10 / 05 / 2024

konut sigortasında nelere dikkat edilmeli

konut sigortasında nelere dikkat edilmeli

Kovid-19 salgını sonrasında emlak piyasasını canlandırmak için bankaların birinci el ve ikinci el konutlar için düşük faizli kredi kampanyaları hayata geçirmeleri sayesinde konut piyasasında hareketlilik arttı. Bu da konut sigortasına olan talebi artırdı...

İstanbul’da yaşanan sel sonrasında konut sigortasına olan ilgi artmaya başladı!

Sigortacılık platformu Sigortam.net, selden kaynaklı su baskını durumlarında evini güvence altına almak isteyenler için Konut Sigortası yaptırmanın önemine dikkat çekerken, “Poliçe şartları ve sağladığı teminatlara mutlaka bakılmalı” uyarısını yaptı.

Evin konut sigortasını o bankadan alana Migros'tan indirim hediye edilecek! Migros'tan alışveriş yapanlar dikkat

Garanti Bankası'ndan Evim Garantide konut sigortası kapsamında önemli bir kampanya düzenledi. Özellikle Migros'tan alışveriş yapan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. İndirim miktarı dikkat çekici.

Doğru konut sigortası nasıl yapılır? DASK ve konut sigortası alırken nelere dikkat edilmeli! İşte püf noktaları!

Şubat ayında Kahramanmaraş başta olmak üzere toplam 11 ilimizi derinden etkileyen deprem felaketi sonrası DASK ve konut sigortalarına olan talep de arttı. Ancak uzmanlar DASK ve konut sigortası yaptırmak isteyenleri uyararak bazı püf noktalarına dikkat etmelerini öneriyor.

Konut sigortasında kritik poliçe detayı! Resmen iptal ediliyor! Konut sigortası yaptıracaklar hemen bakın!

Depremde zarar gören konutlardan sigortalı olanların hasarları karşılanırken, poliçedeki bazı detaylar süreçle ilgili tartışma yarattı. Konut sigortasında kritik poliçe detayı! Resmen iptal ediliyor! Konut sigortası yaptıracaklar hemen bakın!

Konut sigortasında deprem fırsatçılığı! Konut sigorta fiyatları yüzde 40 yükseldi! Sigorta yaptıracaklar hemen bakın!

DASK teminatının düşük kalması sebebiyle vatandaşlar özel konut poliçelerini tercih etmeye başladı. Konut sigortasında deprem fırsatçılığı! Konut sigorta fiyatları yüzde 40 yükseldi! Sigorta yaptıracaklar hemen bakın! 

Konut poliçesi nedir? Konut sigortası neleri kapsar?

Konut ve içerisindeki eşyaları hasar görme risklerine karşı konut sigortası ile güvence altına almak mümkün. Peki, Konut poliçesi nedir? Konut sigortası neleri kapsar? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Konut sigortasında bunlara dikkat! O hasarlar...

Yaşanan evlerde oluşma olasılığı olan hasarlar konut sigortasıyla teminat altına alabiliyor. Peki konut sigortası nedir, hangi hasarları kapsar hangi zararları kapsamaz? İşte merak edilen ayrıntılar...

Kiracılar konut sigortası yaptırabilir mi?

Ray Sigorta Genel Müdürü Koray Erdoğan, konut sigortasının önemine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu ve “DASK’ın yanında konut sigortası için oturduğunuz evin size ait olması şart değil” diye konuştu.

Konut sigortasında hangi hasarlar teminat altına alınabilir?

Konut sigortasının ev ve ev içindeki eşyaları, su baskını ve deprem gibi doğal afetlerden, hırsızlık ve yangın gibi çok çeşitli risklere karşı koruma altına alan geniş kapsamlı sigorta çeşidi olduğuna dikkat çeken Av. Elvan Kakıcı Şimşek, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Konut sigortasında hangi hizmetlerden yararlanılabilir?

Konut sigortası bir evde meydana gelebilecek birçok olumsuzluk sonrasında oluşan hasarları giderir. Bu yüzden konut sigortası, Türkiye'de sigorta türlerinde en çok uygulananlar arasında yer alıyor.

Afetler sonrası konut sigortasına talep patladı!

Son zamanlarda Türkiye genelinde artan doğal afetler nedeniyle konut sigortasına talep arttı. Evini korumak isteyen vatandaşlar 200 ila 450 TL arasında bedel ödeyerek evini sigorta yaptırabilir.  

Orman yangınlarında konut sigortası koruması var mı?

Son zamanlarda Türkiye genelinde çok sayıda kentte çıkan orman yangınları birçok evi kullanılmaz hale getirdi. Peki orman yangınlarında konut sigortası koruma sağlar mı? DASK orman yangınları için geçerli olur mu işte detaylar...

Konut sigortasında hangi hasarlar ödeniyor?

Çok sayıda ev sahibinin önemsiz olarak düşündüğü konut sigortası çoğu zaman hayati önem taşıyor. Peki konut sigortasında hangi masraflar ödenir? Konut sigortası yaparken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

konut sigortasında nelere dikkat edilmeli Haberi

konut sigortasında nelere dikkat edilmeli

Kovid-19 salgını sonrasında emlak piyasasını canlandırmak için bankaların birinci el ve ikinci el konutlar için düşük faizli kredi kampanyaları hayata geçirmeleri sayesinde konut piyasasında hareketlilik arttı.

Konut satışlarında son dönemde tüm zamanların satış rekoru kırılırken, sigorta sektörü de bu ilgiden etkilendi. Milliyet'te yer alan habere göre; artan konut satışlarının olumlu etkilediği sektörler arasında ilk sırada konut sigortaları bulunuyor. Konut sigortasında gerçekleşen rakamlara bakıldığında da artış oldukça dikkat çekiyor.

Örneği, bu yılın Ocak-Mayıs döneminde konut poliçesi olan konut sayısı 2 milyon 281 bin 483 iken ocak–haziran döneminde bu sayı 2 milyon 865 bin 164 oldu. Gerçekleşen konut satışlarında konut kredileri kamu bankaları tarafından sağlandığı için konut ve DASK poliçe satışlarının ağırlıklı banka kanallarından yapıldığını vurgulayan Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yaşar, “Konut...