27 / 04 / 2024

Konut edinme teşvik sistemi sektöre zarar verebilir!

Konut edinme teşvik sistemi sektöre zarar verebilir!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu ( İMKON ) Başkanı Tahir Tellioğlu, tasarrufu teşvik etmek amacıyla hükümet tarafından açıklanan konut edinme teşvik sisteminin hiçbir faydasının olmayacağını söyledi.



Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği'nde (GAİMDER) İMKON Başkanvekili Rıdvan Köksüzer ve GAİMDER Başkanı İbrahim Apa ile beraber bir basın toplantısı düzenleyen Tahir Tellioğlu şöyle konuştu: "Başbakan tarafından açıklanan konut teşvikinin faydadan ziyade zararı olduğu anlaşüacaktır. Çünkü bu projenin sektöre tedavi sunması asgari olarak 3 yılı bulacaktır. Mevduatı 3 yüdan önce bozamazsınız, demek sistemin işlemeyeceğini gösterir. Meslektaşlarımızın bugün sıkıntısı varsa zaten en az 3 yü bekleyemez. Bugünün sorununa çözüm olarak sunulan bu olay abesle iştigaldir. Bunun ayrıntısını bilmiyoruz. Bu 5 yıl içinde mevduat nerede hangi oranla toplanacak?" Tellioğlu, kentsel dönüşüm uygulamalarına ilişkin eleştirilerini de dile getirdi. Kentsel dönüşümün sadece ve sadece çürük binalar yerine yeni binalar yapmak olmadığını aktaran Tellioğlu, "Belediyeler gereğinden fazla konut yapma yarışma girdiler" dedi. 



Apa: Hızlandırmak istiyoruz 

GAİMDER Başkanı İbrahim Apa da Gaziantep'in kentsel dönüşüm uygulamasının en zor olduğu yerlerden birisi olduğunu söyledi. Gaziantep'te belediyelerin kentsel dönüşüme iyi bir başlangıç yaptığının altını çizen Apa, "Şahinbey ve Şehitkamil belediyeleri ile görüştük. Büyiikşehir Belediyesi ile de görüşeceğiz. Bu işe müdahil olmak istiyoruz. Çünkü kentsel dönüşüm 25-30 yıldan önce tamam1 anam az. Bu süreci hızlandırmak istiyoruz " şeklinde konuştu. 


Dünya


Geri Dön