05 / 05 / 2024

Konut satışları durgunluk 2015

Konut satışları durgunluk 2015

TÜİK verilerine göre Türkiye'de konut satışları 2014 yılında bir önceki yıla göre sadece yüzde 0.7 oranında arttı. İpotekli konut satışlarında ise yüzde 15.3 azalma oldu.

Ekonomide yaşanan durgunluk konut satışlarına da yansıdı!

Bakyapı Yönetim Kurulu Başkanı ve GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Bakgör yaptığı açıklamada ekonomide yaşanan durgunlukların konut satışlarına da yansıdığını söyledi.

Konut satışları 2020'de artacak!

Yılmaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yılmaz, zaman zaman gayrimenkul sektöründe durgunluk yaşansa da vatandaşların konut ihtiyacının önemli ölçüde sürdüğünü ifade ederek, "Bu yüzden sektörün geleceğinden çok umutluyum. Özellikle 2020'de konut satışları hep yukarı yönlü olacak." dedi.  

Şanlıurfa'da konut satışlarında durgunluk!

Şanlıurfa'da emlak sektörü, son zamanların en kötü günlerini geçiriyor.Kentte konut satışlarında düşüş yaşanırken, kira fiyatları ise, günden güne artıyor.

Rusya'da konut satışları yüzde 38 düştü!

Rusya'da yaşanan ekonomi durgunluk nedeni ile konut satışları Haziran-Ağustos aylarında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 38 geriledi. RBC'nın haberine göre üç aylık yaz döneminde Moskova'da 24 bin 490 konut satılabildi.

Ekonomideki durgunluk konut satışlarına yansıdı!

Ekonomide yaşanan durgunluk ve halkın her geçen gün daha çok yoksullaşması yüzünden konut satışları düştü. Konut satışlarında yaşanan bu sert düşüş inşaat sektöründe depreme yol açtı.

Konut satışlarında durgunluk mu yaşanacak?

Konut satışlarındaki artış Mayıs ayında da sürdü ancak bir önceki ayı yakalayamadı. İnşaat sektörünün krize daha geç girdiğini söyleyen inşaat mühendisi Cemal Gökçe, satışların yavaşlayacağını savundu.

Nazmi Durbakayım: Konut satışlarındaki durgunluk aşıldı!

TÜİK verilerine göre nisan ayında konut satışları yüzde 42.7 artarak, 119 bin 317 oldu. Konut kredisiyle yapılan konut satışları da bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 96.5 artış göstererek 46 bin 63 adede yükseldi.

Konut satışlarında durgunluk mu var?

TÜİK verilerine göre Türkiye'de konut satışları 2014 yılında bir önceki yıla göre sadece yüzde 0.7 oranında arttı. İpotekli konut satışlarında ise yüzde 15.3 azalma oldu.

Konut satışlarında durgunluk sürdü!

Türkiye'de Kasım ayında satılan konut sayısı 103 bin 783 oldu. Bu rakam geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1.1 oranında artış gösterdi. Konut satışlarında durgunluk sürdü.

Kredi faizlerindeki artış konut satışlarını olumsuz etkiledi!

İnşaat Malzemeleri Sanayicileri Derneği'nin (İMSAD) 2014 Ağustos Sektör Raporu verilerine göre, konut satışları 2014 Temmuz ayında yaşanan yüzde 20.2'lik keskin düşüşle birlikte yılın ilk yedi ayında yüzde 9.7 geriledi...

Yapı Kredi Koray GYO Ağustos 2014 Konut Satışlarını açıkladı!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Ytaırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Yapı Kredi Koray GYO Ağustos 2014 Konut Satışlarını açıkladı.

Türkiye İMSAD: Kredi faizlerindeki artış ve siyasi istikrar beklentisi konut satışlarını olumsuz etkiledi!

Türkiye İMSAD’ın 2014 Ağustos Aylık Sektör raporuna göre, 2014’ün ilk yedi ayında konut satışları yüzde 9,7 oranında geriledi ve yeni konut fiyatlarındaki yıllık fiyat artışı yüzde 5,2 oldu...

Temmuz ayında konut satışları yüzde 20 düştü!

Faiz ortamının yanı sıra seçimler, tatilin geride kalmasıyla satışların artması gündemde Yüksek faiz oranları, ramazan ayındaki durgunluk, seçim süreci ve yaz tatili, temmuz ayında konut satışlarını yüzde 20.2 düşürdü.

Konut satışları durgunluk 2015 Haberi

Konut satışları durgunluk 2015

TÜİK verilerine göre Türkiye'de konut satışları 2014 yılında bir önceki yıla göre sadece yüzde 0.7 oranında arttı. İpotekli konut satışlarında ise yüzde 15.3 azalma oldu. Sektörde durgunluğa işaret eden hu rakamlar ve inşaat sektöründen yükselen sesler neticesinde hükümet adım atmak zorunda kaldı. 

Başbakan Davutoğlu dün açıkladığı yapısal dönüşüm paketinde, konut edinmek isteyenlere yüzde 15'lik desteği sağlanacağını belirtti. 


Bunun kademeli olacağını ve ilk defa ev edineceklere sağlanacağını ifade eden Başbakan, "Birisi derse ki ben 4. yılda, üçüncü yılda evi almak istiyorum, 4 ve 3. yıllar için kademelendirilmiş bir teşvik uygulaması olacak" dedi. Bu talep artışının inşaat sektörünü de rahatlatacağını kaydeden Davutoğlu, detayları şöyle açıkladı: "Kanun yürürlüğe girdikten sonra, bir bankayla anlaşarak, ben konut için hesap açmak istiyorum deyip o hesaba para yatırmaya...