18 / 07 / 2024

konut teslimleri ne kadar

konut teslimleri ne kadar

10 yılda 6,3 milyon konut için yapım ruhsatı alındı. Bunların 4,2 milyonu sahiplerini buldu. Halen 2.1 milyon konut inşa aşamasında. 644 bin evde ise geç teslime işaret ediliyor...

Düşler Vadisi Riva teslimleri ne zaman?

Düşler Vadisi Riva teslimleri ne zaman sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Proje Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı güvencesiyle ve Yılmaz İnşaat tarafından yükseliyor.

Tema İstanbul Bahçe konut teslimleri!

Tema İstanbul Bahçe projesinde fiyatlar 509 bin TL'den başlıyor. Tema İstanbul Bahçe konut teslimleri ne zaman?

Başyapıt Dragos konut teslimleri!

Başyapıt Dragos projesi İstanbul Maltepe'de yükseliyor. Başyapıt Dragos konut teslimleri ne zaman?

Loca Mahal konut teslimleri!

Loca Mahal Evleri, Zeytinburnu Veliefendi'de Kiptaş tarafından hayata geçirildi. Peki Loca Mahal konut teslimleri ne zaman?

City Hill Sancaktepe konut teslimleri!

Kahramanlı Group tarafından hayata geçirilen City Hill projesi iki blok olarak yükseliyor. Peki City Hill Sancaktepe konut teslimleri ne zaman?

Strada Plus Akzirve konut teslimleri!

Strada Plus Evleri İstanbul Bahçeşehir'de yepyeni bir yaşam alanı olarak yükseliyor. Peki Strada Plus Akzirve konut teslimleri ne zaman?

Sinpaş Finans Şehir teslimleri ne zaman?

Erken satış fırsatlarının sunulduğu Sinpaş Finans Şehir projesi konut, çarşı, park ve cadde konseptinde planlandı. Sinpaş Finans Şehir teslimleri ne zaman?

Nidapark İstinye konut teslimleri ne zaman?

Nidapark İstinye projesi Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın güvencesiyle, Tahincioğlu imzasıyla hayata geçiriliyor. Peki Nidapark İstinye konut teslimleri ne zaman?

Babacan Port Royal teslimleri ne zaman?

Babacan Yapı imzası taşıyan Babacan Port Royal Evleri'nde konut ve ticari birimlere yer veriliyor. Babacan Port Royal teslimleri ne zaman?

Evim Yüksekdağ Beylikdüzü konut teslimleri!

İstanbul Beylikdüzü'de hayata geçirilen Evim Yüksekdağ projesinde indirimli fiyatlar 297 bin TL'den başlıyor. Evim Yüksekdağ Beylikdüzü konut teslimleri ne zaman?

Iconova Gaziantep konut teslimleri!

Iconova Gaziantep projesinde 3+1'den, 8+1'e kadar daire tiplerine yer veriliyor. Iconova Gaziantep konut teslimleri ne zaman?

Ahes Misal İstanbul konut teslimleri!

Ahes Misal İstanbul projesinde toplam 2 bin 400 konuta yer veriliyor. Ahes Misal İstanbul konut teslimleri ne zaman?

Oyak Göksupark teslimleri ne zaman?

Oyak Göksupark Evleri projesi Ankara Eryaman'da 1+1'den 4+1'e kadar konut seçenekleriyle yükseliyor. Oyak Göksupark teslimleri ne zaman?

konut teslimleri ne kadar Haberi

konut teslimleri ne kadar

İnşa edilen konut sayısıyla teslim edilen konut sayısı arasındaki makas açılıyor. Son 10 yılda inşaat firmaları 6 milyon 397 bin 231 konut için belediyelerden yapı ruhsatı aldı. Yapı ruhsatı alınan konutların bugüne kadar 4 milyon 261 bin 987 tanesine yapı kullanım belgesi düzenlendi.


Aradaki fark 2 milyon 135 bin 987 konuta denk geliyor. Bu konutların yüzde 70’inde inşaatların normal sürelerinde devam ettiği öngörülse bile geri kalan 644 bin 391 konutta sorun olabileceği tahmin ediliyor. Sorunlar ise teslimde gecikme ve projeye aykırı inşaat olarak iki önemli başlıkta özetleniyor. Birçok konut alıcısından da teslimlerde gecikmeye yönelik şikâyetlerin arttığı gözleniyor.


Kırılma 2006’da başladı


Sektörde yapı ruhsatı ile yapı kullanım izin belgesi arasındaki farkın açılması 2006 yılından sonra hızlandı. Bu dönemde firmalar daha çok konut inşaatı...