05 / 05 / 2024

konut satışları gerileme

konut satışları gerileme

Yeni hükümetin kurulması ve özellikle ekonomi yönetiminin değişip değişmeyeceğine ilişkin meraklı bekleyiş ve Merkez Bankası'nın faiz kararı, önceki gün açıklanan önemli iki verinin gölgede kalmasına yol açtı.

Yüksek faizler konut satışlarını durma noktasına getirdi!

Yaptığı açıklamada Antalya'da Mart'ta konut satışında yüzde 7 oranında gerileme yaşandığını dile getiren  ATSO Başkanı Ali Bahar yüksek faizlerin konut satışlarını durma noktasına getirdiğini söyledi.

Konut satışları dibi gördü, ev sahipleri pazarlığa oturdu!

Yükselen konut fiyatlarında sonra satışlar çakıldı. Konut satışlarında beş aydır gerileme devam ederken evini elden çıkarmak isteyen ev sahipleri geri adım atmaya başladı. ‘Alıcı pazarı’ döneminin başladığını söyleyen sektör temsilcileri 2. el konut satışlarında pazarlık marjının yükseldiğini kaydet

Konut satışları düşüyor, fiyatlar da gerileyecek mi? Uzman isim açıkladı: Ev alacaklar harekete geçmeli mi?

Türkiye’de Nisan'da konut satışlarında önemli bir gerileme kaydedildi. Gayrimenkul Danışmanı Nilüfer Kas, konutta hareketliliğin yaşanmasının beklediği tarih ile gelecek günlerdeki konut fiyatı beklentilerine ilişkin açıklama yaptı. Peki ev almak için şu an doğru zaman mı?

Konut satışlarındaki düşüşün 5 nedeni!

Konut satışlarında Temmuz ayında başlayan gerileme sürüyor. Ekim ayında ülke genelinde satışlar bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 25.3 azaldı ve 102 bin 660 oldu. İşte konut satışlarındaki düşüşün 5 nedeni...

Konut satışları hala düşüşte!

Mart ayında ülkemizde 105 bin 46 adet konut satıldı.Buna göre mart ayında konut satışlarında yıllık bazda yüzde 5,3 gerileme yaşandı...

İpotekli konut satışlarının payı yüzde 20'ye geriledi!

Türkiye genelinde satışı gerçekleştirilen toplam konutların içerisindeki ipotekli konut satışlarının payı son 6 yılda yüzde 40'lardan yüzde 20'lere gerileme kaydetti. 

Konut satışları düştü mü?

Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı verilere göre bu yıl Kasım ayında konut satışlarında yıllık bazda yüzde 7,5 gerileme yaşandı.

İlk 3 ayda konut satışlarında gerileme önlendi!

Hürhaber Gazetesi köşe yazarı olan Hüseyin Kuru bugünkü yazısında yeni konut satışlarını teşvik edecek konuları anlattı. İşte Kuru'nun o haberi...

Bursa'da konut satışları Kasım'da yüzde 17 arttı!

Türkiye genelinde konut satışları kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25,1 oranında artarken, Bursa'da artış oranı yüzde 17'de kaldı. Yabancılara konut satışında da yüzde 25 gerileme yaşandı.

ABD'de bekleyen konut satışları Mayıs'ta yüzde 3.7 düştü!

National Association of Realtors (NAR) verilerine göre ABD'de bekleyen konut satışları Mayıs'ta yüzde 3.7 düştü, Bloomberg anketine katılan uzmanların beklentisi yüzde 1.1 düşüştü. Satışlardaki bu gerileme, ABD konut piyasasının yavaşladığına işaret etti.

Terör olayları konut satışlarını ne kadar etkiliyor?

Yaşanan terör olayları konut satışlarını vurdu. Yabancıların Mersin'den aldığı konut sayısında yüzde 30 ila 40'lık bir gerileme yaşandı

Şanlıurfa'da konut satışları düştü!

Şanlıurfa’da konut satışları düştü, piyasadaki hareketlilik yerini belirsiz bir durgunluğa bıraktı. Sektördeki gerileme temel olarak, yeterli talep olmamasına rağmen gereğinden fazla inşaat yapılması, arsa fiyatlarının yüksek olmasına bağlanıyor.

Temmuz ayında konut satışları yüzde 20 düştü!

Faiz ortamının yanı sıra seçimler, tatilin geride kalmasıyla satışların artması gündemde Yüksek faiz oranları, ramazan ayındaki durgunluk, seçim süreci ve yaz tatili, temmuz ayında konut satışlarını yüzde 20.2 düşürdü.

konut satışları gerileme Haberi

konut satışları gerileme

Yeni hükümetin kurulması ve özellikle ekonomi yönetiminin değişip değişmeyeceğine ilişkin meraklı bekleyiş ve Merkez Bankası'nın faiz kararı, önceki gün açıklanan önemli iki verinin gölgede kalmasına yol açtı. TÜİK, inşaat sektörüyle ilgili iki önemli veri açıkladı; konut satışları ve belediyeler tarafından verilen yapı ruhsatları ile yapı kullanma izin belgeleri.


Önce satışlara değinelim. Konut satışları ilk çeyrekte fena gitmemişti. Ama nisanda deyim yerindeyse bir hüsran yaşandı. Toplam satış 119 binden 106 bine geriledi. Bu gerilemenin etkisiyle ilk dört aydaki satış da geçen yılın altında kaldı. Geçen yıl dört ayda 417 bin konut satılmışken, bu yılki satış ancak 410 bin oldu. 


Nisanda ilk ve ikinci el satışlar hemen hemen aynı oranda geriledi. Ancak, hem nisanda, hem ocak-nisan döneminde ipotekli ve diğer ayrıntısındaki satışlarda büyük...