28 / 04 / 2024

Ekonomide yaşanan durgunluk konut satışlarına da yansıdı!

Ekonomide yaşanan durgunluk konut satışlarına da yansıdı!

Bakyapı Yönetim Kurulu Başkanı ve GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Bakgör yaptığı açıklamada ekonomide yaşanan durgunlukların konut satışlarına da yansıdığını söyledi.



Bakyapı Yönetim Kurulu Başkanı ve GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Bakgör Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan konut satış rakamlarını değerlendirdi.

Veysel Bakgör'ün konu ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmeler şu şekilde:

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye genelinde konut satışları Kasım'da bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 20,6 azaldı ve 93 bin 514 oldu. Yabancılara gerçekleştirilen konut satışları da yüzde 61,5 azaldı ve 2 bin 342 oldu. Söz konusu bu rakamlar, konut sektörünün içerisinde yer aldığı zorlu durumu gözler önüne seriyor. Satışlar konut alıcılarının talebi, yüksek faiz oranları, enflasyon, döviz kurları sebebiyle ciddi şekilde düştü. Konut üreticileri de maliyetlerini karşılayabilmek amacıyla fiyatlarını artırmak zorunda kaldı.

Yaşanan bu durum da konut satışlarını daha da olumsuz etkiledi. Durgunlaşan ekonomi de konut satışlarını olumsuz biçimde etkileyen faktörler arasında yer alıyor. Ayrıca Ekonomideki yavaşlama, insanların yatırım amaçlı konut alımlarını azalttı.

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut sektörünün canlanması için acil önlemler alınması gerekli. Öncelikle faiz oranlarının indirilmesi, konut kredisi imkanlarının artırılması, vergi indirimleri ve teşvikler sağlanması gerekli. Ayrıca yabancı yatırımcıların konut almasını kolaylaştıracak bazı düzenlemeler yapılması, konut stokunun eritilmesine katkı verecek.

Ekonomide yaşanan durgunluk konut satışlarına da yansıdı!

DÖNÜŞÜM KONUT SEKTÖRÜ İÇİN BÜYÜK FIRSAT

Ayrıca, son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşümün konut sektörü için büyük bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Kentsel dönüşüm, hem deprem riski taşıyan eski ve sağlıksız binaların yenilenmesi hem de şehirlerin daha modern, yeşil ve yaşanabilir hale gelmesi için önemli bir adım. 

Kentsel dönüşüm, hem konut talebini hem de konut kalitesini artıracak bir süreçtir. Biz de BAKYAPI olarak, kentsel dönüşüm projelerine büyük önem veriyor ve bu alanda yatırım yapmayı sürdürüyoruz. Ayrıca kentsel dönüşüm, hem ülke hem de sektör için bir kazan-kazan durumu yaratacak.

Konut sektörünün canlanması ekonomi için oldukça büyük önem taşıyor. 

Bugün açıklanan konut satış rakamları, konut sektörünün performansını ve ekonomik durumu yansıtan oldukça önemli bir göstergedir. Konut sektörünün canlılığı, diğer sektörleri de olumlu şekilde etkiler. Bu sebeple, konut sektörünün sorunlarının çözülmesi ve desteklenmesi, ülke ekonomisinin büyümesi ve kalkınması için hayati önem taşıyor. 

Kaldıraçlı döviz işlemi yaptıran 44 site SPK kıskacında!

Uzman isim altın yatırımcılarına seslendi: Gram altında 2 bin 300 liraya hazır mısınız? 

İstanbullular dikkat! İstanbul'un en kirli 4 ilçesi belli oldu!


Geri Dön