03 / 05 / 2024

konut satışları bursa

konut satışları bursa

Konut sektörünün 7 aylık süreçte yaşadığı yüzde 10 kan kaybına rağmen, yabancılara satış yüzde 57 artışla 9 bin 980'e ulaştı. Bursa'da yüzde 223'lük artış dikkat çekti.

Bursa'da konut satışları ne durumda? 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan şubat ayı konut satış verileri hakkında değerlendirme yapan İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, Bursa'da konut satışlarının negatif ayrıştığını dile getirdi. 

Bursa’da konut satışları 2020'de yüzde 100 arttı!

Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Erdal Çelebi, Bursa'da konut satışlarının geçen yıla göre yüzde 100 arttığını belirtti. Çelebi, kiraların ise ilerleyen aylarda zamlanacağını ifade etti...

Bursa'da konut satışları azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2017 yılı Kasım ayı Konut satış verilerini yayınladı. Yayınlanan verilere göre Bursa'da konut satışları azaldı.

Küçük şehirlerde konut satışları arttı!

Gayrimenkul sektörünün bu yıl 3. çeyrekte ihracat performansı arttı. Konut satışları, Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerde yavaşlarken Bursa gibi daha küçük şehirlerde artış gösterdiği gözlemlendi.

Bursa'da konut satışları yüzde 13.7 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Bursa Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13,7 oranında artarak 4 bin 911'e ulaştı.

Konut satışları iyiye gidiyor!

Bursa Haber Gazetesi köşe yazarı olan Nadir Tülek bugünkü yazısında, inşaar sektörünü ve konut satışlarını değerlendirdi. İşte o haber...

Bursa'da Nisan ayında konut satışları arttı!

Bursa'da 2017 nisan ayı konut satışları, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 18,9 oranında artarak 4 bin 970 olarak kaydedildi.

Bursa'da konut satışları Kasım'da yüzde 17 arttı!

Türkiye genelinde konut satışları kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25,1 oranında artarken, Bursa'da artış oranı yüzde 17'de kaldı. Yabancılara konut satışında da yüzde 25 gerileme yaşandı.

Bursa'da konut satışları neden düştü?

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gökçadır, konut satışlarındaki azalmanın maliyetlerdeki artışlardan kaynaklandığını bildirdi.

Konut satışlarına faiz indirimi dopingi!

Olay Bursa Gazetesi'nin yazarlarından Feridun Eyüpoğlu bugünkü yazısında faiz indiriminin konut satışlarına dopingini ele aldı. İşte Feridun Eyüpoğlu'nun o yazısı...

2016’nın ilk yarısında yeni konut satışları geriledi!

2016’nın ilk yarısında İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Kocaeli’nde proje bakanların sayısı artarken, bu beş şehirdeki toplam yeni konut satışları ise geçen yılın gerisinde kaldı…

Eskişehir’de konut satışları yüzde 25,5 oranında azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu Bursa Bölge Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre, Eskişehir’de konut satışları ise 2015 Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 24,5 oranında azalarak bin 635 adet oldu.

Bursa'da konut satışları yüzde 29 arttı!

Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD), geleneksel iftar programı bu yıl da Ali Osman Sönmez Huzurevi'nde düzenledi. İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, 'Bursa'da konut satışları yüzde 29 oranında arttı' ifadelerini kullandı.

konut satışları bursa Haberi

konut satışları bursa

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temmuz avı konut satışları verilerinden derlenen bilgiye göre, Türkiye'de toplam konut satışı ocak-temmuz döneminde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 10 geriledi ve 675 bin 621'den 609 bin 877'ye indi. Temmuz ayında da toplam konut satışı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 20 azaldı ve 106 bin 636'dan 85 bin 101'e düştü. Buna karşın aynı dönemde yabancılara konut satışındaki artış dikkat çekti. Ocak-temmuz döneminde yabancılara 9 bin 980 konut satışı gerçekleştirilirken, geçen yılın aynı dönemine göre artış yüzde 57 oldu. Temmuzda ise yabancılara konut satışı yüzde 32 arttı ve 6 bin 348'den 9bin 980'e yükseldi. 


Antalya ilk sırada Yabancılara en fazla konut satışı gerçekleştiren ilk 10 il incelendiğinde, Antalya 3 bin 693'le ilk sıradaki yerini korurken,...