29 / 04 / 2024

konut sektörü kredi kullanımı

konut sektörü kredi kullanımı

Başbakan Binali Yıldırım’ın kredi kullanımlarıyla ilgili açıklamasını değerlendiren EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, kredi firmalarına taze kan geldiğini, atılan adımın sektörü rahatlatacağını belirtti.

Kredi daralması konut sektörünü nasıl etkiler?

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, kredi daralmasının konut sektörünü nasıl etkileyeceğini kaleme aldı. İşte Soner Keleş'in o yazısı...

Konut sektöründe kredi düzenlemesi üretimi değiştirecek! Yeni projeler orta ve alt gelire yönelecek!

Son düzenlemeyle fiyatı 10 milyon TL'yi geçen evlere kredi sağlanmazken, fiyatı 2 milyondan düşük olan dairelere sağlanan destek yüzde 90'a yükseltildi. Peki sektör temsilcileri konut sektörüyle ilgili neler diyor? Konut sektörünü yeni düzenleme ile birlikte neler bekliyor? İşte ayrıntılar...

2021'de konut sektörünü neler bekliyor?

Konut sektörü pandemi sebebiyle yılın ilk aylarını hareketsiz geçirdi. Haziran ayında başlatılan düşük faizli kredi kampanyası satışlarda doping etkisi yarattı. Satışlarla beraber, konut fiyatları da arttı. Peki 2021'de sektörü neler bekliyor? Ev fiyatları artacak mı? İşte detaylar...

Konut sektöründe talep ikinci ele kaydı!

Tüketiciler, konutta cazip kredilere hızlı cevapladı. Hafta başı açıklanan yeni kredi faizleri ile birlikte konut sektörü için talep hızlı arttı. Sektörde fiyatı daha uygun ikinci ele dönük ilgi daha çok arttı.

Düşük faizli kredi destek paketi konut sektörünü canlandıracak!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak yaptığı açıklamada, "Düşük faizli kredi destek paketi konut sektörünü canlandıracak" dedi.

Konut sektörünün 4 yıllık bilançosu!

Konut sektörünün 4 yıllık durgunluk ve düşüş döneminin bilançosu hazırlandı. Verilere göre, düşen fiyatlar yanında düşen faizler ve artmakta olan kredi kullanımı ise konut sektörünü canlandırdı.

Konut sektörüne geniş kapsamlı düzenleme gerekli!

Kredi faizleri ve tapu harçlarındaki indirimin konut sektöründeki yükü cüzi miktarda hafiflettiğini dile getiren İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, “Sektörde yüzde 50 maliyet artışı var. Geniş kapsamlı bir düzenleme gerekiyor” diye açıklama yaptı. 

Haluk Sur, Moody’s'in konut sektörü değerlendirmesini yorumladı!

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s dün yaptığı Türkiye konut sektörü açıklamasını GYODER İcra Kurulu Üyesi Haluk Sur değerlendirdi. İşte Haluk Sur'un değerlendirmesi..

Halk konut sektörüne neden yöneldi?

Yeniçağ Gazetesi köşe yazısı olan Oktay Taş bugünkü köşe yazısında neden halk konut sektörüne neden yöneldi. İşte Taş'ın o yazı...

Kocaeli Başiskele bölgesi konut sektöründe yoğun talep görüyor!

Konut sektörünün gözde ilçelerinden biri olan Başiskele son günlerde yoğun talep görüyor. Bu nedenle de inşaat firmaları gözlerini bu bölgeye çevirdi.

2015'te piyasa şampiyonu 'Konut Sektörü' / Tevfik Güngör

'Konuta talep giderek artıyor. Çünkü ekonominin mevcut şartlarında konut kazandırıyor...' Dünya gazetesinde Tevfik Güngör mahlasıyla yazan Prof.Dr.Güngör Uras, konut sektörünü masaya yatırdı...

Yamaç İnşaat gelecek dönem için konut sektörüne odaklandı!

İnşaat sektöründe anahtar teslim işler yapan Yamaç İnşaat, çalışmalarını beşer yıllık hedefler doğrultusunda sürdürüyor. Ziya Yamaç, gelecek dönem için konut sektörüne odaklandıklarını söyledi.

Konut sektörü başarılı bir yıl geçirdi!

Konut sektörü temsilcileri, tüm olumsuzluklara rağmen sektörün başarılı bir yılı geride bıraktığını belirterek, 2016'da konut satışlarında yeni rekorlar kırılacağını kaydediyor. Haluk Sur, konut sektörünün başarılı bir yılı geride bıraktığını söyledi.

konut sektörü kredi kullanımı Haberi

konut sektörü kredi kullanımı


Başbakan Binali Yıldırım’ın kredi kullanımlarıyla ilgili açıklamasını değerlendiren EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, kredi firmalarına taze kan geldiğini, atılan adımın sektörü rahatlatacağını belirtti.


EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, yeni yapılan KDV ve kredi kullanımı değişikliklerinin sektöre taze kan olduğunu belirterek şunları kaydetti: “Temmuz ayında yaşanan talihsiz gelişmelerden sonra sektörde bir takım yenilikler ve düzenlemeler bekliyorduk. Bunlar art arda geliyor, Hükümet gayrimenkul sektörüne sahip çıkıyor. İlk önce yüzde 18 olan KDV miktarı seviyeli olarak Mart ayına kadar yüzde 8’e düşürüldü.  Şimdi de kredilere yeni düzenleme geldi. Eskiden konut kredilerinde peşinat şartı evin değerleme bedelinin yüzde 25’i olarak belirlenmişti. Ancak bunun dışında kalan miktarı bankalar kredilendirebiliyordu. Yeni uygulama ile peşinat şartı yüzde 20’ye düşürüldü. Böylece konut...