08 / 05 / 2024

konut teşvik sistemi

konut teşvik sistemi

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu ( İMKON ) Başkanı Tahir Tellioğlu, tasarrufu teşvik etmek amacıyla hükümet tarafından açıklanan konut edinme teşvik sisteminin hiçbir faydasının olmayacağını söyledi.

5 soruda ev teşvik sistemi nedir?

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamalarından sonra yeni olduğu ve henüz bir sistem belirlenmediği için vatandaşın kafası iyice karıştı. Akla takılan sorulara, konut üreticilerinin verdiği yanıtlar şöyle:

Bakan Tunç: Boş evini kiraya vermeyene ceza değil, teşvik verilebilir

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, boş tutulan ve kiraya verilmeyen evler ile ilgili gerek vergisel anlamda gerek diğer anlamlarda bir teşvik sistemi getirilebileceğini belirtti. Bakan Tunç, bu konuda cezai yaptırımın en son düşünülecek şey olabileceğini söyledi.

Uygun faizli kredi desteğine teşvik!

Geçtiğimiz yıl bankaların faiz oranlarını düşürmesiyle 1.5 milyona yakın konut satan sektör, bu yıl da yeni bir teşvik bekliyor...

Almanya'da konut teşviki üç ay uzatıldı!

Almanya’da bu ayın başında yine bir dizi yeni kanun ve uygulamalar yürürlüğe girdi Federal hükümet, korona pandemisiyle ilgili gelişmeleri dikkate alarak, konut teşvik programına başvuru süresini üç ay süreyle uzattı.

Yeni konut üretimi için çare teşvik!

Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Profesyonelleri Derneği Başkanı İsmail Özcan, satış fiyatlarını ve kiraları dengede tutabilmek için özel sektörün konut üretmeye teşvik edilmesi gerektiğini belirtti.

Hazine arazileri yetmez, teşvik sistemi de değiştirilmeli!

Ekonomide son alınan kararların korona virüs gerekçesiyle gündelik olmamasını temenni eden üreticiler, “Hazine arazileri yetmez, destekleme ve teşvik sistemi de değiştirilmeli” çağrısında bulundu. 

Merkez Bankası’ndan konut kredisi teşvik hamlesi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, kredilerin sürdürülebilir büyümeyi destekleyecek alanlara yönlendirmesini amaçlayan zorunlu karşılık (ZK) düzenlemelerine gitti. Düzenlemenin uzun vadeli ticari kredileri ve konut kredilerini teşvik etmesi bekleniyor...

Merkez Bankası’ndan konut kredilerine teşvik hamlesi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) kredi büyümesini zorunlu karşılıklarla ilişkilendiren düzenlemede değişikliğe giderek uzun vadeli ticari ve konut kredilerini teşvik edecek bir uygulama başlattı...

Merkez Bankası'ndan ticari ve konut kredisine teşvik!

Merkez Bankası (MB), zorunlu karşılık düzenlemesinde değişikliğe gitti. MB, kredi büyümesini zorunlu karşılıklarla ilişkilendiren düzenlemesinde tüketici fiyat endeksinden (TÜFE) arındırılmış hesaplamaya geçerken, uzun vadeli ticari ve konut kredilerini teşvik edecek bir uygulamayı da başlattı...

Almanya'daki konut teşviğinden 43 bin aile yararlandı!

Almanya'da aileleri konut satın almaya teşvik etmek için amaçlanan konut teşvik priminden bugüne dek 43 bin aile yararlandı.

Çeyiz ve konut hesabı uygulaması evliliğe teşvik ediyor!

Aile Bakanı Selçuk, evliliği teşvik etmek amacıyla çeyiz ve konut hesabı gibi uygulamaları hayata geçirdiklerini, ayrıca gençleri "Evlilik Öncesi Eğitim Programı" ile evlilik hayatına hazırladıklarını söyledi...

İş kazalarını azaltmak için teşvik sistemi getirildi!

Firmalara iş kazalarını azaltmak adına çok önemli bir teşvik sistemi getirildi. 10’dan fazla çalışanı bulunan ve iş kazası olmayan işyerlerine prim indirimi yapılacak. 

Almanya'da konut teşvikine 24 bin başvuru!

Almanya'da hükümetin konut satın almayı teşvik etmek için uygulamaya koyduğu Konut Teşvik Primi'ne ilgi beklenenden yüksek oldu.

Konut teşvikleri piyasayı nasıl etkiliyor?

Konut piyasasını hareketlendirmek için uygulamaya koyulan vergi indirimleri ve teşvik kampanyaları, gayrimenkul sektörünü de sevindirdi. 

konut teşvik sistemi Haberi

konut teşvik sistemi

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği'nde (GAİMDER) İMKON Başkanvekili Rıdvan Köksüzer ve GAİMDER Başkanı İbrahim Apa ile beraber bir basın toplantısı düzenleyen Tahir Tellioğlu şöyle konuştu: "Başbakan tarafından açıklanan konut teşvikinin faydadan ziyade zararı olduğu anlaşüacaktır. Çünkü bu projenin sektöre tedavi sunması asgari olarak 3 yılı bulacaktır. Mevduatı 3 yüdan önce bozamazsınız, demek sistemin işlemeyeceğini gösterir. Meslektaşlarımızın bugün sıkıntısı varsa zaten en az 3 yü bekleyemez. Bugünün sorununa çözüm olarak sunulan bu olay abesle iştigaldir. Bunun ayrıntısını bilmiyoruz. Bu 5 yıl içinde mevduat nerede hangi oranla toplanacak?" Tellioğlu, kentsel dönüşüm uygulamalarına ilişkin eleştirilerini de dile getirdi. Kentsel dönüşümün sadece ve sadece çürük binalar yerine yeni binalar yapmak olmadığını aktaran Tellioğlu, "Belediyeler gereğinden fazla konut yapma yarışma girdiler" dedi. 



Apa: Hızlandırmak istiyoruz 

GAİMDER Başkanı...