocak ayında aylık yüzde 5,2 artarak beklentilerin altında kaldı. Verilere göre, piyasa beklentisi yüzde 2,2 artması yönündeydi.

Konut satışlarında rekor beklentisi!

Art arda gelen faiz indirimleriyle beraber konut satışlarında da rekor bekleniyor

ABD'de ikinci el konut satışları Temmuz'da geriledi!

Ülkede ikinci el konut satışları Temmuz'da aylık yüzde 1,3 azalarak 5 milyon 440 bine geriledi. Piyasa beklentisi satışların yüzde 0,7 artışla 5 milyon 560 bine yükseleceği yönündeydi.

ABD'de 2. el konut satışları geriledi!

ABD'de ikinci el konut satışları haziranda aylık yüzde 1,8 azalarak 5 milyon 520 bine geriledi. Piyasa beklentisi satışların yüzde 1,2 düşüşle 5 milyon 560 bine gerilemesi yönündeydi.

ABD'de 1. el konut satışları yükselişini sürdürdü!

ABD Ticaret Bakanlığı’nın bugün açıkladığı verilere göre, 1. el konut satışları eylülde önceki aya kıyasla yüzde 3,1 artarak 593 bin oldu. Böylece üst üste 3. artışını kaydeden satışlara ilişkin piyasa beklentisi ise yüzde 1,5 düşüş yönündeydi.

ABD'de bekleyen konut satışları Mayıs'ta yüzde 3.7 düştü!

National Association of Realtors (NAR) verilerine göre ABD'de bekleyen konut satışları Mayıs'ta yüzde 3.7 düştü, Bloomberg anketine katılan uzmanların beklentisi yüzde 1.1 düşüştü. Satışlardaki bu gerileme, ABD konut piyasasının yavaşladığına işaret etti.

ABD'de birinci el konut satışları yüzde 6 azaldı!

ABD Ticaret Bakanlığı verilerine göre, birinci el konut satışları mayısta önceki aya kıyasla yüzde 6 azalarak 551 bin oldu. Satışlara ilişkin piyasa beklentisi ise yüzde 9,5 düşüş yönündeydi.

ABD'de 1. el konut satışları beklenenden fazla geriledi!

ABD'de 1. el konut satışları ocakta, önceki aya kıyasla yüzde 9,2 azalarak 494 bin oldu. Satışlara yönelik piyasa beklentisi yüzde 4,4 düşüş yönündeydi.

ABD'de 2. el konut satışları Kasım'da yüzde 10,5 azaldı!

ABD'de ikinci el konut satışları kasımda yüzde 10,5 azalışla Nisan 2014'den bu yana en düşük seviyesini kaydetti. Bu sonuçla, Nisan 2014'den bu yana en düşük seviyesine gerileyen satışlara ilişkin piyasa beklentisi ise yüzde 0,2 düşüş yönündeydi.

Konut satışlarında seçim sonrası canlanma beklentisi!

Eskidji Gayrimenkul Ankara Merkez Bölge Ortağı Ünal, konut satışlarında Eylül’de yaşanan sert düşüşü değerlendirirken, 1 Kasım sonrası kurulacak hükümetle istikrarın sağlanması durumunda sektörün eski performansını yakalayacağını söyledi.

ABD'de 1. el konut satışları yüzde 5.7 arttı!

ABD Ticaret Bakanlığı'nın bugün açıkladığı verilere göre, 1. el konut satışları ağustosta, önceki aya kıyasla yüzde 5,7 artışla 552 bine yükseldi. Satışlara yönelik piyasa yönelik piyasa beklentisi, 515 bin ya da yüzde 1.6 artış olarak öngörülmüştü.

ABD'de konut satışları Ağustos'ta beklentiyi aştı!

ABD Ticaret Bakanlığı'nın bugün açıkladığı verilere göre, 1. el konut satışları ağustosta, önceki aya kıyasla yüzde 5,7 artışla 552 bine yükseldi. Satışlara yönelik piyasa beklentisi, 515 bin ya da yüzde 1,6 artış olarak öngörülmüştü.

Konut satışları beklentisi Haberi

Konut satışları beklentisi

İnsan bir zaman diliminden ne bekleyebilir? İnsanoğlunun kendi kendine kurguladığı bir çarkın döngüsünden nasıl olur da bir umut payı çıkarılır? Kendi yarattıkları sonlara ve kendi inşa ettikleri başlangıçlara nasıl bu kadar büyük bir beklentiyle yaklaşabilir insan? Soruların cevabı çok basit; mecburen. Çünkü umut, fakirin ekmeği. 


Çok zor bir yılı geçirdik. Ekonomik göstergelere ve beklentilere bakacak olursak daha iyi bir yıl umudu içindeyiz. Biraz mecburen, sadece insan olmamız hasebiyle bu beklenti. Biraz da içinde bulunduğumuz coğrafyanın benliğimize işlemiş bir kaos bilinci olduğu için kolay kolay her durumundan umutsuzluğa kapılmıyoruz. Artık kaosun her türü tanıdık bize. Adaletsizlik çok normal, terör zaten kapı komşumuz, eğitim deseniz bu konuda bir beklentimiz bile yok. Hatta neredeyse bu yıl ne tür değişiklikler yapılacağı konusunda fal tutar...