04 / 10 / 2024

Konut talebi yavaşladı

Konut talebi yavaşladı

Konut satışları eylülde yüzde 20.1 düştü. Bu yıl içinde ilk kez konut satışlarının gerilediğine işaret edilen raporda, genel seçim kararı alınması ve konut kredileri faizlerindeki artış ile birlikte konut talebinin hızla yavaşladığı dile getirildi.

Yerli konut yatırımcılarının ardından müteahhitler de çareyi yurt dışında aramaya başladı!

Gayrimenkul sektörü giderek daha da düşen alım gücü, yüksek faizler sebebiyle darboğazda. Yatırımcıların yurt dışı konut alımı 3 milyar dolara yaklaşırken müteahhitler de konut üretimlerine başladı.

Konut fiyatlarındaki artış Kasım ayında başlar…

Konut fiyatlarında reel bazda gerileme devam ederken, düşüş hızı ise yavaşladı. Girişimci Mert Ergün ev almak isteyenleri uyararak,  Kasım ayı ile birlikte sıfır konutlarda fiyat artışının başlayacağını söyledi.  

Pandeminin ardından hareketlenen müstakil konut üretimi yavaşlıyor!

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda pandeminin ardından hareketlenen müstakil konut üretiminin yavaşladığını söyledi.

Konut fiyatları dolar bazında ne oldu?

Konut satışları Temmuz ayı ile birlikte uzun süreden sonra ilk kez yükselişe geçti. Uzmanlar Eylül ayı ile birlikte satışların artmasını bekliyor. Kredili satışların az olması nedeniyle konut fiyatlarındaki artış hızı yavaşladı. Peki dolar bazında son durum ne? Uzmanı açıkladı...

Satılık konut fiyatlarındaki artış hızı yavaşladı! Uzman isim uyarıyor! Konut almanın şu an tam zamanı!

Endeksa Genel Müdürü ve Kurucu Ortağı Görkem Öğüt, satılık konutlarda fiyat artışının nominal olarak pandemi öncesi seviyelere geldiğini vurguladı. Öğüt: “Nakit alımların pazarlık gücü çok yüksek, bu nedenle konut satın almanın şu an tam zamanı.” dedi.

Türk yatırımcılarından ABD gayrimenkul piyasasına büyük ilgi! Yatırımcılar yurt dışından konut almaya başladı!

NotteGlobal’ın kurucusu Yusuf Boz, ABD Gayrimenkul Pazarının Türk yatırımcılarına fırsatlar sunduğunu açıklayarak yatırımcıların yurt dışından konut almaya başladığını belirtti.

Lüks konut talebi, otelleri de rezidansa dönüştürüyor! Rezidanslara talep katlandı! 

Lüks konut talebi rezidanslara olan talebin artmasına neden oldu. Otellere rakip olmakla eleştirilen rezidans projelerinin gelecek süreçte daha da çoğalması öngörülüyor. İşte ayrıntılar...

İzmir'de yeni konut projesinde 2+1 evlerin fiyatları 16-25 milyon TL arasında! Bu rakamı kim verebilir? 

Merkez Bankası tarafından açıklanan veriler ışığında, konut fiyatlarındaki artışın yıllık enflasyonun 30.45 puan gerisinde kaldığı ve artış hızının yavaşladığı gündeme gelirken; satılık konut fiyatları dudak uçuklatmaya devam ediyor. İşte detaylar...  

Ev fiyatlarındaki artış yavaşladı mı, devam mı? Konut Fiyat Endeksi Mayıs'ta yüzde 1,3 arttı!

TCMB verilerine göre konut fiyatları 2024 yılı mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 45 yükselirken; reel olarak ise yüzde 14,9 oranında düşüş gösterdi. İşte o rakamlar...

Yabancılar aldığı iki daireden birini sattı, konutta fiyat artışı yavaşladı!

Konut satışları düştü, fahiş fiyat artışları duruldu. Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan sektör temsilcileri, vatandaşlık için konut alıp, yasal süre dolduranlar satışa başladığını söyledi. 

İnşaat sektörü yavaşladı!

Türkiye Hazır Beton Birliği tarafından yayımlanan ve sektör tarafından da merakla beklenen 2024 Mayıs Raporu'na göre inşaat sektörünün geçen yıla göre yavaşladığı belirtildi.

Merkez Bankası'ndan konut ve kira fiyatları açıklaması: Kira artışı sınırlanacak! 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda sunum yapan Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan Konut fiyatlarındaki artış eğiliminin yavaşladığına dikkat çekti ve bu durumun da gecikmeli olarak kira artışını sınırlayabileceğinin altını çizdi. İşte o açıklama...

Konutta fiyat artış hızı yavaşladı! Ev alacaklar dikkat: Metrekare fiyatları 30 bin TL'yi aştı!

Konutta yüksek fiyatlar sebebiyle talep düştü. Düşen talebin ardından da konut fiyat artış hızı yavaşladı. Peki ev almak için doğru zaman mı? 

Konut talebi yavaşladı Haberi

Konut talebi yavaşladı

İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) tarafından hazırlanan "Ekim Ayı Sektör Raporu" açıklandı... 


Rapora göre, 2014 yılında konut inşaat maliyetleri yüzde 9.5 artış gösterdi. Aynı maliyetlerin artış oranı, eylül 2014 ile eylül 2015 arasındaki dönemde yüzde 5.9 olarak gerçekleşti. Aynı dönemde işçilik maliyet artışı yüzde 8.2 olurken, inşaat malzemesi maliyetleri artışı ise yüzde 5.2 olarak kaydedildi ve yıllık enflasyonun altında kaldı. Raporda yıllık konut inşaat maliyetlerindeki artışın yeni konut yıllık fiyat artışının altında olduğu ve şimdilik ilave bir fiyat artışı baskısı oluşturmadığı kaydedildi, inşaat harcamaları bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 8.3 artarak 47.3 milyar lira olarak gerçekleşti. Böylece yılın ilk yarısında inşaat harcamaları yüzde 5.5 artarak 87,9 milyar liraya yükseldi. Raporda yer alan bilgilere göre bu yılın ikinci çeyreğinde kamu inşaat...