31 / 07 / 2024

konut satışları nazmi durbakayım

konut satışları nazmi durbakayım

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, "Sektör olarak beklentilerimiz istikrarlı bir hükümet ve makroekonomik dengelerin bozulmaması" dedi..

Konut satışları sokağa çıkma yasağından etkilendi mi?

TÜİK, Ocak ayı konut satış istatistiklerine göre Türkiye'de konut satışları 2021 Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 37,9 azalarak 70 bin 587 oldu. İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, satışlardaki düşüşün en büyük nedeninin sokağa çıkma yasakları olduğunu belirtti.

Faiz oranlarındaki yükseliş konut satışlarını nasıl etkileyecek?

Temmuz ayında konut satışlarında 229 bin adetle aylık bazda rekor geldi. Faiz oranlarındaki yükselişe değinen İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, “Sektör yeniden durgunluğa girme eğiliminde” dedi.

Konut satışları koronavirüse rağmen arttı!

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım ve Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan Mart ayı konut satışlarını değerlendirdi. Sektör temsilcileri, konut sektörünün tekrar ivme kazanacağını belirtiyor..

Nazmi Durbakayım: Konut satışları arttı ama tatmin edici değil!

TÜİK Konut Satış İstatistikleri'ni değerlendiren İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, "Konut satışları arttı ama tatmin edici değil" dedi...

Konut satışları 2019’un ikinci çeyreğinde daha iyi olacak!

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, konut satışlarının seçim sonrasında belirsizliğin ortadan kalkmasıyla birlikte yılın en iyi seviyesine ulaşacağını kaydetti.

Konut satışlarının artmasında indirimler ve teşvikler etkili oldu!

Konut satışları bayram tatiline rağmen hız kesmedi. İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım "Satışların artmasında indirimler ve teşvikler etkili oldu” dedi.

Konut satışları faizlerdeki yükseliş nedeniyle daraldı!

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, konut satışlarında 2014'ü geçeceklerini ve Eylül'de bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 20,1 daralmasının istisnai bir durum olduğunu söyledi.

Nazmi Durbakayım: Konut satışlarındaki durgunluk aşıldı!

TÜİK verilerine göre nisan ayında konut satışları yüzde 42.7 artarak, 119 bin 317 oldu. Konut kredisiyle yapılan konut satışları da bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 96.5 artış göstererek 46 bin 63 adede yükseldi.

Seçimlere 2 ay kala konut satışları durur!

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, genel seçimlerden iki ay önce inşaat projesi ve konut satışlarının durma noktasına geleceğini söyledi. Durbakayım, seçimin etkisi ile 2015’te sıfır konut satışının 2014 rakamlarının altında kalacağını ifade etti..

Kredi faizlerindeki artış konut satışlarını olumsuz etkiledi!

İnşaat Malzemeleri Sanayicileri Derneği'nin (İMSAD) 2014 Ağustos Sektör Raporu verilerine göre, konut satışları 2014 Temmuz ayında yaşanan yüzde 20.2'lik keskin düşüşle birlikte yılın ilk yedi ayında yüzde 9.7 geriledi...

Yapı Kredi Koray GYO Ağustos 2014 Konut Satışlarını açıkladı!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Ytaırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Yapı Kredi Koray GYO Ağustos 2014 Konut Satışlarını açıkladı.

Türkiye İMSAD: Kredi faizlerindeki artış ve siyasi istikrar beklentisi konut satışlarını olumsuz etkiledi!

Türkiye İMSAD’ın 2014 Ağustos Aylık Sektör raporuna göre, 2014’ün ilk yedi ayında konut satışları yüzde 9,7 oranında geriledi ve yeni konut fiyatlarındaki yıllık fiyat artışı yüzde 5,2 oldu...

Temmuz ayında konut satışları yüzde 20 düştü!

Faiz ortamının yanı sıra seçimler, tatilin geride kalmasıyla satışların artması gündemde Yüksek faiz oranları, ramazan ayındaki durgunluk, seçim süreci ve yaz tatili, temmuz ayında konut satışlarını yüzde 20.2 düşürdü.

konut satışları nazmi durbakayım Haberi

konut satışları nazmi durbakayım
İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, "Sektör olarak beklentilerimiz istikrarlı bir hükümet ve makroekonomik dengelerin bozulmaması" dedi. İNDER olarak buna bilimsel yanıtlar bulmak amacıyla AG Platform'a bir araştırma hazırlattıklarını anlatan Durbakayım, TÜİK verilerine dayanarak "Seçimler ve İnşaat Sektörü - Seçim Dönemlerinde Sektörel Değişimler Analizi" başlığı altında yayımlanan araştırmaya göre inşaat sektörünün üretim açısından analizi yapıldığında seçimlere karşı görece daha dirençli olduğunun ortaya konulduğunu ifade etti. Durbakayım, bu anlamda 2009 yılında yaşanan yavaşlamanın seçim takviminden ziyade ekonomik krizin Türkiye'de satın alma gücüne olan etkisinden kaynaklandığını kaydetti. Durbakayım, 7 Haziran'daki seçim öncesi döneminin konut sektörünün en fazla satışı gerçekleştirdiği bahar aylarına denk geleceğine işaret...