29 / 04 / 2024

konut sigortasının dasktan farkı

konut sigortasının dasktan farkı

Mesken üzerinde yapılabilen sigortaların başında DASK ve konut sigortası geliyor. Kimi zaman mesken sahipleri bu iki sigortayı birbirine karıştırıyor. Peki, konut sigortası ile DASK arasındaki fark nedir?

Konut sigortası nedir, neleri kapsar? Konut sigortası fiyatı 2023 ne kadar? 

Deprem ülkesi olan Türkiye'de konut sigortasının detayları merakla sorgulanıyor. Peki, Konut sigortası nedir, neleri kapsar? Konut sigortası fiyatı 2023 ne kadar? 

Evin konut sigortasını o bankadan alana Migros'tan indirim hediye edilecek! Migros'tan alışveriş yapanlar dikkat

Garanti Bankası'ndan Evim Garantide konut sigortası kapsamında önemli bir kampanya düzenledi. Özellikle Migros'tan alışveriş yapan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. İndirim miktarı dikkat çekici.

Konut sigortasında kritik poliçe detayı! Resmen iptal ediliyor! Konut sigortası yaptıracaklar hemen bakın!

Depremde zarar gören konutlardan sigortalı olanların hasarları karşılanırken, poliçedeki bazı detaylar süreçle ilgili tartışma yarattı. Konut sigortasında kritik poliçe detayı! Resmen iptal ediliyor! Konut sigortası yaptıracaklar hemen bakın!

Konut sigortası neleri kapsar? Konut sigortası gerekli mi? Konut sigortası her yıl mı yapılır?

Konut sigortası, özellikle yaşanan depremlerden sonra merak edilmeye başlandı. Konut sigortasının neleri kapsadığını bilhassa sorulmaktadır. İşte konut sigortasına dair detaylar!

Konut sigortasında deprem fırsatçılığı! Konut sigorta fiyatları yüzde 40 yükseldi! Sigorta yaptıracaklar hemen bakın!

DASK teminatının düşük kalması sebebiyle vatandaşlar özel konut poliçelerini tercih etmeye başladı. Konut sigortasında deprem fırsatçılığı! Konut sigorta fiyatları yüzde 40 yükseldi! Sigorta yaptıracaklar hemen bakın! 

Konut sigortasının önemi iklim krizinin neden olduğu felaketlerle arttı!

Ray Sigorta Genel Müdürü Koray Erdoğan, konut sigortasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Konut sigortası, evleri hasarlara karşı koruma altına alıyor. Erdoğan, konut sigortası yaptıranın bir daha vazgeçemediğini belirtti.

Konut sigortasının karşılamadığı zararlar neler?

Oturulan konutlarda meydana gelme olasılığı bulunan zrarlar konut sigortasıyla teminat altına alınıyor. Peki konut sigortası nedir, hangi zararları kapsar hangi hasarları kapsamaz? İşte merak edilen detaylar...

Konut sigortası ile evlerdeki güven teminat altına alınıyor!

Ray Sigorta Genel Müdürü Koray Erdoğan, konut sigortası ile evlerdeki huzurun ve güvenin teminat altına alındığını dile getirdi. 

Kiracılar konut sigortası yaptırabilir mi?

Ray Sigorta Genel Müdürü Koray Erdoğan, konut sigortasının önemine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu ve “DASK’ın yanında konut sigortası için oturduğunuz evin size ait olması şart değil” diye konuştu.

Konut sigortasında hangi hasarlar teminat altına alınabilir?

Konut sigortasının ev ve ev içindeki eşyaları, su baskını ve deprem gibi doğal afetlerden, hırsızlık ve yangın gibi çok çeşitli risklere karşı koruma altına alan geniş kapsamlı sigorta çeşidi olduğuna dikkat çeken Av. Elvan Kakıcı Şimşek, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Antalya'da en çok konut sigortası tercih edildi!

Generali Sigorta Antalya'nın sigorta tercihlerinin yer aldığı verileri yayınladı. Açıklanan verilere göre Antalyalılar en çok konut sigortasını tercih etti.

Süper Evim: Generali'den yeni konut sigortası! 

150 seneyi aşkım köklü geçmişiyle yatırımlarına devam eden Generali Sigorta, Süper Evim konut sigortasını hayata geçirdi.

Konut sigortasının karşıladığı ve karşılamadığı hasarlar!

Çoğu vatandaş yıllarca sigortaların gereksiz olduğunu düşündü. Birçok kişi evini sigortalatmadı. Ancak konut sigortası birçok zarar ve hasara karşı evinizi güvenceye alıyor. İşte konut sigortasıyla ilgili detaylar...

konut sigortasının dasktan farkı Haberi

konut sigortasının dasktan farkı

Konut sigortası ile DASK arasındaki fark!

Mesken üzerinde yapılabilen sigortaların başında DASK ve konut sigortası geliyor. Kimi zaman mesken sahipleri bu iki sigortayı birbirine karıştırıyor. Ancak konut sigortası ve DASK farklı özelliklere sahip iki poliçe oluyor.


Konut sigortası, konutu ve eşyaları bazı hasar ve zararlara karşı koruma altına alan sigorta türü oluyor. Bu sigorta yangın, yıldırım, infilak (Doğalgaz infilakları dahil) ile ev eşyası hırsızlık gibi durumlar karşısında zararı karşılıyor.


DASK ise deprem sigortası olup; poliçe üretimi yetkili sigorta şirketleri ve acentelerince yapılan zorunlu bir sigorta olup, depremin meskenlerde neden olduğu maddi hasarlara karşı teminat sağlıyor.


Depremin yol açtığı zararın karşılanmasını sağlayan bir sigorta ürünü olan DASK sigortası bir sene boyunca geçerli oluyor. Bu özelliği ile konut sigortasına benziyor. Bilindiği üzere konut sigortaları da...