03 / 05 / 2024

Konut-Sen

Konut-Sen

Başkent’te çalışan apartman görevlilerinin sorunlarına çare olmak için kurulan Konut Görevlileri Sendikası (Konut-Sen) Başkanı kapıcı Uğur Gözel, “Apartmanın acil durum düğmesi gibiyiz” dedi. İşte açıklamaları...

'Büyükşehirlerdeki yüksek konut fiyatları memurların bütçelerini olumsuz etkiliyor'!

Konutta arzın talebi karşılayamaması konut fiyatlarını arttırdı. Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, özellikle büyükşehirlerde görev yapan memurlar için konut, yemek, ulaşım gibi konularda düzenlemelerin yapılması çağrısında bulundu.

Apartman görevlilerinin şartları iyileştirilmeli!

Konut-Sen Başkanı Uğur Gözel, koronavirüs sebebiyle 'Evde kal' çağrılarına uyan vatandaşların, apartman görevlilerine sorumluluk dışı işler yüklediklerini belirtti ve 'Apartman görevlilerinin şartları iyileştirilmeli' çağrısında bulundu...

Vatandaşlar konut mağduru olmayacak!

Artık kimsenin konut mağduru olmayacağını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,  "Buralarda dönüşüm uygulamalarımızı maliklerin muvafakati aranmaksızın re'sen yapacağız'' dedi.

Sağlık-Sen Şırnak Şubesi'nden doktora konut tahsisi!

Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkan Vekili Sabgatullah Anmal, Beytüşşebap’ta göreve başlayan doktora konut tahsis etmesinden dolayı Kaymakam İsmail Pendik’e teşekkür ziyaretinde bulundu.

Elazığ Sürsürü İmar Hak-Sen Konutları'nda teslimler sona eriyor!

Elazığ Sürsürü İmar Hak-Sen 484 konut Konut Projesi kapsamındaki 484 adet konutun teslim işlemleri, 23 Aralık 2016 – 02 Ocak 2017 tarihleri arasında gerçekleşiyor.

Karabük Eğitim Bir-Sen üyelerine konut projesi geliyor!

Eğitim-Bir-Sen Karabük 2 Nolu Şube Başkanı Serdar Yüce, yeni bir hizmet sendikacılığına daha imza atarak çığır açmaya devam ettiklerini ifade ederek, üyeleri için dev konu projesi başlattıklarını söyledi.

Elazığ'daki TOKİ-İmar Hak Sen konut kurası çekildi!

TOKİ ve İMAR-HAKSEN işbirliğiyle yapılan 416 konutun kat kurası çekildi. Bir salonda gerçekleştirilen kura çekilişine, HAKSEN İl Başkanı Murat Akdin, noter memurları ve konut adayları katıldı.

Elazığ'daki TOKİ-İmar Hak Sen konut kurası iptal edildi!

İmar Hak Sen girişimiyle TOKİ'ye yaptırılan 484 konut projesinin son ayağı olan kura çekim töreni önceki gün Elazığ'da gerçekleştirildi. Törende başlayan tartışmalar daha sonra karakolda devam etti. Tartışmaların devamında kura çekimi iptal edildi.

Bina görevlilerini bilinçlendirme semineri düzenlendi!

Konut Görevlileri Sendikası (KONUT-SEN) Genel Başkanı Uğur Gözel, Konut Kapıcıları Yönetmeliği'ne göre çalıştıklarını, ancak iş tanımlarında olmayan işleri yapmak durumunda kaldıklarını bildirdi.

Mehmet Doğan: Hükümet desteklerse 1,5 milyon konut satılır!

Doğsen İnşaat Genel Müdürü Mehmet Doğan, “Eğer hükümet de desteklerse bir buçuk milyon konut satışı gerçekleşebilir” dedi.

Diyarbakır Sağlık-Sen üyelerine konut müjdesi!

Sağlık-Sen Diyarbakır Şube Başkanlığı ikinci etap TOKİ konutları için düğmeye bastı. Ergani Sağlık-Sen Şube Başkanı Resul Aslan konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bursa'da Memur-Sen üyelerine konut müjdesi!

Memur Sen Bursa Şubesi, üyelerine ev sahibi yapmak için kolları sıvadı. Memur-Sen Bursa Şubesi yöneticileri, sendika üyelerini özel indirimlerle ev sahibi yapacak.

Mehmet Sekmen’den Memur-Sen üyelerine konut müjdesi!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’den Memur-Sen üyelerine 2000-2500 konut talebinde bulunan Memur-Sen Erzurum İl Temsilcisi Abdullah Duman ve şube başkanları Sekmen’in verdiği olumlu cevaptan memnun oldu.

Konut-Sen Haberi

Konut-Sen

Ankara’da apartman görevlisi olarak çalışan 8 arkadaş 4 ay önce sendika kurdu. Konut Görevlileri Sendikası (Konut-Sen) adıyla kurulan sendikanın başkanı da 5 yılı aşkın süredir Başkent’te kapıcılık yapan Uğur Gözel oldu. Sendikayı, kapıcıların toplum içerisindeki yeri ve önemine dikkat çekmek amacıyla kurduklarını belirten Gözel, kaloriferciler ile gündelikçileri de sendikaya üye olmaya davet etti. Gözel, sendika ile ilgili şu bilgileri verdi:


“Konut-Sen olarak öncelikle Başkent’te çalışan kapıcıların sesi olacağız. İlk hedefimiz apartman çalışanlarını, yasal haklarının ne olduğu konusunda bilgilendirmek. Sigortasız çalıştırılma, maaşların ödenmemesi ve uzun ve belirsiz çalışma saatleri bu mesleğin en büyük sorunları. Apartman görevlileri bireysel ve dağınık halde çalıştıkları için bu sorunlar çözülemiyor. Yaşanılan problemleri sendikal haklar ile çözeceğiz.


‘KAPICI DEYİP GEÇMEYİN’


Bizler apartmanın acil durum düğmesi gibiyiz. Kapıcı deyip geçmeyin....