02 / 05 / 2024

Konut sektörü merkez bankası

Konut sektörü merkez bankası

Konut sektörünün önde gelen temsilcileri faizde yapılacak indirimin başta inşaat olmak üzere piyasaya hareketlilik getireceğini belirtti.

ABD konut sektörü toparlandı!

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell yaptığı açıklamada, hizmet sektörlerine yönelik hanehalkı harcamalarının düşük kalmaya devam ettiğini, konut sektörünün ise tamamen toparlanmış durumda olduğunu söyledi.

İngiltere'de konut sektörü yavaşladı! 

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andrew Bailey, ülkede konut sektörünün 2021 yılının başında yavaşladığını dile getirdi. 

Jerome Powell: Konut sektöründeki hareketlilik yılbaşındaki seviyesine geri döndü!

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell yaptığı açıklamada "Konut sektöründeki hareketlilik yılbaşındaki seviyesine geri döndü ve işletme yatırımlarında iyileşme işaretleri görmeye başladık." dedi. 

Faizlerdeki düşüş konut sektörünü canlandırdı!

Merkez Bankası’nın öncülüğünü yaptığı düşük faiz ortamı, konut sektörünü canlandırdı. İnşaatçılar Derneği Başkanı Nazmi Durbakayım, Merkez Bankası’nın faiz hamleleri başta olmak üzere, gayrimenkul sektörü ile tüketicisinin lehine yönelik adımların sektör güvenini tazelediğini vurguladı...

Tamer Özyurt: Faiz indirimi konut sektörüne ivme kazandıracak!

Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, Türkiye Merkez Bankası’nın yarım puanlık faiz indirimine gitmesini sevindirici bulduklarını ifade etti. Özyurt "Faiz indirimi konut sektörüne ivme kazandıracak" dedi.

Moody’s'in uyarısına konut sektöründen yorum!

Moody’s, Türkiye’de konutta 5 yılda yüzde 93’e ulaşan fiyat artışları için ‘Sürdürülebilir değil. Yumuşak iniş yaşanacak’ yorumu yaptı, konut sektörü açıklamayı değerlendirdi.

Karlılık sorunu yaşayan gruplar konut sektörüne yöneliyor!

Kârlılık sorunu şirketleri hızlı geri dönüş alabilecekleri konut yatırımına yöneltiyor. Anadolu Grubu, Aksoy Holding ve Kosifler Group gibi mevcut faaliyetlerinde kârlılık sorunu yaşayan gruplar daha cazip gördükleri konut sektörüne yöneldi.

Faiz ucuzlarsa konut sektörü hareketlenir!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Tevfik Güngör bugünkü yazısında yüksek faiz oranlarının etkilerini anlattı. Güngör, ''Ucuz faiz sayesinde konut talebi artacak, konut sektöründeki canlılık artarak devam edecek'' dedi.

KİT bu yıl konut sektörüne 1 milyon 62 bin lira yatırım yapacak!

Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT), bu yıl 11 milyar 884 milyon 373 bin liralık yatırım yapacak. KİT'ler arasında en fazla yatırımı, bu yıl da TCDD gerçekleştirecek. Bu yıl içerisinde konut sektörüne 1 milyon 62 bin lira KİT yatırımı yapılması öngörülüyor.

Küresel ölçekteki ekonomik sıkıntılar konut sektörüne nasıl yansıdı?

Küresel ölçekte yaşanan ekonomik sıkıntılar konut sektörüne yansıdı. Genel olarak, Şubat ayında satışı yapılan konutların yüzde 56'sını ilk satışlar, yüzde 44"ünü ikinci el konut satışlar meydana getiriyor.

Adana konut sektöründe çığır açacak!

Adana'da emlakçılık sektörünün önde gelen kuruluşlarından olan AS Çukurova Emlak Yönetim Kurulu Başkanı Ömür Aslan, Adana'da yeni projeler üreterek konut sektöründe çığır açacaklarını söyledi.

Pendik Kurtköy'de 2. el konut sektörü yükselişte!

Konut Atölyesi ve Emlakistan Gayrimenkul'ün Proje Direktörü Mehmet Akif Dilsiz Pendik Kurtköy'deki 2. el konut sektörü değerlendi.

Emlak ve konut sektöründe gelecek 10 yılda neler olacak?

Türkiye'nin tek emlak uzmanı Gazeteci Yazar Tebernüş Kireçci, Capital Perapost'ta gelecek 10 yılda emlak ve konut sektöründe yaşanacak gelişmelerden bahsetti. İşte Tebernüş Kireçci'nin o yazısı...

Konut sektörü merkez bankası Haberi

Konut sektörü merkez bankası

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin, "Faiz indirimi konusunda hâlâ atılacak adım var" açıklaması konut sektöründe gözleri faiz indirimi için Merkez Bankası'na çevirdi. Sektörün önde gelen temsilcileri faizdeki indirimin başta inşaat olmak üzere piyasaya hareketlilik getireceğini belirtti. Gelişmeleri değerlendiren Besa Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, Türkiye ekonomisi için gelecekte ciddi bir risk görünmediğini belirterek, bu ortamın faizlerin bir miktar daha indirilmesine imkân sağladığını söyledi. Bezci, faiz indiriminin başta konut ve otomotiv olmak üzere birçok sektöre canlılık getireceğini ifade etti. MFZ Grup ortaklarından Muhanver Gözüm de faizde bir miktar daha indirime gidilmesinin birçok sektör için faydalı olacağını ifade ederek, Merkez Bankası'nın piyasadaki olumlu havayı değerlendirmesi gerektiğini belirterek, "İnşaat sezonun başladığı bu aylarda Merkez Bankası'nın alacağı bir faiz indirim kararı, konut sektöründe...